Enllaçats amb Jaume Sastre per una educació digna i en català!


Vaga de fam per Jaume Sastre, l'ensenyament i la llengua
Representants d'entitats valencianes reclamen diàleg al president Fabra

Avui, divendres 30 de maig, a les 10h, ha començat una vaga de fam de 24 hores. Representants  d'entitats, partits i sindicats seguiran aquesta vaga de fam en l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València, que acabarà demà dissabte 31 de maig a les 10h del matí.

Tres són els motius d'aquesta iniciativa:

-Primer, la solidaritat amb Jaume Sastre, docent mallorquí en vaga de fam per la negativa del Govern balear a obrir vies de diàleg en el conflicte provocat per les seues polítiques educatives i lingüístiques. Les entitats mostrem la nostra solidaritat amb una persona que ha decidit tirar endavant una mesura tan extrema com aquesta i que expressa la gravetat de la situació, ja que Sastre només demana diàleg.

-Segon, la denúncia de les polítiques del Govern balear contra l'ensenyament públic, de qualitat i en català, i en general contra la nostra llengua, que afecten a les Illes i també a tot l'àmbit lingüístic, perquè la llengua no es pot parcel·lar.

-Tercer, la denúncia, també, que el Govern valencià està seguint les mateixes polítiques que el balear i, igualment, es nega a qualsevol via de diàleg. Perquè el Govern valencià no fa una altra cosa que multiplicar els conflictes i negar-se a dialogar amb els sectors afectats (censura de TV3, tancament de RTVV, atacs a l'ensenyament i la llengua...).

En la roda de premsa d'explicació de la iniciativa, Toni Gisbert, secretari d'ACPV, i Raquel Sànchez, de la Confederació d'AMPES Gonçal Anaya, han destacat la gravetat que expressa el fet que una sèrie de representants d'organitzacions hagen decidit fer un gest simbòlic com el d'una vaga de fam
de 24 hores, i tot per una exigència que, en una democràcia plena i consolidada, hauria de ser un criteri assumit per les institucions i el Govern de manera efectiva: el diàleg i el consens.

Gisbert i Sànchez han reclamat al president Fabra i a la consellera Català que demostren que el canvi polític que ara proclamen no és una simple operació de maquillatge i substitució de noms: si després d'haver perdut la meitat dels seus vots en les passades eleccions europees, el president Fabra no assumeix d'una vegada per totes la necessitat de diàleg, la tendència a la baixa del seu partit no farà sinó accentuar-se.


En la vaga participen Toni Gisbert (secretari d'Acció Cultural del País Valencià), Gemma Pasqual (presidenta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana), Enric Valero (portaveu de Ca Revolta), Raquel Sanchez (Confederació d'Ampes Gonçal Anaya), Encarna Canet (Iniciativa Animalista), Emili Altur (diputat per Compromís en la Diputació de València), Francesc Calatayud (d'EUPV València), Jesús Martínez (Joves EUPV), Vicent Mauri (portaveu d'Intersindical Valenciana), Emília Moreno (secretària general CGT), Toni Infante (PDD), Vicent Pallardó (PSAN), Jesús Marc (MDT) i Abel Thous (Alternativa per València-CUP) i Carme Godina (CUP Almàssera). També han fet arribar el seu suport Escola Valenciana i ERPV.

Font Stepv 


Comunicat de la FOLC:


Suport a Jaume Sastre

El Secretariat de la Federació d'Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC), de la qual en formen part entitats com STEI-I i l'OCB que han participat activament en el moviment organitzat pels docents de les Illes, dóna el seu suport al professor de l'IES Llucmajor, Jaume Sastre, en la seva vaga de fam per una educació pública de qualitat i en català. Admirem la seva valentia i l'encoratgem en la seva decisió.
Així mateix, donem el nostre ple suport a la vaga de 24 hores que es farà  aquest cap de setmana a València.

La Junta de la FOLC
28 de maig de 2014



Francesc Romeu (Enllaçats No Acatem)





Vicent Moreno (Escola Valenciana)












Comunicat en suport d'en Jaume Sastre de la Confederació Sindical Catalana (CSC):








Comunicat de suport del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC):




Nota d'Enllaçats per la Llengua:

Company Jaume, des de les entitats associades a la nostra plataforma, volem expressar-te el nostre fervent suport i dir-te com n'estàs sent l'exemple de dignitat personal i col·lectiva en defensa d'una escola de qualitat i en català. Una abraçada mestre!


