El Tempir convoca el Premi de Narrativa "Antoni Bru"

El Tempir convoca el XXVII Premi de Narrativa «Antoni Bru» amb l’objectiu de potenciar els nostres escriptors i recuperar el prestigi d’aquest premi


El Premi de Narrativa «Antoni Bru» ha format part durant vint-i-sis edicions dels premis literaris «Ciutat d’Elx», organitzats per l’Ajuntament d’Elx des que aquests es van crear l’any 1984. Enguany El Tempir pren la iniciativa de convocar el 27é Premi de Narrativa «Antoni Bru» després que el govern municipal del Partit Popular decidira el 2012 adoptar un model de premis literaris bilingües totalment provincians i descafeïnats amb l’eliminació del reconeixement a la memòria d’Antoni Bru. A més, el nou model literari va provocar que qui els coordinava resultara premiat. Tot un despropòsit.
Per això, a través d’un projecte de micromecenatge que va permetre recaptar més de 13.000 euros, El Tempir recupera el Premi de Narrativa «Antoni Bru» perquè la ciutat d’Elx mereix continuar premiant dignament els nostres escriptors, ja que el manteniment del premi potencia els nostres narradors (també en descobreix de nous), però alhora promociona i reaferma Elx com a capital cultural valenciana del sud dins els cercles literaris. Amb tot, convocar aquest premi és també restaurar la memòria de l’advocat Antoni Bru i Gómez, tot un referent en la defensa de la recuperació del valencià i de la dignificació de la nostra llengua, com també lluitador per les llibertats a Elx però també al sud.
Les bases del nou Premi de Narrativa «Antoni Bru» (podeu descarregar-les des d’aquest enllaç) té una dotació de 3.000 euros i l’obra guanyadora es publicarà a l’editorial Bromera, cosa que assegura al premi una difusió (per mitjans de comunicació, per autors i per llibreries de tots els territoris de parla catalana) i una professionalitat en l’edició que van en la línia de superar la visió provinciana i reduïda que té del premi l’actual govern municipal. A més, en aquest projecte de micromecenatge, a banda de l’editorial Bromera, també hi han participat La Veu del País Valencià, diari digital que ha permés la difusió i suport al projecte; l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana del País Valencià, sempre amatents a donar suport a les iniciatives de promoció dels nostres escriptors, i Enllaçats per la Llengua, que ha fet que aquest projecte arribara a tot el nostre domini linguistic.
Per tant, hi podran concórrer tots els aspirants que ho desitgen amb obres inèdites de narrativa, escrites en valencià, amb una extensió mínima de 250.000 caracters i màxima de 500.000, presentades per quintuplicat i mecanografiades a doble espai i per una sola cara. Als originals ha de figurar un pseudònim o lema. El nom, l’adreça i el telèfon de l’autor acompanyats d’una declaració formal en què es faça constar que l’obra no ha estat premiada en cap altre certamen, es presentaran a part en un sobre tancat. Les persones interessades han de trametre els originals a El Tempir, apartat de correus 884, 03200, Elx (telèfon de consulta 644 023 493). El termini de presentació es tancarà l’1 de juny de 2015. El jurat està format per Lliris Picó, Joquim Espinós, Joan Carles Martí i Casanova, Gonçal López-Pampló i Pepa Guardiola. El lliurament del premi sera el dia 9 d’octubre a la ciutat d’Elx.
(Font: El Tempir)