Mobilització a Palma dijous a les 12:00 per veure tots els canals de la CCMA a les Illes Balears



Aquest dijous 2 d'abril es celebrarà una mobilització unitària a Palma (12:00 Consolat de Mar) com a protesta per la interrupció de les emissions dels canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals_CCMA, el 3/24 i el Súper3/Canal33,consumada aquesta setmana. Aquesta situació és una mostra més de l'atac del govern Bauzà a la llengua catalana centrada principalment en tres flancs: ensenyament, funció pública i mitjans de comunicació.
La concentració ha estat convocada per l'Obra Cultural Balear i diversos col·lectius illencs s'hi han sumat. És el cas del sindicat d'ensenyament STEI-intersindical, membre impulsor d'Enllaçats per la Llengua (ExLL). 
Des de la plataforma d'Enllaçats per la Llengua mostrem tot el suport a la convocatòria i reclamem, novament, la plena normalització del català a les Illes Balears i reivindiquem un espai de comunicació en català amb reciprocitat de canals a tots els territoris de parla catalana.
(fotografia extreta de pàgina Facebook Stei-i)





Stei-i: 

Concentració: Volem veure 3/24, Super 3 i Canal 33. Per la lliure elecció de llengua

El Govern Bauzà continua la seva croada contra la llengua catalana a les Illes Balears i ara vol tancar definitivament la recepció dels Canals 3/24 i Canal 33.
Per aquest motiu, l’Obra Cultural Balear convoca una concentració de protesta davant el Consolat de Mar, per proper dijous 2 d’abril, a les 12 hores.



L'OCB denuncia la desaparició avui del 3/24 i el Super 3/33 i fa una crida a protestar massivament


L'OCB denuncia la consumació de la desaparició dels canals 3/24 i Super 3/33, que s'ha produït finalment avui. Segons l'entitat, aquest fet representa la pèrdua d'una part important de l'oferta televisiva en català de la qual han pogut gaudir els ciutadans de les Illes Balears durant els darrers anys. Com a conseqüència, el nombre d'hores que podem triar en la nostra llengua queda reduït a TV3.cat i a les hores de programació en català que ofereixen IB3 i Canal 4. Per a l'OCB, l'actitud del Govern presidit per José Ramón Bauzá, que no ha volgut trobar una solució, és inadmissible i contrària a l'Estatut d'Autonomia i a la Llei de Normalització Lingüística, que commina l'executiu a promoure la recepció a Balears dels mitjans de comunicació en català.
L'OCB insisteix en el caràcter polític i no tècnic d'aquesta desaparició. L'entitat reitera que la recepció d'aquests dos canals és tècnicament possible, tal i com va demostrar l'informe que l'entitat va fer públic el passat mes d'octubre. N'hi hauria prou de fer passar alguns dels senyals televisius pels múltiplexs insulars actualment desocupats, mitjançant un acord amb els Consells. Podeu veure l'informe aquí: http://ocb.cat/index.php?noticia=3391
Amb la desaparició d'aquests canals finalitza una legislatura negra pel que respecta a l'ús del català als mitjans audiovisuals. Una legislatura que va començar amb el tancament de Ràdio Televisió de Mallorca, va continuar amb la desaparició del català a les sèries i pel·lícules de producció aliena d'IB3 -que va posar fi a la llibertat que els espectadors tenien de triar la llengua de la seva preferència. A això s'hi han afegit posteriorment la degradació del model lingüístic i la banalització i folklorització de la cultura mallorquina que ha promogut la cadena pública. Una trajectòria de menyspreu i d'hostilitat envers la llengua pròpia que ha culminat ara amb la desaparició del 3/24 i del Super 3/33. Gràcies al Govern Bauzá els ciutadans d'aquestes illes poden continuar accedint, a partir d'avui, a tot tipus de continguts audiovisuals en qualsevol llengua, fins i tot de canals de dubtosa qualitat, però es veuen privats de prop de la meitat de la programació en l'idioma propi de les Balears.
Tot i considerar-ho difícil vista la trajectòria d'aquesta legislatura, l'OCB exigeix al Govern una rectificació i fa una crida a la ciutadania a participar massivament a l'acció de protesta "Per la lliure elecció de llengua, volem veure el 3/24 i el Super 3/33", convocada aquest dijous, 2 d'abril, a les 12.00 hores, davant el Consolat de Mar. L'OCB demana als ciutadans que assisteixin per reivindicar la nostra llibertat de veure tots els canals de televisió en la llengua pròpia.