APLEGUEM-NOS, EL 14 DE JUNY A BARCELONA , AMB SOMESCOLA.CAT, EN DEFENSA DE L’ESCOLA I LA LLENGUA CATALANES!




COMUNICAT  DELS TRES SINDICATS MAJORITARIS A L’ENSENYAMENT PÚBLIC  ALS PAÏSOS CATALANS  EN DEFENSA DE LA LLENGUA CATALANA.
Ja fa tres anys que els sindicats sotasignats  -STEI Intersindical de les Illes Balears, STEPV Intersindical Valenciana i USTEC-STEs-IAC del Principat de Catalunya-, vàrem signar un protocol de relacions sindicals i un manifest on reafirmàvem el nostre compromís solidari en defensa de la llengua  especialment en l’àmbit educatiu i en contra dels atacs provinents del govern de l’Estat, de l’estament judicial espanyol i dels governs autonòmics en el cas del País Valencià i, darrerament, de Les Illes, tendents a aniquilar l’ús social de la nostra llengua comuna.
Des de llavors hem impulsat campanyes i coordinacions en favor de la llengua catalana  com “Enllaçats per la llengua” i plataformes com Somescola.cat. Hem estat, som i serem presents i sovint hem encapçalat, com els sindicats més representatius de les escoles catalanes, valencianes i illenques,  les mobilitzacions en defensa dels drets socials dels treballadors i treballadores de l’ensenyament, del dret universal a l’educació i de la identitat comuna dels nostres territoris un dels trets fonamentals de la qual és la llengua.
Durant aquest temps hem acudit de manera solidària a combatre les agressions contra la nostra escola i la nostra llengua allà on es produïssin, en tot el territori: Ens  hem oposat als intents de desestabilitzar l’escola a Catalunya amb la judicialització i la intromissió dels alts tribunals espanyols en les polítiques educatives, hem estat presents a les mobilitzacions del País Valencià, en favor d’una escola valenciana, contra el decret de plurilingüisme i la desaparició de les línies en valencià,  i hem impulsat  la  vaga indefinida de les Illes contra el TIL, la política educativa i la catalanofòbia  del govern Bauzá i avui volem expressar la nostra solidaritat amb la vaga de fam del company Jaume Sastre de Mallorca.
Des d’aquesta perspectiva unitària, que al nostre parer és l’única vàlida per defensar el que ens uneix, volem avui fer explícita més que mai la nostra voluntat de treballar,  en representació dels docents del nostre país, en les plataformes unitàries presents als tres territoris en defensa de la llengua i del sistema d’immersió lingüística als centres educatius com a garantia d’acollida, de cohesió social i d’igualtat d’oportunitats. Un sistema avui greument amenaçat tant des de les instàncies judicials que determinen quina ha de ser la llengua als centres educatius i com s’ha d’ensenyar, com per les mesures legislatives  que imposen els governs reaccionaris del País Valencià i de Les Illes, en contra de la voluntat majoritària de la població, i que pretenen minoritzar i arraconar l’ús social i educatiu de la nostra llengua.
Per això avui, davant l’atac frontal que suposa la LOMCE a la nostra llengua i al nostre sistema educatiu,  volem un cop més deixar ben clara la nostra voluntat de no cedir davant aquests intents i encoratjar  a tota la comunitat educativa dels nostres països a la insubmissió i al no compliment d’aquestes lleis i sentències injustes i clarament contràries al nostre model educatiu i lingüístic.
Nosaltres, com a representants que som dels treballadors i treballadores creiem fermament en el treball unitari en plataformes que apleguin docents, famílies, entitats  i tota la població en general en defensa de la llengua catalana en tots els nostres territoris, com és el cas de la plataforma Somescola.cat al Principat de Catalunya i seguirem treballant en aquesta línia.
Per això volem convocar tothom a sortir al carrer el dissabte 14 de juny, a la gran cercavila convocada per Somescola.cat a Barcelona, com a resposta a les agressions a l’escola i al nostre sistema lingüístic, per una escola lliure, democràtica, catalana i  al servei dels nostres països enllaçats per la llengua. Hi  hem de ser totes i tots. Decidim escola catalana!

