Enllaçats, de dol per la mort de Miquel Albero

-Aquest dissabte 26 de setembre de 2015 ens ha deixat d'accident de trànsit en Miquel Albero Maestre, professor valencià que actualment exercia com a docent a Inca (Mallorca) i un dels impulsors i coordinadors de la campanya “Enllaçats per la Llengua” a les Illes Balears, a més de creador del logo del llaç amb els colors de la senyera.



-Les entitats formants d'Enllaçats per la Llengua lamenten profundament la pèrdua d'una persona de gran valua i amb un gran compromís en la defensa de la llengua catalana, en un context tan difícil com fou l'etapa de José Ramón Bauzá com a president balear.


Miquel Albero va néixer a Biar (Alt Vinalopó, País Valencià) i tenia 39 anys. Treballava de mestre a l'IES Pau Casesnoves d'Inca, a Mallorca. En Miquel fou un dels pioners en la resposta que des dels centres educatius s'aplicà contra la nova política lingüística educativa del govern Bauzá, que discriminava la llengua catalana a les aules després de molts anys de consens respecte a la immersió lingüística en català.

Fou un dels impulsor de la campanya d'Enllaçats pel Català i creador del logo amb el llaç quatribarrat que foren penjats en diverses escoles i instituts de les Illes per a defensar i reivindicar el català als centres educatius. En aquell moment ell n'exercia la docència a l'IES Albuhaira de Muro.

Abans de l'etapa del PP al govern autonòmic, va ser cap del Servei de política lingüística del Govern entre els anys 2007 i 2011.


Des de les entitats d'Enllaçats per la Llengua volem reconèixer la tasca d'en Miquel com a docent i activista per la llengua i cultura catalanes i expressar a la família i amics/gues el nostre més sincer condol en aquests moments tan difícils per a tots i totes.

El millor homenatge que li podem retre és el de continuar lluitant per la llengua que compartim tots els territoris de llengua catalana d'una manera eficaç i coordinada, i mostrar amb orgull el símbol d'unitat i solidaritat que, per sempre més, en Miquel ens va deixar com a llegat.





Que la terra et sigui lleu, amic





Enllaçats per la Llengua

Comunicació

















Cap de setmana dedicat a la tradició marinera a l'Alguer

Aquest cap de setmana a l'Alguer se celebren unes jornades que recorden les tradicions i costums marineres de la Barceloneta de Sardenya.
Les activitats són organitzades per l'Associació Lo Frontuni i constarà de diferents activitats, entre les quals una conferència sobre la biologia del bogamarí, on hi participen Esteve Campus i Carla Valentino, d'Òmnium Cultural de l'Alguer




COMUNICAT ESTAMPA D'ÒMNIUM CULTURAL DE L'ALGUER


L’associació Lo Frontuni, dissabte 26 i diumenge 27, organitza dues jornades dedicades al món de la marina a l'Alguer i a les sues tradicions.

Dissabte 26 a les hores 10 hi siguerà una "velejada" de barques a vela llatina en homatge a la Madona del Frontuni; a les hores 18, a la sala de la Fundació META, en plaça del Portal hi siguerà la conferència que té com a títol: La marina i el bogamarí; amb les relacions de Tonino Budruni,”Lo bogamarí i els minyons de la Muralla”, i de Roberto Barbieri, “La biologia del bogamarí” ; endemés intervengueran Carla Valentino, Vicepresidenta de l'Òmnium Cultural de l’Alguer, Francesco Angioi, Antonello Bilardi, Carlo Catardi, Salvatore Pinna.

Successivament, lo Cav. Nicola Puggioni, President de l’Associazione Corazzata Roma explicarà la història de l'afondament de la Corazzata Roma, succeït a setembre del 1943 en lo golf de l'Asinara, i durant lo qual són morts 1700 mariners; intervenguerà Enrico Valsecchi.

La conferència siguerà coordinada de Stefano Campus.



