Manifestacions i convocatòries de la Intersindical Valenciana pel 1r de maig

De nou primer de Maig, de nou una commemoració que és més que un record, més que un homenatge, és la renovació del nostre compromís amb la classe treballadora, amb els exclosos i excloses, amb les víctimes d’una política depredadora que ha castigat i castiga a la majoria de la societat, és per això que no oblidem als milers que abans donaren la seua vida i el seu esforç per la construcció d’un món més lliure i més just. I és per això que hem lluitat, lluitem i lluitarem colze a colze, al si dels moviments socials transformadors que construeixen una alternativa social diferent. No volem més patir el pes de la història, volem construir el futur, ara toca el canvi real. 
Els darrers anys hem assistit a la descomposició d’un “ordre establit” caracteritzat pel progressiu empobriment d’una part de la societat, amb un atur brutal, les retallades salarials i l’aprimament de la despesa pública en sistemes de protecció social. Tot plegat, el nostre estat del benestar es troba en un estat de raquitisme, i les persones, en la misèria. I de fons, assistim a l’espectacle d’unes institucions opaques, corruptes i en procés de descomposició. 
Durant els anys de “l’estafa” que anomenen crisi, hem teixit una xarxa de resistència, que ens ha permés comprovar que, si la mobilització és forta, les bases del poder comencen a tremolar i que la por pot canviar de bàndol. 
En 2015 la mobilització no pot parar, és l’energia del canvi: cap canvi serà real sense la presència i participació activa de la ciutadania. Mai més podem cedir la sobirania a altres. Però 2015 deu ser també un any transcendent per iniciar la construcció d’un temps nou i, en aquesta construcció, els moviments socials hem de jugar un paper protagonista. Vivim un temps de gran activitat electoral: el 24 deMaig, les municipals i autonòmiques; a la tardor, les generals. Votar no serà suficient, a més haurem de ser part del futur i així hem d’exigir-ho. 

El sistema polític que hem conegut durant més de tres dècades camina cap al seu final. Que aquest canvi siga en benefici de la majoria social dependrà de la capacitat de transformar la nostra lluita, la mobilització i la resistència en un canvi que prioritze les necessitats de la majoria de la població. 
En els darrers anys, Intersindical Valenciana ha estat present en la majoria de les mobilitzacions laborals i socials que han tingut lloc al País Valencià: les nostres seus han sigut espais de confluència de moviments socials, hem participat en quasi totes les iniciatives col·lectives que s’hi han articulat Les Marxes de la dignitat, les mobilitzacions pel tancament de Canal 9, la Primavera Valenciana, el moviment per a exigir responsabilitats per les víctimes del metro, els moviments contra la violència masclista i pel dret a l’avortament, han sigut uns quants dels moviments unitaris en què Intersindical Valenciana hi ha participat. 
Com és lògic Intersindical ha estat compresa amb tots els moviments contra les retallades en els serveis públics i les privatitzacions en educació, sanitat o transport. Ens hem oposat amb fermesa a les retallades de les plantilles. Hem estat en aquestes lluites i seguirem lluitant, governe qui governe. 
Però això no significa que siguem neutrals respecte a les eleccions: la política ha de ser l’instrument del canvi de les condicions de vida de la població, i nosaltres tenim el dret i el deure d’exigir un canvi polític que comprenga alguns compromisos que facen possible un canvi real. 

El 1er de maig de 2015 deu començar el canvi real. Aquests són els compromisos que Intersindical Valenciana exigirà als governs que es conformen en els processos electorals pròxims. ƒ 

Reestructuració del deute ƒ 

Fre a l’empobriment amb garanties universals per a tota la població ƒ 

Fi de la corrupció i transparència en la gestió pública ƒ 

Recuperació dels béns comuns per al patrimoni públic ƒ 

Recuperació dels drets socials perduts, reversibilitat i revocació de la Reforma Laboral ƒ 

Defensa de l’autogovern, la normalització lingüística i la cultura del País Valencià ƒ 
Promoció activa de polítiques d’igualtat ƒ Lluita contra la violència masclista i l’explotació sexual ƒ 

Dret a decidir de les dones sobre els seus cossos ƒ 

Desenvolupament de mecanismes de participació democràtica dels moviments socials i derogació de la legislació represiva. 

Visca el 1er de Maig 

Manifestacions: 

Alacant, Escales Jorge Juan 11:30h. 

Dénia, Pl. Jaume I, 12:00h. 

València, Pl. Sant Agustí 12:00h.