Principat de Catalunya, País Valencià i Illes Balears, 29 de maig de 2014
STEI Intersindical, STEPV Intersindical Valenciana, USTEC-STEs-IAC Catalunya.

Josep Escribano (ACL el Tempir): "Elx ha de ser un referent de la valencianitat del sud i de la resta del país"

Josep Escribano/ foto Associa-t Elx
Entrevista feta per Ràdio Puçol, dins el programa "Pensem-nos" (podeu escoltar-la sencera aquí) a en Josep Enric Escribano, president de l'Associació Cívica per la Llengua el Tempir, referent de fa molta anys en la lluita per la defensa de la llengua i cultura catalanes a la ciutat d'Elx i a tot el sud del País Valencià.

En aquesta extensa entrevista (prop de 54 minuts), en Josep comença fent un repàs de com està la situació sociolingüística a Elx, ciutat on, recorda, fins a la segona meitat del segle XX, "el valencià era la llengua popular de la població" (un 80 %), fet que anà canviant des d'aleshores per la immigració rebuda en dues dècades de llengua castellana (triplicant la població) i pel trencament de la transmissió generacional de la llengua pròpia. Amb tot, remarca que "a Elx si grates una mica n'acaba eixint la valencianitat".

El president del Tempir vol "combatre contra la imatge estereotipada d'un sud valencià castellanitzat", afirmació que sovint es relaciona amb la delicada situació del valencià a Alacant capital, estenent-ho a totes les comarques meridionals sense fonament. "Volem que Elx siga un referent de la valencianitat lingüística i cultural del sud i del país", per tal de, partint des d'aquí: "ajudar a Alacant a retrobar-se amb la seua valencianitat" De fet, es va referir que "Alacant i Elx estan condemnades a entendre's, s'han de coordinar per ajudar el sud a guanyar pes respecte València ciutat", i així, doncs; "vertebrar el sud ell mateix, i el sud amb la resta del país".

Ja en la seva anàlisi del sud valencià, en Josep Escribano reivindica "la desaparició de la línia Biar-Bussot" (antiga frontera medieval  primigènia del regne valencià), la necessitat de "viatjar i conèixer el país per a véncer els estereotips", animant la generació  formada en valencià després de 30 anys de la LUEV a "emprar el valencià amb normalitat també al sud, tot i que alguns accents d'ací els hi poden sonar massa català per la desconeixença del territori".

Quant a la relació llengua/identitat, al sud, assegura en Josep, "som valencians per la llengua que parlem", perquè, al no existir "un problema català/valencià com al cap i casal,  ací directament el problema és o valencià o castellà", mentre recorda com "als extrems del país la llengua és una qüestió d'identitat". 
Personalment, no es defineix com "alacantí sinó com a valencià del sud", alertant del problema que representa que a una part del territori "ets valencià per naixement, com a la província administrativa de València, parles la llengua que parles, mentre al sud només te'n consideren si en parles valencià", sentenciant que, malgrat la situació lingüística d'alguns llocs; "no hem de donar per perdut cap bocí de territori".





"Estem patint un supremacisme lingüístic ferotge, més propi d'una dictadura", explica amb contundència el president del Tempir sobre el govern municipal del PP a Elx, que, trencant el consens mínim preexistent en relació a la llengua, està eliminant tota la retolació en valencià i relegant el nom en català de la ciutat: Elx. Recorda com, "a Elx tenim un PP bastant tronat i valencianòfob" tot i que "ací no poden gastar l'excusa que ens envaiexen els catalans". Contra l'excusa del plurilingüisme del que tant parla el PP, Josep avisa que "només podem ser plurilíngües partint de l'aprenetatge i respecte la llengua pròpia".




Ja parlant pròpiament de la tasca de l'entitat, en Josep Escribano explica com "el Tempir n'ha esdevingut un lobby de presió en pro de la normalització del valencià a Elx i al sud del país".
L'associació basa les seves accions en la defensa de la dignitat dels valencianoparlants i de vetlar per la presència de la llengua a les institucions i via pública, si cal anant per via judicial en respecte de la llei vigent d`´us del valencià (en porten més de 70 denúncies a l'ajuntament).

Un altre dels pilars de treball és la mobilització social com un dels eixos fonamentals de la defensa de la llengua, i en aquest sentit en promocionen campanyes com " És Elx", "A Elx en valencià" o l'actual de "M'agrada el valencià", campanyes en les quals, amb la col·laboració d'instituts i universitats, comenta, "n'ha participat i participa gent de comarques castellanòfones també", ajudant a fer caure, un més, dels tòpics quant a les "comarques xurres".


LA POLÍTICA LINGÜÍSTICA CONTRA LA LLENGUA CATALANA



Us convidem a la taula rodona del dia 11 de juny

             "LA POLÍTICA LINGÜÍSTICA CONTRA LA LLENGUA CATALANA. Una revisió des de les realitats de Catalunya, el País Valencià i le Illes"

La política lingüística dels governs espanyols s'ha definit sempre per intentar limitar els drets lingüístics dels catalanoparlants, amb l'objectiu d'arraconar la llengua a un ús residual, tant al Principat de Catalunya, com al País Valencià, com a les Illes Balears. La política lingüística des dels governs autonòmics, quan ha estat favorable, s'ha trobat amb els límits que imposa el marc jurídic espanyol, cada vegada més restrictiu.

En aquest context, la llengua catalana no es pot desenvolupar normalment i sembla condemnada a desaparèixer, si una forta reacció de rebuig no ho impedeix.

Darrerament, el PP a nivell estatal i autonòmic (en el cas del País Valencià i les Illes) ha orquestrat una intensa campanya per terra, mar i aire contra la llengua catalana a través de la llei Wert a tot l'Estat, la imposició del TIL (el decret de Tractament Integrat de Llengües) a les Illes,  i de la supressió de centres escolars en valencià al País Valencià, sense enumerar el múltiples casos de discriminació personal i col·lectiva.

La Taula rodona pretén informar sobre aquesta política lingüística que resulta nefasta per a la nostra llengua, amb la intenció de reforçar el nostre coneixement de la realitat i poder-hi donar una resposta adequada.
Adjuntem invitació.


Federació d’organitzacions per la llengua catalana (FOLC)

Dimecres 11 de juny de 2014 | 19.00 h
Sala Gran de la Facultat de Filosofia de la UB (C/ Montalegre, 6)

PONENTS:
Rosa Calafat, Doctora en Filologia Catalana per la Universitat de les Illes Balears
Ferran Suay, Doctor en Psicologia per la Universitat de València
Jordi Solé i Camardons, Catedràtic d’institut, escriptor i sociolingüista

Presenta:
Diego Gómez, Secretari de la FOLC

Bressolada 2014 dissabte 24 de maig a Perpinyà








Com cada any, La Bressola organitza la seua tradicional Bressolada. Aquesta festa ens permet reunir a tots els nins i nines, pares, mestres, però també entitats i associacions de Catalunya Nord.
Aquesta edició de la Bressolada tindrà lloc,  el 24 de maig i com és habitual, a la Passejada dels Palau dels Congressos a Perpinyà.

Començarem la diada a les 10.30 amb l'espectacle de les escoles protagonitzat per tots els nins i nines de La Bressola. Aquest any l'espectacle té com a temàtica el personatge de Manel de l'Albera, conegut com a pastor i poeta.
És també l'ocasió de compartir un bon moment amb amics i representants de les institucions dels país que, d'una manera o altra, participen al desenvolupament de les nostres escoles.
Així, a les 11.30, realitzarem l'obertura oficial de la jornada al voltant d'un discurs de benvinguda i institucional.
A continuació, la cercavila “bressolaire” començarà el seu recorregut pels carrers del centre ciutat de Perpinyà. Aquesta cercavila, representa una bonica mostra de la cultura popular catalana, gràcies a la presència de gegants, bandes de percussions, capgrossos, etc...
Un dinar popular organitzat per totes les escoles la Bressola serà proposat a tothom que vulgui gaudir de la jornada al voltant d'una taula. La venda de tiquets se farà el dia mateix.
A les 15h, engegarem la tarda amb un espectacle infantil a càrrec de la companyia Pot Petit. Una representació escènica al voltant de contes i d’animació per a un públic familiar, amb l’objectiu de divertir a petits i grans, a l’hora que també aprenem un munt de coses junts.   
I per acabar la jornada, proposem una actuació Castellera amb les tres colles de la Catalunya Nord ; Els Castellers del Riberal, els Pallagos del Conflent i els Angelets del Vallespir. 
https://www.facebook.com/events/237635593093411/?fref=ts  

D'altra banda, aquest any, en el marc de La Bressolada, els antics alumnes de La Bressola us conviden a la inèdita vesprada-concert PRIMAVERA MUSIC FEST '14! 

