Enllaçats amb el Correllengua 2015




Enllaçats per la Llengua s'adhereix al Correllengua 2015 impulsat per la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana_CAL, amb la col·laboració de la plataforma Som Països Catalans i la xarxa de Casals i Ateneus dels Països Catalans.

L'edició d'enguany commemora el vintè aniversari de la mort del gran cantautor valencià Ovidi Montllor i reivindicarà amb multitud d'actes la llengua, la cultura i la llibertat.

Des de la CAL es cerca l'adhesió i participació del major nombre d'entitats i col·lectius de defensa de la llengua catalana, així com també d'institucions oficials com ajuntaments, que podran aprovar mocions als plens en favor dels valors del Correllengua.

La xarxa d'entitats d'Enllaçats per la Llengua, formada per diverses associacions i sindicats de tot el domini lingüístic, expressa el seu compromís en la defensa del català i en la unitat d'acció a tot el territori, i així mostra el seu acord amb els valors proposats pel Correllengua 2015. 

En aquest sentit dóna tot el suport a la CAL en els actes celebrats al Principat, Menorca, Eivissa, Andorra, la Franja i la Catalunya Nord, alhora que igualment ho fem amb ACPV als actes del País Valencià i a Joves de Mallorca per la Llengua, així com a la resta d'entitats col·laboradores a cada territori.

Un dels grans objectius del Correllengua és mostrar la vitalitat de la llengua i el reforçament de la unitat lingüística. Un objectiu  compartit plenament, com el d'estrényer els lligams culturals de tot el territori, com es mostra en aquest text de la CAL aparegut al Dossier del Correllengua:

"El Correllengua ha de ser unà via per à manifestar i reivindicar la unitat lingüística dels Països Catalans. Només coneixent la realitat del que està succeint arreu del domini linguístic podem enfortir els vincles, evitar fractures i repel·lir els atacs externs. Des de la CAL volem promoure activitats dins d’aquest marc i objectiu,ha ser possible en estreta col·laboracio amb entitats que tambe treballen en aquest sentit com Enllaçats per la Llengua, Som Països Catalans, Moviment Frànjolí per la Llengua, Accio Cultural del País Valencià , Escola Valenciana, Obra Cultural Balear, Joves de Mallorca per là Llengua..."

Esperem que, de juliol a novembre, començant a Barcelona i acabant a Perpinyà, aquesta celebració que començà l'any 1993 a Mallorca, faci arribar la flama del català pels carrers de tot el territori.

Gaudim la Festa de la Llengua, cultura i lliberat!



Més informació: