Celebració dels 20 anys de la CAL a Barcelona

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) fa 20 anys i ho celebra aquest divendres 6 de maig a les 7 del vespre amb un gran acte a l’Ateneu Barcelonès. L’esdeveniment comptarà amb la participació de Patrícia Gabancho, escriptora i vicepresidenta de l’Ateneu, i de Vicenç Villatoro, director del CCCB, que farà la ponència “La llengua sí que importa”.
En el decurs de l’acte, Jordi Muñoz, director de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, anunciarà el veredicte i farà entrega dels premis del Concurs de microrelats convocat amb motiu de l’efemèride. A més, es presentarà el vídeo “20 anys fent viva la flama de la llengua”, projecció que recull les principals fites assolides per la CAL al llarg d’aquests anys d’existència.
També hi participarà la il·lustradora Roser Capdevila, que presentarà el disseny creat pel seu estudiper commemorar els 20 anys del Correllengua.
La celebració es clourà amb l’actuació del grup Magnus Luna, que farà un recital de poemes musicats de Joan Vinyoli. L’escriptor, periodista i enigmista Màrius Serra serà l’encarregat de conduir la vetllada.
A través d’aquest acte, es pretén fer un reconeixement a la tasca dels milers de persones i entitats que han promogut la llengua de forma voluntària a través de la CAL al llarg d’aquests 20 anys, una tasca que ha estat distingida recentment amb la Creu de Sant Jordi.