Enllaçats amb les escoles públiques en lluita del País Valencià

ENLLAÇATS PER LA LLENGUA DÓNA SUPORT A LA CRIDA DE LA PLATAFORMA PROU I, AMB ENLLAÇATS NO ACATEM, ASSEMBLEA GROGA DEL PRINCIPAT I MAREA VERDA DE LES BALEARS, LA FA EXTENSIVA A TOTS ELS PAÏSOS CATALANS.

El proper 29 de Març donem veu a la lluita del País Valencià i la Plataforma PROU, llegint i difonent el seu manifest.

La Plataforma PROU, del País Valencià, coordina una sèrie de tancaments i d'actes que s'estan duent a  terme a les escoles en defensa de l'educació pública i contra el tancament de línies educatives en valencià, la LOMQE i les retallades.

Des d'Enllaçats NO Acatem i Enllaçats per la Llengua, juntament amb L'Assemblea Groga del Principat i la Marea Verda de les Illes Balears, fem extensiva aquesta acció a la resta de Països Catalans.

Agraïm la difusió d'aquestes informacions.

Joan Baldoví visità el CEIP Bonavista d'Ontinyent el passat 25 de març


Suport de les Illes i del Principat



Dilluns, a una reunió del Grup de Treball Unitari de Mallorca, l’STEI va explicar la situació actual de les Escoles del País Valencià. El sindicat STEI, en contacte permanent amb l’STEPV Intersindical Valenciana i la Plataforma PROU, també va informar que, en primer lloc farà saber a tots els centres de les illes Balears, el que està passant al País Valencià. En segon lloc va proposar fer una concentració simbòlica de suport divendres dia 28 de març, amb el suport de sindicats d’educació representants dels docents de les illes i d’entitats i organitzacions representatives dels pares i mares de Mallorca, de les associacions de directors d’infantil i primària, de les Cooperatives d’educació...


A la reunió, a més del suport de l’STEI de Mallorca, Menorca i les Pitiüses (Eivissa i Formentera), també s'hi van sumar el de FAPA Mallorca, l’Associació de directors d’infantil i primària (ADIPMA), FETE-UGT, les Cooperatives d’Ensenyament, l’Assemblea de mestres i professors en català de les Illes Balears i el Fòrum Musicae. També comptem ja amb el suport d’Ensenyants Solidaris i Dones Educadores. 

La concentració simbòlica serà davant l’estàtua de Ramon Llull al Monestir de la Real, un lloc emblemàtic de defensa del territori, la llengua i la cultura catalana, amb una pancarta amb els logos dels adherits, el llaç d’Enllaçats i el logo de la Plataforma Prou del País Valencià.

Per altra banda, des de L'Assemblea Groga del Principat anuncien que expressaran la seva solidaritat amb les escoles del País Valencià en el marc de la manifestació convocada aquest dissabte 29 de març a Barcelona (pl. Universitat. 17h)