Acte unitari a Palma contra la LOMCE

Diari de Balears

La convocatòria d'avui contra la LOMQE suma noves adhesions

Aquest dimarts 24 de març serà una jornada de lluita en favor de l'Educació de qualitat i en contra de la LOMQE, la llei elaborada i promoguda pel Govern Rajoy i pel seu ministre d'Educació, José Ignacio Wert.
La concentració és unitària i ha estat convocada per tots els agents: assemblees, sindicats, plataformes, professorat i estudiants.
Per avui, hi ha dues convocatòries: la que tendrà lloc el dematí a Son Lledó i la de les 18h davant del Consolat de Mar. El lema de la mobilització serà: 'Pel consens educatiu: ni 3+2 ni LOMCE'.
Suport majoritari
Si ahir era el Consell d'Estudiants de la UIB el que es mostrava a favor de les mobilitzacions, avui ha estat l'associació d'estudiants IDEES, majoritària en aquest consell, i membre de FAEST (Federación de Estudiantes Progresistas), que ha enviat un comunicat de premsa en què dóna suport a la vaga general, a la concentració d'aquest dematí a Son Lledó i a la manifestació davant del Consolat de Mar.
La vaga es convoca per exigir la retirada del Reial Decret que permet la reducció dels graus universitaris a 3 anys i l’augment de la durada dels màsters a 2 anys. Des d'IDEES també demanen que no  s’aprovin els reials decrets que permetrien la creació d’universitats privades sense exigències i que impediran l’acreditació de professors universitaris.

Aquesta és una nova reforma del govern de Rajoy i del ministre Wert  que no compta amb el consens i el diàleg de la comunitat educativa i universitària, i que ja ha estat rebutjada per la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles. Les principals conseqüències de l’aplicació d’aquesta reforma són, segons IDEES, "la dificultat de l’accés a l’ensenyament universitari de molts i moltes estudiants actuals i futurs, i la rebaixa de la qualitat dels estudis universitaris".