COMUNICAT: A LA FRANJA PARLEM EN CATALÀ NO EN LAPAO

COMUNICAT D’”ENLLAÇATS PER LA LLENGUA”

Representants de diverses entitats d'arreu dels Països Catalans, a València
el passat 27 d'abril
Les entitats de tots el territoris que conformen la plataforma Enllaçats per la Llengua rebutgen frontalment  l’aprovació de la nova llei de llengües que es durà a terme  el pròxim dijous el Parlament aragonès, amb els vots del PP i del Partit Aragonesista (PAR). La nova llei afectarà tot el territori de l’actual Comunitat Autònoma de l’Aragó incloent, doncs, la Franja de Ponent.

Per tal de mostrar el nostre rebuig a l’aprovació d’aquesta nova llei a l’Aragó, "Enllaçats per la Llengua" s’adhereix a la crida feta des de Som Països Catalans, a mostrar el total rebuig a les imposicions lingüístiques, així com també la voluntat de lluita per tal de mantenir la socialització de la llengua a la Franja..

Per això, proposem que durant tot el dijous 9 de maig fem servir els hashtag #CatalàAlaFranja  i concretament, a les 11.00 h i de 18.00 h a 19.00 h, el fem Trending Topic.

SIGNEU EL NOSTRE MANIFEST

Comunicat de la Secció Filològica de l’IEC sobre les noves disposicions legals relatives a les llengües d’Aragó
Davant de les informacions sobre l’ús, derivat de noves disposicions legals aragoneses, de les sigles LAPAO i LAPAPYP, que corresponen, respectivament, als confusos circumloquis llengua aragonesa pròpia de l’àrea oriental i llengua aragonesa pròpia de les àrees pirinenca i prepirinenca, la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans vol fer constar que l’entitat d’aquestes llengües fa temps que està establerta per la filologia amb els noms de català aragonès, i que en cap cas no es pot considerar que LAPAO i LAPAPYP (o els circumloquis corresponents) són noms de cap idioma, com tampoc no ho seria LAOE (llengua aragonesa oficial de l’Estat). La confusió, deliberada o no, del nom de les llengües és contrària al sentit comú i a la convenció científica, i impròpia de la pràctica legislativa democràtica, sigui autonòmica, estatal o internacional.


Més informació:
www.vilaweb.cat

www.vilaweb.cat

sompaisoscatalans.cat

www.naciodigital.cat


www.change.org




1 comentari:

Jaume ha dit...

La LAPAO.
És un "Lapo"