Enllaçats per la Llengua lamenta la mort de Muriel Casals


Via Catalana Barcelona Plaça Catalunya 92.jpgLa xarxa d'entitats d'Enllaçats per la Llengua lamenta profundament la mort de la parlamentària de Junts pel Sí Muriel Casals, ex-presidenta d'Òmnium Cultural.

En aquests moments difícils ens posem al costat de la seva família, amics/gues i dels seus companys en els diferents col·lectius on estava actualment o n'hi havia participat.

Des del la nostra plataforma en defensa de la llengua volem recordar la figura de consens que representà na Muriel Casals en el món educatiu, cultural i polític, així com també l'especial sensibilitat que hi mostrà reiterades vegades vers la situació de la llengua catalana a tot el domini lingüístic. En aquest sentit recordem amb especial estima el discurs que va pronunciar na Muriel en nom de Somescola.cat durant la Cercavila multitudinària celebrada a Barcelona l'any 2014 sota el lema: "Decidim escola catalana". En aquell discurs deixà molt present la necessitat de defensar i valoritzar el català de manera coordinada i global, a més de denunciar els atacs a la llengua rebuts a diferents indrets de la catalanofonia. L'acte fou força emotiu per la presència també de representants d'entitats del món cultural i educatiu d'arreu dels territoris de parla catalana.

Sempre et recordarem, Muriel,

Que la terra et sigui lleu!




Enllaçats per la Llengua