El Tempir espera un nou impuls pel valencià a Elx després de reunir-se amb la nova corporació municipal

Una representació de l'Associació Cívica per la Llengua El Tempir, encapcelada pel seu president Josep Enric Escribano, s'ha reunit aquest primer dia de juliol amb l'alcalde i la regidora d'Educació i cultura de la ciutat d'Elx.

L'associació, membre d'Enllaçats per la Llengua, ha proposat una sèrie de mesures que ajudarien a la normalització de la llengua a la ciutat, i espera del nou govern municipal, en aquest sentit, el compliment de les normes autonòmiques i municipals que l'anterior consistori no va respectar i l'activació de polítiques que impulsin l'ús social del valencià.
Per la seua banda, l'alcalde Carlos Gonzalez ha coincidit en l'aplicació de bona part de les propostes realitzades per l'entitat cultural.


Web d'El Tempir:

El Tempir es reuneix amb l’alcalde d’Elx i la regidora d’Educació per a impulsar l’ús del valencià a l’Ajuntament


El Tempir ha mantingut una reunió aquest matí amb el nou alcalde d’Elx, Carlos González, per a traslladar-li la nostra proposta de mesures de normalització del valencià per a l’àmbit de l’administració local. En aquesta reunió, a més de l’alcalde i del president d’El Tempir, Josep Escribano, hi han participat la regidora d’Educació, Cultura i Política Lingüística, Patricia Maciá, i diversos membres de la nostra entitat que s’encarreguen de la política lingüística a desenvolupar en les àrees educatives i culturals: Beatriu Martí, Francesc Ferrer i Rosa Candela. Totes les persones presents han coincidit en la necessitat d’emprendre accions que permeten impulsar l’ús social del valencià a l’Ajuntament respectant les normes autonòmiques existents i el Reglament de Normalització Lingüística municipal, normativa que durant la legislatura anterior es va incomplir greument.
Josep Enric Escribano ha expressat la necessitat que el nou equip de govern assumisca un compromís real i ferm amb el valencià i que s’òbriga una nova etapa que comporte mesures de normalització que permeten entre altres coses, a tall d’exemple, l’atenció municipal del públic en valencià, les activitats de l’Ajuntament es desenvolupen en la nostra llengua, impuls de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià, ampliació de l’oferta educativa en valencià de les escoletes infantils, etc. En opinió del president d’El Tempir “(Totes aquestes mesures) solament requereixen l’acció decidida del nou equip de govern de manera que el valencià retorne a tots els àmbits municipals dels quals fou exclòs”. L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha expressat el seu acord amb les mesures plantejades i la voluntat de fer-les realitat.
Així mateix, els representants d’El Tempir han oferit tota la seua col·laboració al nou equip de govern per a fer realitat una nova política lingüística, que siga realment eficaç i favorable al valencià, i que se ocupe de normalitzar-ne l’ús, sobretot en aquells espais dels quals fou bandejat com en una gran part de la retolació urbana o la imatge corporativa de l’Ajuntament. Hi haurà pròximes reunions de col·laboració per anar perfilant les diverses mesures que El Tempir ha plantejat.
(Font: El Tempir)