País Valencià i Illes Balears Enllaçats per l'escola pública i en català


SINDICATS I ENTITATS DE LA COMUNITAT EDUCATIVA DE LES ILLES BALEARS EXPRESSEN EL SEU SUPORT A LES ESCOLES PÚBLIQUES DE QUALITAT I EN CATALÀ DEL PAÍS VALENCIÀ

Davant l’anunci del tancament d’escoles públiques i de les supressions de línies en valencià, el sindicat STEI - en contacte permanent amb l’STEPV Intersindical Valenciana i la Plataforma PROU-, en primer lloc ha informat els centres educatius de les illes Balears i la societat en general del que està passant al País Valencià. En segon lloc ha proposat a diferents organitzacions representatives de la comunitat educativa i altres entitats de la societat civil, de fer un acte de suport, que s’ha celebrat avui, divendres dia 28 de març, al Monestir d ela Real, un lloc emblemàtic de defensa del territori, la llengua i la cultura catalana. I ho farem davant la imatge de Ramon Llull, pare de les lletres catalanes, la llengua i cultura que ens uneix, que presideix el claustre del monestir. 
De moment donen suport a les escoles valencianes l’STEI de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, el sindicat FETE-UGT, la FAPA Mallorca, l’Associació de directors d’infantil i primària (ADIPMA), Associació de directors de secundària (ADESMA), l’Associació d’inspectors (ADIDE) , les Cooperatives d’Ensenyament, centres molt compromesos amb l’ensenyament en català, l’Assemblea de mestres i professors en català de les Illes Balears, el Fòrum Musicae, els Ensenyants Solidaris, les Dones Educadores i els Enllaçats per la Llengua. Quan arribin més adhesions us les farem arribar.
Amb una pancarta amb el lema “PAÍS VALENCIÀ I ILLES BALEARS, ENLLAÇATS PER L’ESCOLA PÚBLICA EN CATALÀ”. Si es pretén debilitar la llengua a una part del territori això afecta el seu conjunt. Per tant la defensa de la llengua també s’ha de fer des de la unitat d’acció de tot el territori de parla catalana.
S’adjunta foto
La Plataforma PROU del País Valencià, formada per distintes AMPES, CEIPs, organitzacions, sindicats, entitats i persones a títol individual, proclamen que amb l’excusa de la baixada de la natalitat i la crisi, la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana pretén eliminar unitats de les escoles públiques, moltes d’elles fan ensenyament en valencià. Aquest fet emmascara una intenció clara: PRIVATITZAR L’EDUCACIÓ. És per això que la comunitat educativa del País Valencià s’oposa a l’eliminació d’unitats previstes per Conselleria valenciana perquè no suposa una millora per a l’alumnat ni tampoc per als centres. És per això que entitats de la comunitat educativa de les Illes Baleares han començat a expressar el seu suport a les reivindicacions dels centres del País Valencià.
Ells demanen que es disminueixin les ràtios, cosa que assegura una qualitat en l’educació i una atenció personalitzada. D’aquesta manera s’assegura el futur de les escoles públiques, ja que són innecessàries totes les supressions. La plataforma valenciana PROU i els sindicats que en formen part, s’oposa frontalment a la LOMCE. Una llei que creu totalment innecessària, elaborada d’esquena a la comunitat educativa, segregadora, antidemocràtica, discriminatòria, lligada al mercantilisme i la competició contínua.
Per tots aquests motius, escoles afectades per les eliminacions d’unitats del País Valencià s’han coordinat per a fer un tancament simultani en senyal de rebuig a les eliminacions d’unitats a les escoles públiques i línies en valencià que ara la LOMCE també pretén reduir. Al CEIP Ciutat de Cremona, fa més d’un mes que la comunitat educativa del centre hi està tancada. I ara s’hi sumen més centres. A la comarca de la Marina Baixa s’hi sumen el CEIP Bonavista i CEIP Martínez Valls d’Ontinyent i el CEIP Ramiro Jover de València. Algunes d’aquestes escoles han organitzat xerrades, assemblees i altres activitats per a informar i debatre al voltant de la privatització de l’educació pública, l’eliminació de les línies en valencià i d’altres aspectes de la LOMCE.
I és per això que aquestes escoles tenen tot el nostre suport.
STEI Illes Balears