Una festa acompanyada de dos grups i d'un DJ de l'escenari perpinyanenc.
Les festivitats començaran a partir de les 21h amb els LAND'S WAY barrejant rock folk i metal. Seguirà el grup OSKAR, portant la festa en un univers musical electro-rock sensible i fora del comú.
Continuarem amb la selecció musical de DJ Guillem fins la matinada.

Entrada de 5 euros (amb consumició)  https://www.facebook.com/events/229571273904732/?fref=ts  

A debat avui el paper del Síndic sobre l'alguerès




Dimecres 14 de maig a les hores 17.30, en la sala de la Fundació META, plaça del Portal, les associacions Òmnium Cultural de l’Alguer, Obra Cultural, , Ateneu Alguerés, l’Associació per a la Salvaguarda del Patrimoni històric cultural de l’Alguer i l’Escola de alguerés Pasqual Scanu encontren los candidats a Síndic  Maria Grazia Salaris, Fiorella Tilloca, Stefano Lubrano, Graziano Porcu, Enrico Daga i Mario Bruno.
Objecte de l’encontre, obert al públic i coordinat de la jornalista Sara Alivesi, siguerà la temàtica de la tutela i valorització del català de l’Alguer, en particular, les funcions de l’Administració Municipal com organisme institucional referent per la política lingüística, i les accions finalitzades a una concreta promoció de l’ús social de l’alguerés, que els candidats a Síndic tenen intenció de portar envant en cas d’elecció.
L’encontre és organitzat en col·laboració amb Alguer.it, Alguer.cat i radio Onda Stereo que el trasmitiran integralment  per fer en manera que pugui ésser seguit de més persones possibles.
Séu convidats a participar.  

--
ÒMNIUM CULTURAL DE L'ALGUER
Carrer G.Mazzini 99
07041  L'ALGUER (SS)

Salvem el pi de les tres branques!

Foto del 1905 extreta de viquipèdia




LO PI DE LES TRES BRANQUES
Per on baixa el Llobregat
dels Pirineus a la plana,
don Guillem de Mont-rodon
a trenc de dia davalla,
voltat de comtes i ducs
en ufanosa colcada.
De l'alta sella en l' arçó,
sobre arabesca gualdrapa,
seu en Jaume nostre rei;
no du més corona encara
que la de son cabell d'or
que algun àngel li ha deixada.
Lo tenia presoner
Narbona dins sa muralla:
al vencedor de Muret
Mont-rodon lo demanava;
Monfort no l'hi vol donar,
per gendre diu que se'l guarda.
Quan lo sant Pare en té esment,
que a corre-cuita, li mana,
torne son rei a Aragó
i al Pirineu la seva àliga.

Catalunya, aixeca el front,
doble sol avui t'aguaita,
lo sol que et surt a orient
i el que t'ix a tramuntana.
Lo que et surt al Pirineu
te vol donar una ullada;
mes, infantó de sis anys,
no vol ésser vist encara,
ja el veuran a Lleida prou
davant la cort catalana.
Abans d'arribar a Berga
s'enfilen per la muntanya,
per entre Estela i Queralt
de Campllong envers la plana;
quan són al mig de Campllong
la nit fosca és arribada.


Lo Campllong té com un bres
dues serres per barana,
per coberta un bosc de pins
verds tot l'any com l'esmeragda.
Corona immensa de tots
és una hermosa pinassa,
pinetells semblen los pins
entorn de llur sobirana,
geganta dels Pirineus
que per sang té rius de saba.
Com una torre és son tronc
que s'esbadia en tres branques
com tres titans rabassuts
que sobre els núvols s'abracen,
per sostenir en lo cel
una cúpula de rama
que fa ombra a tot lo pla
com una nova muntanya.(...)


