‘El català ens uneix’, nova campanya del Voluntariat per la llengua a Andorra



Web Govern d'Andorra





En el marc de l’onzena temporada del voluntariat lingüístic, organitzat pel Servei de Política Lingüística, amb la col·laboració d’Andorra Telecom, es llança una nova campanya amb la voluntat de mantenir o superar les bones xifres de participació d’edicions anteriors.


Al llarg del mes de febrer el Servei engegarà una campanya en què es distribuiran pòsters i díptics, i també fulls informatius adjunts a les factures d’Andorra Telecom per captar voluntaris i aprenents que vulguin dedicar una hora a la setmana, durant un mínim de deu setmanes, a conversar en català amb la seva parella lingüística. Amb el lema El català ens uneix, es pretén conscienciar els nouvinguts i els no-catalanoparlants de la importància d’aprendre i utilitzar la llengua, i alhora convidar els catalanoparlants a implicar-se activament en aquest projecte d’integració lingüística.

El voluntariat lingüístic no consisteix a fer classes, sinó a reforçar l’aprenentatge del català oral. És un bon complement per a les persones que fan cursos dels nivells inicials, per als usuaris dels centres d’autoaprenentatge i per a qui vol perdre la por o la vergonya i llançar-se a parlar en català.

El Servei de Política Lingüística aparella aprenents i ensenyants segons la seva disponibilitat d’horaris i la parròquia on volen trobar-se per conversar en català mentre prenen un cafè, fan una passejada, van a comprar, etc. Després de les deu setmanes a què es comprometen, l’activitat es pot donar per acabada o bé es pot continuar amb la mateixa parella o amb una altra.

Aquesta temporada el Servei continuarà oferint activitats lúdiques i culturals gratuïtes per dinamitzar l’activitat. Les propostes inclouen entrades per veure cinema d’estrena en català, visites guiades als museus, obres de teatre, concerts, etc.

Les persones que estiguin interessades a participar en el projecte s’hi poden inscriure presencialment al mateix Servei (casa Motxilla, placeta Sant Esteve, s/n, Andorra la Vella), trucant al 806670 o a través de la pàgina www.catala.ad. D’altra banda, les iniciatives del Voluntariat per la llengua es publiquen a través del Facebook i el Twitter del Servei de Política Lingüística.