Exposició a Elx sobre el mestre Carles Salvador

L'Associació Cívica el Tempir inaugurarà el pròxim 28 de setembre una exposició al Campus d'Elx de la Universitat Miguel Hernández sobre el gramàtic Carles Salvador, escriptor de l'any 2015 i que s'autoreconeixia com a "polític de l'idioma".

El mestre de Benassal va ser un dels personatges cabdals per adaptar la normativa fabriana al País Valencià i un dels impulsors de les Normes de Castelló de l'any 1932.
A l'exposició hi col·labora l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i la UMH.




El Tempir du l’exposició “Carles Salvador i el seu temps. Els escriptors valencians: memòria i modernitat”


Com cada any, al setembre, El Tempir du a Elx una exposició que permet recuperar i projectar els trets més significatius dels nostres escriptors, gramàtics, artistes… entre l’alumnat dels centres educatius del sud i també entre la població il·licitana en general. Enguany, la Junta Directiva d’El Tempir s’ha centrat a dur l’exposició “Carles Salvador i el seu temps. Els escriptors valencians: memòria i modernitat”, que està formada per deu plafons portàtils, a través dels quals es pot obtenir una visió global sobre l’activitat pedagògica, filològica i creativa del mestre Carles Salvador. Amb tot, l’exposició també se centra sobre quina era la societat valenciana de les primeres dècades del segle XX, la importància cultural del valencianisme i els centres de cultura del moment, les publicacions literàries de l’època, l’ensenyament del valencià en temps difícils i la relació entre la poesia i la modernitat.


L’exposició està recomanada sobretot per a alumnat de 2n cicle d’ESO i BAT. Es podrà visitar a l’Espai Cultural Obert (ECO) de l’Aulari Altabix de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, del 28 de setembre al 4 d’octubre, amb la col·laboració de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la UMH. L’horari de visita serà de 9 a 21 h (excepte divendres a la vesprada) i és gratuïta. Els centres educatius sí que hauran de concertar visita telefonant al 644 02 34 93 (demaneu per la nostra assessora tècnica Beatriu Martí) o enviant un correu electrònic a infoeltempir@gmail.com. Esteu convidats a veure-la!




(Font: El Tempir)