El Tempir, Intersindical Valenciana i l'STEPV-iv uniran esforços per enfortir el valencià al sud del País



Després d'una reunió per valorar la situació sociolingüística al migjorn valencià, l'Associació Cívica per la Llengua el Tempir i els sindicats Intersindical Valenciana i l'STEPV han acordat d'aplegar esforços entre els seus col·lectius per tal d'enfortir la llengua catalana a les comarques del sud del País. Totes tres entitats, membres de la xarxa d'Enllaçats per la Llengua, consideren la recuperació de RTVV una eina imprescindible per al coneixement de la llengua de les famílies del Baix Segurai del Vinalopó.


Laveu del País Valencià

El Tempir, l’STEPV i Intersindical Valenciana enfortiran el valencià a les comarques del Sud

La iniciativa ha sorgit d'una reunió entre aquestos col·lectius per analitzar quina és la situació sociolingüística d'aquesta zona


Comentaris Comenta-ho     
      
Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (3 vots)


Tots tres van coincidir en la necessitat urgent de la posada en marxa de RTVV, perquè és l’autèntica finestra d’entrada del valencià a les cases del Baix Segura o de les comarques del Vinalopó.


Foto: El Tempir, STEPV i Intersindical Valenciana



Etiquetes
El TempirIntersindical valencianaSTEPV

RedactaVeu / País Valencià

El Tempir, l’STEPV i Intersindical Valenciana s’han reunit per analitzar quina és la situació sociolingüística del sud valencià. Fruit d’aquest encontre les entitats participants han valorat la necessitat de desenvolupar estratègies comunes i de col·laboració encaminades a enfortir sobretot la presència del valencià als centres educatius de les comarques del Sud, especialment de les castellanoparlants.

La Intersindical Valenciana, l’STEPV i El Tempir consideren que la necessitat de caminar cap a una autèntica igualtat lingüística ha de comportar posar fi a l’exempció del valencià a les comarques castellanoparlants del sud, realitzar una gran tasca informativa i pedagògica entre els pares sobre els avantatges d’una educació de i en valencià, a banda de destinar els recursos econòmics necessaris perquè el valencià s’òbriga camí a l’ensenyament. També es va coincidir en la necessitat urgent de la posada en marxa de RTVV perquè és l’autèntica finestra d’entrada del valencià a les cases del Baix Segura o de les comarques del Vinalopó i una bona eina per a universalitzar el coneixement de la llengua pròpia entre els habitants d’aquestes comarques.

Per això, El Tempir, l’STEPV i Intersindical Valenciana han acordat continuar amb aquestes trobades per veure quines mesures cal emprendre per a la consecució d’aquests objectius i que es facen efectives aprofitant la nova conjuntura política que s’ha obert a partir de les últimes eleccions autonòmiques.