En dolça contemplació
lo sorprèn lo bes de l'alba;
al bes de l'alba i al seu
don Jaume se desvetllava;
-He somiat que era gran
i d'un bell país monarca,
d'un bell país com aqueix
entre la mar i la muntanya.
Com eix pi meravellós,
mon regne posà tres branques,
foren tres regnes en un,
ma corona els coronava.
Esbrinant somni tan dolç
lo sol li dóna a la cara
i esporuguida a ponent
la mitja lluna s'amaga.
Lo somni del rei infant
lo vell templari l'acaba
en extàtica oració,
espill de visió més clara.
Veu Catalunya la gran
fer-se més gran i més ampla,
robant als moros València,
prenent-los l'Illa Daurada.
Unides veu a les tres
com les tres cordes d'una arpa
com les tres nimfes d'eixa mar,
d'aqueix jardí les tres Gràcies.
Mes al veure desvetllar
lo lligador d'eixa garba,
profeta, al Conqueridor
sols li diu eixa paraula:
-Preguem, que sols Déu és gran,
los hòmens són ombra vana;
preguem que sia aqueix pi
l'arbre sagrat de la pàtria.


Jacint Verdaguer (1845-1902)



http://www.ara.cat/societat/pi_de_les_tres_branques_0_1137486388.html

Dissabte tothom al carrer per una educació pública de qualitat i en valencià! [PV]

En defensa d’un Ensenyament Públic de qualitat, integradora, democràtica, laica i en valencià


La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic convoca manifestacions contra les retallades educatives i la LOMCE
Dia 10 de maig de 2014, 18:30h, a València, Castelló i Alacant.

La Plataforma del País Valencià en Defensa de l’Ensenyament Públic, constituïda per les organitzacions, FAPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FETE-UGT PV, Escola Valenciana, FAPA Enric Valor, FAPA Penyagolosa, CGT, CAVECOVA, FAAVEM, ADIES PV, SEPC, BEA, Campus Jove, AVIDP, MRPs, ADIDE, Sindicat d’Estudiants i València Laica, convoquen a la comunitat educativa i a tota la societat valenciana a la manifestació que tindrà lloc el pròxim dia 10 de maig de 2014 en les tres capitals del País Valencià, a les 18:30h, a València, Plaza de Sant Agustí, Castelló, Plaza María Agustina, i Alacant, IES Jorge Juan, contra les retallades educatives, la supressió d’unitats i contra el tancament d’escoles i l’aplicació de la LOMCE, sota els lemes de “Cap escola és tanca”, “Aturem la LOMQE”. “No als retallades”.
La Plataforma considera que l’escola pública valenciana està greument amenaçada per les polítiques educatives del Consell, que es basen en l’increment desmesurat de les ràtios escolars exigibles i l’establiment del districte únic d’escolarització, i que condueixen a la supressió d’unitats educatives, especialment de línies en valencià, que són els programes òptims d’ensenyament i garantia de qualitat educativa, així com el tancament de col•legis públics amb la consegüent pèrdua d’atenció educativa per a la ciutadania amb menys recursos. Per al pròxim curs escolar 2014-2015, amb aquestes mesures, són més de 100 les unitats escolars que se suprimeixen en l’escola pública valenciana i es perden més de 150 places docents.
A aquesta política radicalment neoliberal, que inclou retallades educatives en els pressupostos públics i la cessió de sòl públic per a la construcció de centres educatius de gestió i titularitat privada, s’uneix la política educativa neoconservadora i reaccionària del govern central, la contrareforma educativa de la LOMCE, que així mateix comparteix, en la seua integritat, el govern valencià, a través de la seua alumna més avantatjada, la consellera d’Educació, la Sr. Català.
Per a la Plataforma aquestes polítiques neoliberals i neoconservadores poden causar greus perjudicis, alguns difícilment recuperables, a l’educació pública i al dret a l’educació de tota la ciutadania.
En defensa de l’educació pública, la Plataforma exigeix al govern valencià que rectifique la seua política d’ampliació generalitzada i increment indiscriminat de les ràtios escolars. La Plataforma exigeix la modificació urgent i immediata dels criteris utilitzats per a la planificació educativa amb criteris mercantilistes que utilitza ràtios escolars desorbitades, que responen únicament a criteris d’ajust econòmic i que es sumen a treballar per una educació pública, de qualitat, integradora, democràtica, laica i en valencià.
Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic
València, 6 de maig de 2014


Font PDDPV