Diumenge 27 a les hores 9,30 a la Banquina Garibaldi a bordo de la motonave Andrea Padre se tenguerà la cerimònia religiosa en honor de la Madona del Frontuni amb la Pregària del mariner; a les hores 10,15 hi siguerà la Processó en barca ors a Punta del Lliri i ors a Cap de la Caça per la benedicció de la icona que refigura la Madona, de les barques i dels equipatges.
La manifestació és organitzada en col·laboració amb: l'Associació Palma Nana, lo Municipi de l'Alguer, la Fundació META, l'Òmnium Cultural de l'Alguer, l'associació La Nave Nuragica, l'Istituto Subacqueo Italiano, Corallo Sub Alghero, l'Associazione Nazionale Marinai d’Italia, lo Consorci del Port de l'Alguer, la Lega Navale Italiana i l'associació Vela Latina.





Versió en italià:

COMUNICATO STAMPA




L’associazione Lo Frontuni organizza per Sabato 26 e domenica 27 due giornate dedicate al mare e alle tradizioni marinaresche di Alghero.

Sabato 26 alle ore 10 vi sarà una veleggiata di barche a vela latina in omaggio alla Madonna del Frontuni; alle ore 18 presso la sala della Fondazione META, piazza Porta Terra, vi sarà una conferenza dal titolo ll Mare e il riccio di mare; con le relazioni di Tonino Budruni,”Il riccio di Mare e i ragazzi della Muraglia”, e di Roberto Barbieri, “La biologia del riccio di Mare”; interverranno inoltre Carla Valentino, Vice Presidente dell'Òmnium Cultural de l’Alguer, Francesco Angioi, Antonello Bilardi, Carlo Catardi, Salvatore Pinna.

Subito dopo il Cav. Nicola Puggioni, Presidente dell’Associazione Corazzata Roma, illustrerà la vicenda dell’affondamento della Corazzata Roma, avvenuto nel Golfo dell’Asinara nel settembre del 1943, in cui perirono circa 1700 marinai; interverrà Enrico Valsecchi.

La conferenza verrà coordinata da Stefano Campus.



Domenica 27 alle ore 9,30 nella Banchina Garibaldi a bordo della motonave Andrea Padre si terrà la cerimonia religiosa in onore della Madonna del Frontuni con la Preghiera del marinaio; alle ore 10,15 ci sarà la processione a mare verso Punta Giglio e Capo Caccia per la benedizione dell'immagine che raffigura la Madonna, delle barche e dei loro equipaggi.

La manifestazione è organizzata in collaborazione con: Associazione Palma Nana, Comune di Alghero, Fondazione META, Òmnium Cultural de l'Alguer, Associazione La Nave Nuragica, Istituto Subacqueo Italiano, Corallo Sub Alghero, Associazione Nazionale Marinai d’Italia, Consorzio Porto di Alghero, Lega Navale Italiana e Associazione Vela Latina.


Més info: alguer.cat

Exposició a Elx sobre el mestre Carles Salvador

L'Associació Cívica el Tempir inaugurarà el pròxim 28 de setembre una exposició al Campus d'Elx de la Universitat Miguel Hernández sobre el gramàtic Carles Salvador, escriptor de l'any 2015 i que s'autoreconeixia com a "polític de l'idioma".

El mestre de Benassal va ser un dels personatges cabdals per adaptar la normativa fabriana al País Valencià i un dels impulsors de les Normes de Castelló de l'any 1932.
A l'exposició hi col·labora l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i la UMH.




El Tempir du l’exposició “Carles Salvador i el seu temps. Els escriptors valencians: memòria i modernitat”


Com cada any, al setembre, El Tempir du a Elx una exposició que permet recuperar i projectar els trets més significatius dels nostres escriptors, gramàtics, artistes… entre l’alumnat dels centres educatius del sud i també entre la població il·licitana en general. Enguany, la Junta Directiva d’El Tempir s’ha centrat a dur l’exposició “Carles Salvador i el seu temps. Els escriptors valencians: memòria i modernitat”, que està formada per deu plafons portàtils, a través dels quals es pot obtenir una visió global sobre l’activitat pedagògica, filològica i creativa del mestre Carles Salvador. Amb tot, l’exposició també se centra sobre quina era la societat valenciana de les primeres dècades del segle XX, la importància cultural del valencianisme i els centres de cultura del moment, les publicacions literàries de l’època, l’ensenyament del valencià en temps difícils i la relació entre la poesia i la modernitat.


L’exposició està recomanada sobretot per a alumnat de 2n cicle d’ESO i BAT. Es podrà visitar a l’Espai Cultural Obert (ECO) de l’Aulari Altabix de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, del 28 de setembre al 4 d’octubre, amb la col·laboració de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la UMH. L’horari de visita serà de 9 a 21 h (excepte divendres a la vesprada) i és gratuïta. Els centres educatius sí que hauran de concertar visita telefonant al 644 02 34 93 (demaneu per la nostra assessora tècnica Beatriu Martí) o enviant un correu electrònic a infoeltempir@gmail.com. Esteu convidats a veure-la!




(Font: El Tempir)

La Intersindical-CSC aposta per debatre el model universitari de la República catalana


La Intersindsical-CSC obre un període de debat sobre el model universitari de la República catalana independent




El 18 d’agost a Prada de Conflent, en el marc de la UCE, es van presentar diversos treballs sobre la universitat del futur elaborats per persones vinculades a la Intersindical-CSC.

Va obrir l’acte Elisenda Paluzié (UB), i hi van intervenir Carles Sastre, Mercè Lorente (UPF), Lluís de Yzaguirre (UPF), Àngels Massip (UB) i Josep Manel Parra (UB) tots vinculats a la Intersindical-CSC i la majoria representants sindicals en actiu. En acabar les intervencions s’inicià un debat que no vam tenir temps de cloure i que va deixar clar que hi ha molts temes sobre els quals discutir més enllà del 27 de setembre.

Fa molts mesos des de la sectorial d’universitats de la Intersindical-CSC es va veure la necessitat de reflexionar sobre la Universitat de la República Catalana Independent, en aquests termes, sense ambigüitats, no ens calen ni a hores d’ara ens fan cap favor. Es tracta de situar-se en la lògica del debat constituent sense complexos, conscients que el més fàcil seria replicar el model actual i que en l’àmbit universitari, com arreu, hi ha sempre interessos creats. Per tant cal obrir ja el debat.

Tenim clar que estem en una economia molt oberta i que no disposem de recursos naturals importants, no tenim el petroli d’Escòcia, ni som grans productors primaris. Ara bé tenim una situació geoestratègica interessant, la gran riquesa de les persones i la possibilitat de fer un model universitari i educatiu del segle XXI. Tenim l’obligació d’aprofitar aquesta oportunitat de futur. El futur ens el juguem en l’educació, si el model educatiu fracassa el país fracassa.

I sabem que un veritable debat s’ha de fer des de la realitat, des dels protagonistes del dia a dia, des de baix. No podem esperar que les agendes les marquin les grans empreses de consultoria, vegis el cas de l’Agència Tributària, les quals es mouen en lògica mercantilista. Seria un cas peculiar del principi “tota política que no fem nosaltres es farà contra nosaltres”. En cap cas no permetrem que ningú faci la política per nosaltres; serem actors actius.

Aquesta és una modesta aportació, emmarcada en un debat global, feta des de l’honestedat i des del coneixement i l’experiència de primera mà. Aportació que volem compartir i sotmetre a valoració, per això anirem publicant tots els treballs que es vagin realitzant, des del convenciment del seu interès.

Avui comença el cicle "Trobem-nos amb"... [40 anys de la Bressola]



Amics de la Bressola
Avui, en el marc de la celebració dels 40 anys de la Bressola, la Llibreria Documenta de Barcelona acollirà, la primera trobada mensual amb persones vinculades a aquesta entitat.



El llibre i la lectura serà el punt de partida deTrobem-nos amb... i la celebració del 40 anys de la Bressola eixamplarà el ventall de persones i institucions a conèixer a través d'aquestes trobades.



La dinamitzadora del club de lectura, Susanna Àlvarez (http://llegeixesoque.cat), continuarà amb les tasques de coordinació del cicle i s'encarregarà de conduir les sessions.



Primera sessió de Trobem-nos amb...



Avui, dilluns 14 de setembre a les 7 del vespre presentarem el cicle a la Llibreria Documenta i comptarem amb la presència de l'editor Josep Cots (Edicions de 1984) que ens presentarà algunes de les novetats d'aquesta temporada literària: Els quaranta dies del Musa Dagh de Franz Werfel, Criatures d’un dia d'Irvin Yalom, Aquest cor que és el teu de Hans Fallada i Torero d’hivern de Miquel Adam.



Al final de la trobada, prevista cap a dos quarts de nou del vespre, les persones participants rebran el llibre relacionat amb la personalitat convidada a la sessió següent, prevista pel dilluns 5 d'octubre de 2015.





Més informació:



Associació d'Amics de la Bressola

Gran Via de les Corts Catalanes, 592 1r, Barcelona 08007

T. 93 518 18 55

amics@bressola.cat



Llibreria Documenta

C. Pau Claris, 144, Barcelona 08009

T. 93 317 25 27

correu@documenta-bcn.com



No us ho perdeu, al final farem un petit tast d’un vi del Rosselló, per començar a celebrar els 40 ANYS!!!


CIEMEN presenta el manifest "Crida perquè Catalunya lideri l'acollida de refugiats al sud d'Europa"








Presentació del manifest "Crida perquè Catalunya lideri l'acollida de refugiats al sud d'Europa"



El CIEMEN us convida a la presentació del manifest “Restituïm la dignitat i recuperem la memòria actuant amb solidaritat. Crida perquè Catalunya lideri l’acollida de refugiats sirians al sud d’Europa”.

L’acte oficial de presentació del manifest es fa dimecres 9 de setembre, a les 18:30 hores, a l’Auditori del CIEMEN (Rocafort, 242 bis, Barcelona).

Hi intervindran diversos dels primers signants del manifest.

El text sencer del manifest, i el llistat dels primers signants, els podeu trobar al web del CIEMEN en aquesta adreça, on també podreu signar el manifest, si ho desitgeu:
http://www.ciemen.cat/manifest-catalunya-terra-acollida/




El CIEMEN, de forma complementària a la tasca que fan Stop Mare Mortum i altres entitats i xarxes catalanes de suport als refugiats, impulsa un manifest públic per a reclamar que Catalunya i Barcelona liderin l’acollida de refugiats sirians i d’altres indrets del Pròxim Orient i l’Àfrica que, fugint de la situació de guerra i crisi humanitària dels seus països d’origen, estan arribant a Europa.



La presentació del manifest, a les 18:30 a l’Auditori del CIEMEN (Rocafort, 242 bis, de Barcelona) serà a càrrec d’alguns dels primers signants, com el jutge Santi Vidal o el poeta David Caño, entre d’altres, així com de David Minoves, per part del CIEMEN, i pretén recordar el llegat de Catalunya i de Barcelona com a nuclis neuràlgics i irradiadors de la solidaritat i l’internacionalisme a escala europea, amb exemples notoris com les campanyes per Eritrea o Centreamèrica els anys vuitanta; Chiapas o Bòsnia, durant els noranta, o més recentment les iniciatives populars i transversals sorgides els últims quinze anys en suport al Sàhara, l’Iraq, Txexènia o Palestina.

El manifest reclama que Catalunya i les seves institucions afrontin “amb valentia” el drama dels refugiats, i pressionin l’Estat Espanyol i la Unió Europea perquè l’acollida sigui rigorosa, àmplia i immediata. El text alerta que “cal teixir una xarxa de resiliència contra la xenofòbia, el racisme i la intolerància” en un país, defensa el manifest, “que, entre tantes persones i tants orígens diferents, estem construint” i que “ha de fer-nos sentir orgullosos un cop més de ser-ne ciutadans”.

Entre els primers signats hi ha polítics d’ERC, CDC, ICV i la CUP com Anna Simó, David Fernàndez, Carles Campuzano o Lluís Camprubí; periodistes com Vicent Partal (Vilaweb), Francesc Marc Álvaro (La Vanguardia) i Àlex Romaguera (La Directa); actors com Sergi López, Pep Ambrós, Elvira Prado o Sílvia Bel; músics com David Carabén, Meritxell Gené o Gerard Quintana; escriptors com Jordi Coca, Julià de Jòdar i Sebastià Bennàssar; sindicalistes com Josep Maria Àlvarez (UGT), Carles Sastre (CSC), Jordi Martí (CGT) o Luis Blanco (IAC), i persones provinents de l’empresa, el món acadèmic l’esport, la cultura popular i altres camps.

El text complet del manifest i el llistat de les primeres adhesions es pot consultar en aquest enllaç, on també es pot signar el text.

