STEPV-IV i STEI-i, forces sindicals majoritàries a l'ensenyament públic

Les eleccions sindicals a l'ensenyament d'ahir 4 de desembre van tornar a deixar clar que tant l'STEPV com l'STEI-i són el primer sindicat d'ensenyament no universitari al País Valencià i les Illes Balears, respectivament.

L'STEPV-IV arrassà a les eleccions i aconseguí la majoria absoluta, molt per davant d'altres sindicats.

L'STEI-i tornà a ser primera força sindical destacada, tot i que d'altres agents sindicals emergents com Alternativa o la UOB traigueren un bon resultat.

Des d'Enllaçats per la Llengua volem felicitar ambdós col·lectius que tant han demostrat lluitar per l'ensenyament públic als seus territoris i en defensa de la llengua catalana arreu del territori, també en l'ambit de la nostra plataforma.

Notícia de Vilaweb

STEPV i STEI-i guanyen les eleccions sindicals d'ensenyament al País Valencià i a les Illes

El nou sindicat Alternativa queda en segona posició a les Illes

Els sindicats majoritaris de l'ensenyament al País Valencià i a les Illes, STEPV i STEI-i, respectivament, s'han imposat en les eleccions que es van fer ahir. La sorpresa la va donar el nou sindicat Alternativa, que va quedar en segona posició a les Illes superant CCOO, UGT, ANPE i UOB. STEPV va guanyar amb una majoria absoluta clara amb un 55,7% dels vots.
Al País Valencià, la segona força ha estat CCOO amb un 16,3% dels vots, seguit d'ANPE amb un 9,7%. En quarta posició ha quedat CSIF amb el 7,4% dels vots i, finalment, UGT amb un 6,3% dels vots.
A les Illes, l'STEI s'ha imposat amb un 32,11% dels vots i 15 representants a la junta de personal docent no universitari. Alternativa, que es presentava per primera vegada, ha obtingut el 18,34% dels vots i 8 respresentants a la junta. A continuació, la Unió Obrera Balear (UOB) ha aconseguit l'11,68% dels vots i 5 representants. Els mateixos que l'ANPE, amb l'11,63% dels vots, FECCOO, amb 11,42%, i FETE-UGT, amb 11,10%.