Dissabte tothom al carrer per una educació pública de qualitat i en valencià! [PV]

En defensa d’un Ensenyament Públic de qualitat, integradora, democràtica, laica i en valencià


La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic convoca manifestacions contra les retallades educatives i la LOMCE
Dia 10 de maig de 2014, 18:30h, a València, Castelló i Alacant.

La Plataforma del País Valencià en Defensa de l’Ensenyament Públic, constituïda per les organitzacions, FAPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FETE-UGT PV, Escola Valenciana, FAPA Enric Valor, FAPA Penyagolosa, CGT, CAVECOVA, FAAVEM, ADIES PV, SEPC, BEA, Campus Jove, AVIDP, MRPs, ADIDE, Sindicat d’Estudiants i València Laica, convoquen a la comunitat educativa i a tota la societat valenciana a la manifestació que tindrà lloc el pròxim dia 10 de maig de 2014 en les tres capitals del País Valencià, a les 18:30h, a València, Plaza de Sant Agustí, Castelló, Plaza María Agustina, i Alacant, IES Jorge Juan, contra les retallades educatives, la supressió d’unitats i contra el tancament d’escoles i l’aplicació de la LOMCE, sota els lemes de “Cap escola és tanca”, “Aturem la LOMQE”. “No als retallades”.
La Plataforma considera que l’escola pública valenciana està greument amenaçada per les polítiques educatives del Consell, que es basen en l’increment desmesurat de les ràtios escolars exigibles i l’establiment del districte únic d’escolarització, i que condueixen a la supressió d’unitats educatives, especialment de línies en valencià, que són els programes òptims d’ensenyament i garantia de qualitat educativa, així com el tancament de col•legis públics amb la consegüent pèrdua d’atenció educativa per a la ciutadania amb menys recursos. Per al pròxim curs escolar 2014-2015, amb aquestes mesures, són més de 100 les unitats escolars que se suprimeixen en l’escola pública valenciana i es perden més de 150 places docents.
A aquesta política radicalment neoliberal, que inclou retallades educatives en els pressupostos públics i la cessió de sòl públic per a la construcció de centres educatius de gestió i titularitat privada, s’uneix la política educativa neoconservadora i reaccionària del govern central, la contrareforma educativa de la LOMCE, que així mateix comparteix, en la seua integritat, el govern valencià, a través de la seua alumna més avantatjada, la consellera d’Educació, la Sr. Català.
Per a la Plataforma aquestes polítiques neoliberals i neoconservadores poden causar greus perjudicis, alguns difícilment recuperables, a l’educació pública i al dret a l’educació de tota la ciutadania.
En defensa de l’educació pública, la Plataforma exigeix al govern valencià que rectifique la seua política d’ampliació generalitzada i increment indiscriminat de les ràtios escolars. La Plataforma exigeix la modificació urgent i immediata dels criteris utilitzats per a la planificació educativa amb criteris mercantilistes que utilitza ràtios escolars desorbitades, que responen únicament a criteris d’ajust econòmic i que es sumen a treballar per una educació pública, de qualitat, integradora, democràtica, laica i en valencià.
Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic
València, 6 de maig de 2014


Font PDDPV