Entitats d'arreu del territori reivindiquen un Sant Jordi de poesia en català









Sant Jordi, un llaç per la poesia i la llengua!


Entitats de la plataforma d'Enllaçats per la Llengua, col·lectius que representen la defensa del català a molts territoris de parla catalana, han encetat una campanya per la Diada de Sant Jordi amb el lema:" Sant Jordi, un llaç per la poesia i la llengua!". Diverses entitats han publicat una poesia pel 23 d'abril amb el llaç de la senyera, símbol de la defensa conjunta de la llengua catalana, tal i com es fa ressò el digital La Veu del País Valencià.
Les poesies tracten de temes diversos, i tenen la particularitat d'enllaçar autors i les diferents veus dels Països Catalans en una campanya unitària en defensa de la llengua catalana.

Stepv-Intersindical Valenciana _ Les Aigües, de Joan Vinyoli

FOLC_ Els cossos oblidats, de Salvador Iborra

Moviment Franjolí per la Llengua_ Conca del Matarranya, d'Àngel Villalba

Amics de la Bressola_ Instant, de Jordi Pere Cerdà

Enllaçats No Acatem!_ Cancó de els quatre llunes, de Jaume Vidal i Alcover

Intersindical-CSC_De Semàntica (La Fàbrica), d'en Miquel Martí i Pol

Acció Cultural dels Països Catalans_ Versos als catalans de 1969, de "Pere Quart"

Plataforma pel Dret a Decidir-País Valencià_ Elogi de la meua terra, de Carles Salvador

Plataforma pel Dret a Decidir (PDD)_ versos de Vicent Andrés Estellés

Stei-intersindical Illes Balears_Siau qui sou, de Guillem d'Efak

Indigents a Dojo_Demà serà una cançó, de Vicent Andrés Estellés

Blog Bola de Vidre_Quico Romeu_ Oda a Espanya, d'Enric Casasses

Més informació:

Tribuna.cat

La Veu PV

Espai Cívic Laveupv

Stepv-intersindical

Llibertat.cat

Racó Català




Manifest d'ExLL per Sant Jordi:

Les entitats que formem part d'Enllaçats per la Llengua_ExLL reivindiquem que la Diada de Sant Jordi d'enguany, d'ampla tradició a diferents territoris de parla catalana, sigui més que mai reivindicativa per la defensa de la nostra llengua comuna, i a més ho volem mostrar de la mà de la poesia.

Per celebrar aquest dia diverses entitats d'ExLL publicaran als seus portals web una poesia en català acompanyada del llaç per la llengua, símbol que ens uneix a tots. Aquesta campanya s'anomena: Sant Jordi, un llaç per la poesia i la llengua!

Aquest 2015, més que mai, necessitem de la força de tothom per empènyer alhora per la salut del català. Des d'Enllaçats per la Llengua recordem com els constants atacs vers la llengua des de moltes administracions (centrals, autonòmiques i locals) i partits polítics es van succeint, intentant el desmantellament dels drets lingüístics dels ciutadans catalanoparlants aconseguits a base d'intensa lluita durant molt de temps, des d'entitats culturals i sindicals.

En conseqüència, animem tothom a celebrar Sant Jordi com una gran festa, mentre també donem suport a les obres i activitats fetes en suport al català, doncs l'enfortiment del teixit social del territori és bàsic per fer front l'ofensiva contra la nostra llengua.
En suport a la defensa conjunta de la llengua catalana convidem tothom a portar el llaç amb la Senyera, símbol del nostre compromís en la defensa conjunta de la llengua.




Agrairem que feu el màxim de difusió d'aquestes informacions 



Salutacions cordials, 
Enllaçats per la Llengua http://exllengua.blogspot.com 
enllacatsperlallengua@gmail.com