Valoració dels resultats de les eleccions al País Valencià [Intersindical Valenciana i STEPV]

El sindicat Intersindical Valenciana i l'STEPV-IV fan una valoració dels resultats electorals del 24 de maig al País Valencià, on les forces d'esquerres podran formar un govern alternatiu a 20 anys de la dreta al poder.

La ciutadania exigeix un canvi real de les polítiques socials, laborals i econòmiques

26 / 05 / 2015 INTERSINDICAL
Intersindical Valenciana valora les eleccions autonòmiques i municipals del 24 de maig.

Intersindical Valenciana ha fet una primera valoració dels resultats de les eleccions. Per al Sindicat la ciutadania ha apostat per un canvi davant d’unes polítiques que ha estat atacant els drets individuals i col·lectius i empobrint la població en els darrers anys. La voluntat expressada per la ciutadania ha d’obrir una nova etapa també en la forma de fer política per assegurar la participació de la societat en la presa de decisions.
Cal ara recuperar els drets i millorar les condicions de vida i laborals
Des del Sindicat es considera que aquests resultats responen al cansament de la ciutadania i a la mobilització social en nombroses lluites i plataformes que han estat treballant, de valent, des de fa anys per combatre les polítiques antisocials i antivalencianes que s’han estat practicant.
Intersindical Valenciana fa pública la seua felicitació als partits polítics que han obtingut uns bons resultats i lamenta que EUPV no haja aconseguit entrar en les Corts Valencianes ja que no ha merescut quedar-se fora de les principals institucions a causa de la barrera injusta del 5% per accedir-hi, per la bona feina feta als carrers i al parlament.
A més, el Sindicat espera que aquests resultats suposen un canvi real de les polítiques socials, laborals i econòmiques per recuperar els drets i millorar les condicions de vida i laborals de les treballadores i treballadors i del conjunt de la ciutadania. En eixe sentit, aposta per posar en marxa tota una sèrie de mesures com ara: una auditoria ciutadana del deute; frenar l’empobriment amb garanties universals per a tota la població; fi de la corrupció i transparència en la gestió pública; potenciació dels serveis públics de titularitat pública: educació, transport, sanitat, serveis socials…; recuperació dels drets socials perduts; establir un Marc Valencià de relacions laborals i prestacions socials; defensa de l’autogovern, la normalització lingüística i la cultura del País Valencià; promoció activa de polítiques d’igualtat; lluita contra la violència masclista i l’explotació sexual; desenvolupament de mecanismes de participació democràtica de la societat…
Finalment, el Secretariat Confederal de la Intersindical Valenciana es reunirà el proper dijous per analitzar i valorar la nova situació generada pels resultats electorals.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


El Sindicat reclama canvis urgents que afavorisquen un inici de curs amb millors condicions per al professorat, l’alumnat i els centres educatius


La ciutadania valenciana ha votat pel canvi al País Valencià. També pel canvi educatiu. Després d’anys de polítiques neoliberals i de retallades a l’escola pública s’obri ara un nou escenari que ha de servir per avançar en un model educatiu diferent, que situe l’escola pública en l’eix central del sistema educatiu, que recupere les condicions laborals del professorat, que afavorisca l’alumnat i les famílies i que dignifique el valencià a l’ensenyament.
També ha d’haver un canvi en les formes per part del nou govern, que ha d’obrir la participació real i efectiva de la comunitat educativa en la presa de decisions de les qüestions que els afecte.
En eixe sentit, STEPV treballarà per a fer realitat aquest canvi, des de la Mesa Sectorial d’Educació, des de la Mesa General de la Funció Pública i des de qualsevol altre àmbit o fòrum de negociació on el Sindicat estiga present.
Per això, quan es configure el nou govern, el Sindicat insistirà en les propostes presentades als partits durant la campanya electoral i que ara tindran responsabilitats de govern. En les propostes presentades n’hi ha d’urgents (com la negociació d’un nou acord de professorat interí que impedisca la rebaremació, o la reducció de les ràtios d’alumnat i càrrega lectiva del professorat, recuperació d’unitats i retallades en l’arranjament escolar); altres propostes es plantegen per a negociar el primer any de legislatura (com la millora de les plantilles, un nou decret de plurilingüisme, la jornada continuada, etc.); i, finalment, d’altres per a negociar durant la resta de la legislatura (xarxa educativa 0-3 anys pública, millora de la resta de condicions laborals del professorat, etc.).
També se sol·licitarà la potenciació de les universitats públiques i la finalització de l’ofegament econòmic que estan patint.
Les mesures urgents s’haurien d’aplicar en prendre possessió el nou govern, de manera que a setembre el curs comence en els centres educatius amb més places per a professorat provisional i interí i millors condicions per a impartir docència (menys alumnes per aula, recuperació d’unitats, etc.).
Les propostes completes es poden trobar en aquest enllaç.
STEPV demanarà, a més, mesures per a millorar les condicions de l’alumnat amb greus problemes econòmics com l’obertura dels menjadors escolars en estiu o garantir-los la gratuïtat dels materials escolars per al proper curs.
També sol·licitarà al nou conseller o consellera d’educació, en prendre possessió, una reunió urgent per a traslladar-li aquestes propostes directament. També sol·licitarà reunions amb els partits polítics que configuren el nou govern autonòmic sorgit de les eleccions.
Finalment, STEPV felicita els partits polítics que han obtingut uns bons resultats i lamenta que EUPV no haja aconseguit entrar en les Corts Valencianes ja que no ha merescut quedar-se fora de les principals institucions a causa de la barrera injusta del 5% per accedir-hi, per la bona feina feta als carrers i al parlament.


26 de maig de 2015
Cap comentari: