III edició del concurs de vídeo "arrés és!" [Òmnium Cultural l'Alguer]


COMUNICAT ESTAMPA

Després de dos anys torna "Arrés és!", arribat enguany a la tercera edició. Lo Concurs de Vídeo fa part del projecte cultural "Amb l'alguerés sés més competent", programació 2014/2015 de l'associació Òmnium Cultural de l'Alguer que preveu vàries accions endiriçades a estimular i augmentar l'ús de l'alguerés en los diversos àmbits socials, institucionals,comercials, etc. i que és estat presentat a diverses entitats de la ciutat, com Municipi, Fundació META, Espai Llull Representació de la Generalitat de Catalunya a l'Alguer i Parc Regional de Port Comte.
Lo Concurs "Arrés és!" és organitzat en col·laboració amb el Centro Servizi Culturali della Società Umanitaria di Alghero, amb el contribut de la Fundació META i de L'Espai Llull, i és nat amb l'objectiu de difundir i estimular l’ús del català de l’Alguer, en particular entre les noves generacions, també entre aquelles persones que no coneixen perfectament l’alguerés.
Lo concurs se dividi en tres seccions, Escoles, No professionistes i Professionistes, amb un premi per cada secció: per la secció Escoles un Laboratori d'educació a l'audiovisió de la durada de 10 hores a cura de la Società Umanitaria di Alghero i un premi en instruments digitals per un valor de € 500 (cinc-cents euros), posat a disposició de l’Espai Llull de l’Alguer; per la secció No professionistes un premi en moneda de € 400 (quatre-cents euros), posat a disposició de l’Òmnium Cultural de l’Alguer; per la secció Professionistes un premi en moneda de € 1000 (mil euros), posat a disposició de la Fundació META.
La participació al concurs és gratuïta, sense límit d’edat i nacionalitat, no té algun tema obligatori, l'únic víncul és que les obres tenen d’ésser realitzades totalment o prevalentment en alguerés; poden ésser utilitzats tots los formats de vídeo més comuns. Les obres tenen d'ésser presentades entre el 24 d'abril del 2015.

Lo bando i l’esqueda de participació del concurs se poden demanar a: Òmnium Cultural de l’Alguer carrer G. Mazzini, 99 Carlo Alberto, 33 o enviant una email a: omnium.alguer@gmail.com; a MEDIATECA Società Umanitaria carrer Marconi,10 o enviant un email a: umanitaria.alghero@libero.it;