Ara, un canvi real [Article de Vicent Maurí_Intersindical Valenciana]


De bell nou commemorem el Primer de Maig, dia de la classe treballadora

De bell nou commemorem el Primer de Maig, dia de la classe treballadora. Enguany arrosseguem encara la mateixa situació dels darrers anys: els governs espanyol i valencià, sota l´excusa de la crisi, adopten polítiques antisocials que afecten negativament la majoria de la població valenciana. Al País Valencià som capdavanters en atur, empobriment de la població, salaris baixos, temporalitat, precarietat? per culpa dels vint anys de les polítiques que ha practicat el Consell de la Generalitat valenciana, de connivència, activa o passiva, amb els autoanomenats "agents socials". La recent aprovació de la llei de participació institucional és una mostra de quines són les seues prioritats.
Per al nostre sindicat, calen altres polítiques socials, laborals i econòmiques que estiguen al servei de la classe treballadora i de la majoria de la població en compte de les que s´estan aplicant actualment, que només serveixen els interessos dels poderosos. Les nostres reivindicacions ja són molt conegudes: auditoria ciutadana del deute; derogació de la reforma laboral i de la reforma de les pensions; creació d´ocupació digna i estable; establiment d´una renda ciutadana; potenciació dels serveis públics; establiment d´un marc valencià de relacions laborals; promoció activa de les polítiques d´igualtat; defensa del nostre autogovern, llengua i cultura; i oposició al Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions (TTIP), que retallarà més encara els nostres drets i la nostra capacitat a decidir sobre el nostre futur.
El nostre sindicat les ha traslladades als partits polítics perquè, si és el cas, les assumisquen com a pròpies. Així mateix, els hem demanat que treballen de valent per avançar en el canvi real que necessita el nostre país. Sense un canvi de polítiques no serà possible avançar en la millora de les nostres condicions de vida i ni eliminar, una vegada per sempre, les desigualtats socials.
De més a més, sabem que, per a fer realitat aquest canvi, hem de continuar treballant en l´articulació d´un moviment social, ampli, plural, divers, inclusiu, que, des de la base, des dels centres de treball, els barris i els pobles, servisca de força motriu per a la regeneració democràtica, l´emancipació de la classe treballadora i per a avançar cap una societat més justa i igualitària.
Vicent Maurí es Portaveu Intersindical Valenciana