14 anys d'Intersindical Valenciana ["Ara, Intersindical", per Vicent Maurí]


Ara, Intersindical


Font: Levante-emv

VICENT MAURÍ 
L'11 de maig de 2002, a la ciutat de València i sota el lema «Construïm la alternativa», es va reunir el congrés constituent de la confederació Intersindical Valenciana amb la participació de delegades i delegats de la Plataforma Unitària de Treballadors/es (PUT), del Sindicat de Treballadors/es de l'Administració (STA) i de la federació de Sindicats de Treballadors/es del País Valencià (STPV).

Han passat 14 anys i la nostra organització ha crescut. Hui són nou els sindicats que en formen part, a més de diverses estructures autònomes com la Intersindical Jove o el Sindicat de Pensionistes. La Intersindical Valenciana és el sindicat més votat en el conjunt de l'administració depenent de la Generalitat (sanitat, administració del Consell, justícia, organismes autònoms...), representativitat que arrriba en alguns casos fins a quasi el 60 %, com l'ensenyament públic. També és un sindicat representatiu en les universitats públiques, nombrosos ajuntaments o diputacions, empreses públiques, administracions o empreses privades. Encara que tenim un sistema electoral i sindical que prima el bisindicalisme, anem fent camí sabent que ens queda molt per recòrrer en la lluita per la nostra emancipació com a classe i com a poble.

Intersindical Valenciana és defineix com un sindicat de classe, plural, assembleari i autònom, valencià i confederal, feminista, solidari... que aspira a disposar d'un model productiu i social propi, avançant cap l'establiment d'un marc valencià de relacions laborals i de protecció social, a exercir el dret a decidir com a poble. Defensem els drets laborals, socials i econòmics de les treballadores i treballadors valencians, els serveis públics, una societat més justa i igualitària que acabe amb les desigualtats socials, de classe i de gènere...

Com a sindicat, ens comprometem en el treball sociopolític i en la lluita per la transformació social. Per això, adés i ara, participem en la quasi totalitat de lluites al nostre país i treballem pel canvi en les institucions valencianes (com el passat 28 de maig) o estatal (que esperem que també es produesca el proper 26 de juny). I continuarem treballant perquè els canvis no s'aturen i es produesca un canvi real per a totes les persones.

14 anys després, continuem creixent, constituint noves seccions sindicals, sumant delegades i delegats sindicals, convertint-nos en un referent per moltes treballadores i treballadors. I també continuem reflexionant sobre el passat i projectant el futur. Per això, hem convocat el 5é Congrés que tindrà lloc el proper mes de novembre i que servirà per aprofundir en la nostra cohesió interna i de punt de inflexió per continuar avançant en la construcció de l'alternativa sindical de classe i valenciana.