LA POLÍTICA LINGÜÍSTICA CONTRA LA LLENGUA CATALANA



Us convidem a la taula rodona del dia 11 de juny

             "LA POLÍTICA LINGÜÍSTICA CONTRA LA LLENGUA CATALANA. Una revisió des de les realitats de Catalunya, el País Valencià i le Illes"

La política lingüística dels governs espanyols s'ha definit sempre per intentar limitar els drets lingüístics dels catalanoparlants, amb l'objectiu d'arraconar la llengua a un ús residual, tant al Principat de Catalunya, com al País Valencià, com a les Illes Balears. La política lingüística des dels governs autonòmics, quan ha estat favorable, s'ha trobat amb els límits que imposa el marc jurídic espanyol, cada vegada més restrictiu.

En aquest context, la llengua catalana no es pot desenvolupar normalment i sembla condemnada a desaparèixer, si una forta reacció de rebuig no ho impedeix.

Darrerament, el PP a nivell estatal i autonòmic (en el cas del País Valencià i les Illes) ha orquestrat una intensa campanya per terra, mar i aire contra la llengua catalana a través de la llei Wert a tot l'Estat, la imposició del TIL (el decret de Tractament Integrat de Llengües) a les Illes,  i de la supressió de centres escolars en valencià al País Valencià, sense enumerar el múltiples casos de discriminació personal i col·lectiva.

La Taula rodona pretén informar sobre aquesta política lingüística que resulta nefasta per a la nostra llengua, amb la intenció de reforçar el nostre coneixement de la realitat i poder-hi donar una resposta adequada.
Adjuntem invitació.


Federació d’organitzacions per la llengua catalana (FOLC)

Dimecres 11 de juny de 2014 | 19.00 h
Sala Gran de la Facultat de Filosofia de la UB (C/ Montalegre, 6)

PONENTS:
Rosa Calafat, Doctora en Filologia Catalana per la Universitat de les Illes Balears
Ferran Suay, Doctor en Psicologia per la Universitat de València
Jordi Solé i Camardons, Catedràtic d’institut, escriptor i sociolingüista

Presenta:
Diego Gómez, Secretari de la FOLC