Fracàs de la consulta lingüística imposada per Conselleria

Fracàs rotund de la consulta sobre els programes lingüístics

Només un 2,6% dels pares ha retirat la credencial en els centres educatius
Per a STEPV el resultat de la consulta (que només coneixerà la Conselleria) queda completament invalidat
STEPV ha fet una enquesta als centres educatius per saber quants pares i mares havien retirat la credencial per a votar en la consulta sobre el programa lingüístic del centre.
Els resultats d’aquesta consulta indiquen que només un 2,6% de les famílies han recollit la credencial. Per províncies, a les comarques d’Alacant la participació és del 2,7%, a Castelló, del 2,8%, i a València, del 2,3%  Això significa que les famílies han donat l’esquena a la consulta i que han atés la petició de no participar per part de les organitzacions majoritàries de la comunitat educativa.
Les direccions dels centres han hagut de fer feina extra en aquesta setmana per fer arribar a les famílies la informació sobre la consulta. La inspecció va enviar escrits als centres recordant a les direccions l’obligació de fer arribar la informació de la consulta a totes les famílies, on s’obligava a tots els tutors a lliurar una carta a cada alumne per fer-la arribar als seus pares.
Així i tot, la immensa majoria de pares han optat per no participar en una consulta trampa, no vinculant i innecessària, que només ha dut maldecaps organitzatius als centres que estan tancant aquest trimestre (avaluacions, notes, etc) i preparant les activitats de fi d’any i nadal. De fet, en l’enquesta es preguntava si la consulta havia generat problemes organitzatius i la immensa majoria s’ha queixat de la mala planificació per part de la Conselleria.
Per a STEPV el resultat de la consulta (que només coneixerà la Conselleria) queda completament invalidat. Per tant, el Sindicat exigeix a l’administració que deixe de fer perdre el temps als centres educatius amb experiments inútils i innecessaris i atenga les seues obligacions com marca la LUEV, és a dir, potenciar el valencià a l’ensenyament i atendre la demanda de les famílies que volen programes lingüístics en valencià i no el tenen.
Web de l'STEPV                                 Enllaçats per la Llengua