Encontre a l'Alguer amb el poeta Carles Camps Mundó [15 de juny]

Font: Òmnium Alguer

ENCONTRE AMB EL POETA CATALÀ CARLES CAMPS MUNDÓ

15 de juny, a les hores 19.00.
Llibreria Cyrano - L’Alguer


La Llibreria Cyrano de l’Alguer, en col·laboració amb l’Òmnium Cultural de l’Alguer i l’Ofici de l’Alguer de la Generalitat organitzen una lectura de poesies, amb la presència de l’autor, del prestigiós escriptor català, guanyador del premi Carles Riba, Carles Camps Mundó.

Los inicis poètics de Carles Camps Mundó (Cervelló, 1948), als anys ‘70, són lligats a la poesia experimental i visual, publicada essencialment en revistes i catàlegs d’obres col·lectives, i exposta en sales d’art ensieme a pintors i escultors. Al 1981 ve enllestida una mostra de tota la sua obra poètica visual a la Fundació Miró.
Successivament tenguerà un breu període ont és protagonista l’escriptura de prosa poètica, que no mai ha abandonat del tot, i ja als anys ‘80 escomença una fase ont se dedica exclusivament a la literatura, esvilupant una poesia discursiva que l’ha portat fins a l’actualitat. Entre els sous llibres més recents és menester arrecordar: En nom de la paraula (2009), La mort i la paraula, Premi Carles Riba 2009 (2010), La runa de la veu (2013), L’Oració Total, Premi Serra d’Or de la Crítica del 2014 al millor llibre de poesia publicat al 2013 en Catalunya, i Cap nom del món (2015).
A l’Alguer sigueran llegides poesies dels sous últims llibres, fidels a la poesia adolorida de Camps Mundó, que condividin temàtiques com lo passar del temps, la memòria, los silencis, la malaltia i la mort. Filosofia i poesia, en la poesia de Camps Mundó, van sempre una paris amb l’altra. Una poesia de factura impecable, austera, bella, rigorosa, implacable, serena malgrat la dolor i la desesperació que de sovent atraversa els versos.