Diada per la Llengua a Palma dissabte 14 de maig

Blog de Jaume Mateu

L’OCB PRESENTA EL PROGRAMA DE LA DIADA PER LA LLENGUA 2016

RODAPREMSA_2
Avui dematí, Jaume Mateu i Martí, president de l’OCB, ha presentat el cartell d’activitats de la Diada per la Llengua d’enguany, que porta per lema “Festegem-la”, en la qual hi haurà activitats dirigides a totes les edats.
Per a Mateu, l’edició d’enguany de la Diada esdevé una ocasió immillorable per sortir i gaudir de la festa i de la nostra llengua després de quatre anys de bel·ligerància contínua envers els nostres drets lingüístics. És per això mateix que dissabte hem de ser molts els que la festegem a la plaça Major de Palma, ha manifestat el president de l’OCB.
La Diada començarà un poc abans de les 17.00 h amb la benvinguda per part dels Xeremiers de Mallorca, que iniciaran aquesta jornada lúdica i alhora reivindicativa. Posteriorment, Cucorba, els màxims referents en animació infantil, faran ballar i cantar els més petits donant el sus a la Diada.
Després seran les dues colles castelleres de Mallorca (els Castellers de Mallorca i els Al·lots de Llevant) les que atrauran totes les mirades dels assistents a la plaça en una actuació conjunta.
A les 19.00 h tendrà lloc l’acte central de la Diada per la Llengua: el parlament del president de l’OCB. L’element elegit enguany per lluir arreu de la plaça Major i fer-ne un mosaic és un cor. Un cor que vol ser símbol de l’estima que sentim per la nostra llengua i la nostra cultura, la catalana. Una estima que ens porta a ser vigilants actius quant al coneixement, ús, difusió i prestigi de la llengua pròpia. Enguany, que es commemoren els 30 anys de l’aprovació de la Llei de normalització lingüística, és un bon moment per reivindicar aquesta estima. I encara més quan també commemoram el set-centè aniversari de la mort de Ramon Llull, el savi que millor representa tots els territoris de parla i cultura catalanes. És el moment, també, de reivindicar la plena aplicació de la Llei, fet que suposaria acabar amb molts dels conflictes lingüístics que patim.
A continuació els amants del ball tradicional podran gaudir d’Al-Mayrqa, col·laboradors habituals de les activitats de l’OCB i referents de la música tradicional.
El grup novell Broots donarà el toc de reaggae en català i compromès a la Diada. Una bona oportunitat per conèixer aquest grup que de ben segur en sentirem a parlar.
Finalment, Quimi Portet tancarà les actuacions de la Diada presentant el seu darrer disc, “L’Ós bipolar”.