Sant Jordi, un llaç per la poesia i la llengua! [Campanya ExLL]

Sant Jordi, un llaç per la poesia i la llengua!





Les entitats que formem part d'Enllaçats per la Llengua_ExLL reivindiquem que la Diada de Sant Jordi d'enguany, d'ampla tradició a diferents territoris de parla catalana, sigui més que mai reivindicativa per la defensa de la nostra llengua comuna, i a més ho volem mostrar de la mà de la poesia.


Per celebrar aquest dia diverses entitats d'ExLL publicaran als seus portals web una poesia en català acompanyada del llaç per la llengua, símbol que ens uneix a tots. Aquesta campanya s'anomena: Sant Jordi, un llaç per la poesia i la llengua!


Aquest 2015, més que mai, necessitem de la força de tothom per empènyer alhora per la salut del català. Des d'Enllaçats per la Llengua recordem com els constants atacs vers la llengua des de moltes administracions (centrals, autonòmiques i locals) i partits polítics es van succeint, intentant el desmantellament dels drets lingüístics dels ciutadans catalanoparlants aconseguits a base d'intensa lluita durant molt de temps, des d'entitats culturals i sindicals.


En conseqüència, animem tothom a celebrar Sant Jordi com una gran festa, mentre també donem suport a les obres i activitats fetes en suport al català, doncs l'enfortiment del teixit social del territori és bàsic per fer front l'ofensiva contra la nostra llengua.
En suport a la defensa conjunta de la llengua catalana convidem tothom a portar el llaç amb la Senyera, símbol del nostre compromís en la defensa conjunta de la llengua.





Agrairem que feu el màxim de difusió d'aquestes informacions



Salutacions cordials,
Enllaçats per la Llengua http://exllengua.blogspot.com
enllacatsperlallengua@gmail.com



Enllaçats per la Llengua va sorgir davant la necessitat d’actuar conjuntament a tots els territoris dels Països Catalans de manera coordinada. Ha fet costat a la Bressola, als alcaldes i docents de la Franja de Ponent, a la Vaga Indefinida per l’educació a les illes Balears, a les agressions i amenaces contra la llengua al País Valencià i en general a l’ofensiva del PP en contra de la llengua allà on governa.


Més informació i entitats participants:



La Veu del País Valencià

Stepv-Intersindical Valenciana

FOLC

Moviment Franjolí per la Llengua

Amics de la Bressola

Enllaçats No Acatem!

Intersindical-CSC

Acció Cultural dels Països Catalans

Plataforma pel Dret a Decidir-País Valencià

Plataforma pel Dret a Decidir (PDD)