Comunicat sobre l'11 de setembre [Òmnium Cultural de l'Alguer]

COMUNICAT ESTAMPA

La Catalunya l’11 de setembre d’aqueix any celebra la Diada Nacional i també el Tricentenari (1714-2014) de l’última defesa de Barcelona i la capitulació a mans de les trupes borbòniques de Felip V succeïda l’11 de setembre del 1714; com consegüència d’aqueixa derrota són estades abolides les Institucions catalanes, com la Generalitat de Catalunya.
Després de la cadena humana llonga 400 km organitzada al 2013 a Catalunya, enguany la Diada Nacional coincideix amb una altra important iniciativa organitzada de l’Assemblea Nacional Catalana i de l'Òmnium Cultural, que han convocat a Barcelona per l'11 de setembre una concentració de persones entre l'Avinguda Nacional i la Gran Via de Les Corts Catalanes de manera de formar una gran V humana.
Aqueixa important manifestació pacífica i democràtica és estada organitzada per celebrar lo referendum per l'autodeterminació previst pel dia 9 de novembre.
La Catalunya en los últims anys ha posat al centre del debàtit polític i cultural internacional, un nou concepte d’una Europa dels pòpuls, fundat a damunt de valors socials. Culturals i de solidaritat que donguin més força i prospectiva a totes aquelles nacions sense estat com la Catalunya, la Sardenya, la Còrsega i l’Escòcia.
També l'Òmnium Cultural de l’Alguer dóna suport a aqueixa important iniciativa i convida l'Administració Municipal, totes les associacions culturals i esportives, los moviments i els partits independentistes sards i totes les persones que só d'acord amb aqueixa acció a enviar un missatge d'adhesió com senyal de solidaritat a la iniciativa "Ara és l'hora" organitzada per l'11 de setembre, enviant una email a: omnium.alguer@gmail.com
Tots los missatges d'adhesió vengueran integralment transmitits a L'Assemblea Nacional Catalana.
COMUNICATO STAMPA


La Catalogna l’11 di settembre di quest'anno commemora la Diada Nacional ( la giornata nazionale) ed il Tricentenari ( 1714-2104) in ricordo dell’estrema difesa e successiva capitolazione di Barcellona nelle mani delle truppe Borboniche di Filippo V avvenuta appunto l’11 settembre del 1714; come conseguenza di tale sconfitta vennero abolite le istituzioni catalane come la Generalitat de Catalunya.
Dopo la catena umana lunga 400 km organizzata lo scorso anno in tutta la Catalogna, quest'anno in coicidenza con la Diada Nacional ci sarà un'altra importante iniziativa organizzata dall’Assemblea Nacional Catalana e da l'Òmnium Cultural, che hanno convocato a Barcellona per l'11 di settembre una concentrazione di persone fra l'Avinguda Nacional e la Gran Via de Les Corts Catalanes per formare una grande V umana.
Questa importante manifestazione pacifica e democratica è stata organizzata per celebrare il referendum per l'autodeterminazione della Catalogna previsto per il prossimo 9 novembre.
La Catalogna negli ultimi anni ha messo al centro del dibattito politico e culturale internazionale, una nuova concezione di una Europa dei popoli fortemente basata sui valori sociali, culturali e solidaristici che diano maggiore forza e prospettiva a quelle nazioni senza Stato come la Catalogna, la Sardegna, la Corsica e la Scozia.
Anche l'Òmnium Cultural de l'Alguer da supporto a questa importante iniziativa e invita l'Amministrazione Comunale, tutte le associazioni culturali e sportive, i movimenti e partiti indipendentisti sardi e tutti i cittadini che condividono tale azione ad inviare un messaggio di adesione in segno di solidarietà all'iniziativa " Ara és l'hora" organizzata per l'11 di settembre, al seguente indirizzo di posta elettronica : omnium.alguer@gmail.com
Tutte le adesioni verranno integralmente trasmesse a L'Assemblea Nacional Catalana.


Cap comentari: