ExLL es reunirà a Castelló el 13 de desembre i participarà a la manifestació per commemorar les Normes del 32

Enguany es commemora el 82è aniversari de les “Normes de Castelló”.

Les entitats d'Enllaçats per la Llengua (ExLL) faran una reunió plenària a migdia a la seu de l'STEPV de Castelló per valorar la feina feta el 2014 i coordinar-se en la defensa i l'impuls de la llengua en el nou exercici.

ExLL també participarà a la manifestació de la vesprada amb pancarta pròpia








Crear una llengua literària és l'obra cabdal d'un poble”.
Enric Prat de la Riba



Mire, contra la unitat de la llengua, ací, a Castelló, no aconseguiran vostès mai res”
Casimir Melià



Les entitats associades a Enllaçats per la Llengua es reuniran el pròxim 13 de desembre a Castelló de la Plana per tractar diversos temes quant a la defensa i valorització de la llengua catalana a tot el domini lingüístic d'una manera conjunta i coordinada. L'ensenyament en català, la situació de l'espai català de comunicació, l'oficialitat i la plena normalització de la llengua en seran peces clau de la reunió plenària, que ajuntarà a la ciutat de les Normes representants d'entitats de tots els Països Catalans. La reunió es durà a terme a la seu del sindicat STEPV a les 12:00 (Marquès de Valverde, 8. 12003 Castelló)



A la tarda ExLL participarà a la manifestació, convocada per Castelló x la llengua, de l'aniversari de les Normes a les 18:00 a la plaça de la independència (la Farola), amb pancarta pròpia reivindicant un territori unit i enllaçat per la llengua.



Avui dia, davant els constants atacs que rep la llengua catalana, ExLL reivindica més que mai els llaços d'unió entre les diverses parts de les zones on es parla. Avui més que mai recordem “les Normes de Castelló”, fita ineludible de la nostra història que ajudà a assentar les bases de la gramàtica normalitzada al País Valencià, i que tant ajudaren (i ajuden) per a tendir ponts de respecte i entesa entre els què compartim una llengua comuna.
Reivindiquem una escola en valencià, pública i de qualitat que actuï com a eina de cohesió social i inclusiva, així fem nostre el lema dels nostres companys dels sindicats d'ensenyament: “La nostra escola, la nostra llengua”.

Així mateix reclamem uns mitjans de comunicació públics que potenciïn la vertebraciódel país i que es coordini recíprocament amb els seus homòlegs per mor de crear l'espai de comunicació en català.

Per tot això i per moltes més coses cridem a la mobilització popular i a l'assistència a la manifestació el pròxim dia 13 de desembre a les 18h a la Plaça de la Independència de Castelló de la Plana, i hi anunciem la participació d'ExLL amb pancarta pròpia. Us convidem a donar suport a aquesta crida com a particulars o com a entitats i a fer-ne difusió a les xarxes socials (amb l'etiqueta #82anysNormes).

Perquè encara no-res és perdut, perquè, malgrat la greu situació, com deia Estellés: “Hi haurà un dia que no podrem més i llavors ho podrem tot”.



Enllaçats per la Llengua

enllacatsperlallengua@gmail.com
                                                                                                         11 de desembre 2014