"Catalan news monitor", explicant Catalunya al món [PDD]


CATALAN NEWS MONITOR
EXPLICANT CATALUNYA AL MÓN
Benvolgut, benvolguda,
 
La situació política actual i la necessitat que Catalunya sigui reconeguda a nivell internacional ha fet que decidíssim tornar a impulsar el “Catalan News Monitor” i , per aquest motiu , estem preparant un verkami que començarà el 5 de setembre.
Per tal que tingueu l’oportunitat de veure com anirà aquest diari digital en anglès d’agregació de continguts que volem fer arribar als mitjans de comunicació internacionals, a les ambaixades, a les universitats, partits polítics i organismes internacionals, us posem l’enllaç http://catalanmonitor.com/ 
En aquests moments hem reprès l’edició de notícies i articles per tal de garantir el bon funcionament a partir de l’1 de setembre.
Us demanem que feu córrer la informació als vostres amics i contactes i que a partir del 5 de setembre participeu en el verkami fent una aportació, a partir de 5€, per tal de poder tirar endavant el “Catalan News Monitor” i poder explicar Catalunya al món.
 
Cordialment.
 
Aureli Argemí
President de la Plataforma pel Dret de Decidir

[Vídeo] Debat sobre l'espai de comunicació en català a la UCE de Prada de Conflent

(el vídeo comença al minut 17:20)

Aques dissabte passat  20 d’agost s'ha portat a terme a Prada de Conflent el debat L’eix mediterrani: camins comunicatius, organitzat per la Universitat Catalana d’Estiu, on es va tractar de l’estat actual i el futur dels mitjans de comunicació de tot el domini lingüístic català.
Al debat, on tots els ponents reivindicaren la reciprocitat de canals i la coordinació entre territoris, també es va parlar de la campanya per un Espai de Comunicació en Català engegada per Enllaçats per la Llengua l'any passat, i d'algunes de les iniciatives proposades pel professor Josep Gifreu a les Jornades per l'espai comunicatiu de Palma el desembre de 2015 (organitzades per l'STEI-i).  
Varen participar en aquesta jornada (per ordre d'intervenció): Òscar Adamuz (Moviment Franjolí per la Llengua i Enllaçats per la Llengua), Salvatore Izza (Edicions de l’Alguer), Univers Bertrana (responsable de comunicació de la Universitat d’Andorra), Víctor Gómez Labrado (escriptor valencià) , Quico Sallés (periodista de la Vanguardia) i Moisès Vizcaino (la veu del País Valencià), sent el moderador Josep Montserrat (Universitat de Barcelona).


La Bressola present a la UCE 2016 a Prada de Conflent


En l’edició del 2016 l'UCE organitza la següent activitat:

Aniversari 40 anys d'escola immersiva La Bressola
amb Sebastià Haydn (president de La Bressola) i Aleix Andreu i Oliver (president de l'Associació d'Amics de la Bressola).
Projecció de la pel·lícula commemorativa.

Dijous 18 d'agost a les 5 de la tarda

Òmnium proporciona cartells en alguerès al municipi


La iniciativa forma part del projecte cultural “Amb l’alguerés sés més competent” finançat de la Fondazione di Sardegna i neix amb l’objectiu de sensibilitzar i per incentivar accions de recuperació de la toponimia històrica algueresa.







Comunicat Òmnium Cultural de l'Alguer

COMUNICAT ESTAMPA


Dimecres 10 d’agost, l’Òmnium Cultural de l’Alguer ha donat a l’Administració Municipal de l’Alguer algunes targues bilingües amb el nom del carrer en alguerés i en italià i alguns cartel·los d’indicació turística en alguerés. 

A la presència del Síndic Mario Bruno, de l’Assessor Raimondo Cacciotto i del Comandant de les Guàrdies Municipals Guido Calzia, lo President Stefano Campus i alguns socis de l’Òmnium Cultural han consegnat les targues indicants Barcelona/Passeggiata Barcellona, Plaça Don Francesc Manunta/Piazza Don Francesco Manunta, Placeta dels Calafatos/Piazzetta dei Calafati, Platja de les Bombardes i Platja del Latzareto.

Aqueixa iniciativa, que forma part del projecte cultural “Amb l’alguerés sés més competent” finançat de la Fondazione di Sardegna, naix amb l’objectiu de sensibilitzar i per incentivar accions de recupero de la toponomàstica històrica i un ús de les indicacions bilingües (en alguerès i en italià).

Com ja és estat dit en altres ocasions, la toponomàstica representa u dels símbols de la identitat de la nostra ciutat i del sou territori, per aqueix motiu és necessari evitar que els topònims històrics i populars descompareixin. Després d’aqueix acte mos augurem que sigui adoptat un programa de recupero de la toponomàstica històrica i d’ús de les denominacions bilingües, i, de part nostra, tenim tota la intenció de continuar aqueix raport de col·laboració amb l’Administració Municipal i amb l’Ofici Toponomàstica.

Lo President

Stefano Campus

Enllaçats amb la Trobada literària de Vall-de-roures

La xarxa d'entitats d'Enllaçats per la Llengua va assistir aquest diumenge 31 de juliol per donar suport a la Trobada d'escriptors i narradors que es va realitzar al poble de Vall-de-roures, Matarranya.

La jornada, que va comptar amb la Llibreria Serret com a punt de trobada literari entre Catalunya i la Franja i amb l'Octavi Serret com amfitrió de la mateixa, va encetar-se amb una visita guiada per la bonica localitat matarranyenca.

Després del dinar de germanor, diversos autors remarcaren la importància de la literatura catalana sorgida de les Terres de l'Ebre i la Catalunya central, es recitaren versos del poeta penarogí Desideri Lombarte i s'acordà de crear un projecte literari ambientat a Vall-de-roures.

El Moviment Franjolí per la Llengua va llegir unes paraules de suport a la Trobada, demanà als assistents que mai no se n'obliden de les comarques de la Franja, reclamà un estatus digne pel català a la Franja  i, en nom d'Enllaçats per la Llengua, remarcà la importància de la literatura per a la llengua i cultura catalanes, pel seu caràcter propositiu i difusor de la cultura.

Enllaçats per la Llengua creu que la Franja de Ponent és un territori clau per a la unitat de la llengua catalana i celebra que events culurals d'aquesta mena mantinguin viva la catalanitat lingüística de les comarques catalanoparlants sota administració aragonesa.

Enllaçats per la Llengua