REUNIÓ DE LES ENTITATS D’ENLLAÇATS PER LA LLENGUA EL 13 DE SETEMBRE


El pròxim dissabte 13 de setembre diverses entitats que formen la plataforma Enllaçats per la Llengua (ExLL) es reuniran a Barcelona a la seu de la FOLC i el CIEMEN (cr. Rocafort, 242 bis 1r) a les 16:30 hores.
En la reunió es valorarà la tasca conjunta feta fins ara segons els compromisos fixats a la darrera reunió plenària celebrada a Castelló de la Plana el passat mes de desembre, i s’abordaran noves iniciatives per a defensar la llengua catalana a tots els territoris on és parlada.
Entre els punts de la trobada ressalta especialment la importància de defensar un ensenyament de qualitat i en català, en la línia que es mostrà a la campanya del mes de juny que culminà amb el suport a la cercavila de Somescola.cat., que passa per l’oposició directa i la desobediència a la LOMQE del ministre Wert, al decret TIL de les Balears i a la involució lingüística a l’ensenyament al País Valencià.
També s’analitzarà com queda el panorama dels mitjans de comunicació en català després del tancament de RTTV, el nou model lingüístic d’IB3 i del suport que donà ExLL a ACPV reclamant a la Generalitat catalana una més gran potència del senyal dels canals de la CCMA perquè arribin les emissions al País Valencià.
Davant el moment decisiu que viu Catalunya en clau política, i les particulars situacions del País Valencià i les Illes Balears on els seus respectius governs apliquen polítiques contràries a la normalització lingüística i a l’autogovern, les entitats d’ExLL, amb representants de tota la comunitat catalanoparlant, recorden la necessitat d’augmentar els llaços de col·laboració, solidaritat i suport mutu en tots els àmbits d’interès comú del domini lingüístic.
Agrairem que feu el màxim de difusió d'aquestes informacions
Salutacions cordials,


Enllaçats per la Llengua                                                     9 de setembre del 2013
Comunicació                                                                       http://exllengua.blogspot.com
                                                                                     enllacatsperlallengua@gmail.com






Enllaçats per la Llengua va sorgir davant la necessitat d’actuar conjuntament a tots els territoris dels Països Catalans de manera coordinada. Ha fet costat a la Bressola, als alcaldes i docents de la Franja de Ponent, a la Vaga Indefinida per l’educació a les illes Balears, a les agressions i amenaces contra la llengua al País Valencià i en general a l’ofensiva del PP en contra de la llengua allà on governa. 

Entitats: STEPV, STEI i IB, USTEC-IAC-STES, Associació Amics de la Bressola, ACL El Tempir, Òmnium Cultural de l'Alguer, Escola Valenciana, Acció Cultural del País Valencià, Federació d'Organitzacions per la Llengua Catalana, Confederació Sindical Catalana, Assemblea de Mestres i professors en català IB, Castelló per la llengua, Plataforma PROU, Moviment Franjolí per la Llengua, Centre de Cultura Catalana d'Andorra, Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, CIEMEN, Confederació d'AMPAs Gonzalo Anaya, Coordinadora Obrera Sindical, Bloc d'Estudiants Agermanats, Plataforma pel Dreta a Decidir, Acció Cultural Països Catalans