Òmnium l'Alguer convoca una manifestació en solidaritat amb la Diada de Catalunya







Comunicat d'Òmnium Cultural de l'Alguer:



Enguany, la celebració de l'11 de setembre, la Diada Nacional de Catalunya, precedeix l'important apuntament electoral del 27 de setembre que té com finalitat la declaració de la independència i autodeterminació del pòpul català.
Catalunya en los últims anys ha posat al centre del debàtit polític i cultural internacional, un nou concepte d’una Europa dels pòpuls, fundat a damunt de valors socials culturals i de solidaritat que donguin més força i prospectiva a totes aquelles nacions sense estat com la Catalunya, la Sardenya, la Còrsega i l’Escòcia.
L'Òmnium Cultural de l’Alguer creu que sigui important donar suport a aqueixa important iniciativa i convida el Síndic, los Assessors i els Consellers municipals, los representants de totes les Institucions, locals i de tota la Sardenya, totes les associacions culturals i esportives i de voluntariat, los moviments i partits independentistes sards i totes les persones que són d'acord amb aqueix projecte social i cultural, a adherir a la manifestació de solidaritat pel pòpul català, que se tenguerà a l'Alguer divendres 11 de setembre, a les hores 16,45, en plaça del Portal, a costat del monument a la Unitat de la Llengua.

Activitats entitats Enllaçats per la Llengua agost 2015




Òmnium Cultural de l'Alguer:


Obra Cultural de l'Alguer:



Plataforma per la Llengua l'Alguer:




Federació d'Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC):




Plataforma pel Dret a Decidir (PDD):




Intersindical-CSC:




USTEC-STEs-IAC:




Xarxa d'Entitats Cíviques i culturals dels Països Catalans:




Centre de Cultura catalana d'Andorra:




Enllaçats No Acatem (ENA):




Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans_SEPC:




Coordinadora Obrera SIndical (COS):




Acció Cultural Països Catalans:




Associació Amics de la Bressola:




Moviment Franjolí per la Llengua:




Intersindical Valenciana-STEPV:




Acció Cultural del País Valencià (ACPV):




Escola Valenciana_Federació d'Entitats per la Llengua_FEV:




Plataforma PROU:




Plataforma pel Dret a Decidir_País Valencià (PDaD):




Associació Cívica per la Llengua el Tempir:




Castelló x la Llengua (CxLL):



Bloc d'Estudiants Agermanats (BEA):


Confederació d'AMPA's Gonzalo Anaya:




Agrupació Borrianenca de Cultura:



Intersindical Valenciana aposta per aconseguir la igualtat del valencià a nivell social

El sindicat valencià ha publicat un document os fixa quins són els objectius d'aquest curs polític que s'acaba d'encetar.
Un nou model productiu, acabar amb les desigualtats socials, la millora de les relacions laborals, la reobertura de RTVV i la potenciació dels serveis públics es troben entre les prioritats més importants.
Intersindical Valenciana també aposta per ampliar l'autogovern i, quant a la llengua, considera que estem en un "moment oportú" per assumir més competències en política lingüística i impulsar així la igualtat del valencià a tots els àmbits socials.



Web IV:

01 / 09 / 2015 | INTERSINDICAL


El Sindicat considera prioritàries la creació d’ocupació estable, la recuperació salarial i de drets, els serveis públics i avançar en igualtat.

Per Intersindical Valenciana, el nou curs polític ha de servir per donar resposta a la situació d’emergència laboral, social i nacional que travessem les treballadores i treballadors i el conjunt de la societat valenciana l’aplicació de les polítiques antisocials, antivalencianes i segregadores que ha practicat el PP durant 20 anys des de la Generalitat i, actualment, des del govern espanyol.

Una de les prioritats per Intersindical Valenciana és acabar amb les elevades taxes de desocupació, temporalitat, precarietat i desigualtat que caracteritzen el mercat laboral valencià. Per això, entre altres mesures, proposa valencianitzar l’àmbit laboral amb la creació d’una Agència Valenciana de Relacions Laborals que integre les competències ara gestionades pel SERVEF, l’INVASSAT. Una agencia que contemple una gestió integral de la formació, implemente les polítiques actives d’ocupació i assumesca noves competències en aquest àmbit que ara estan en mans de l’estat. A més, el Sindicat considera necessari avançar envers un nou model productiu; la creació d’ocupació estable amb drets; l’augment salarial en tots els àmbits del món del treball ja que ens trobem un 10% per sota de la mitjana estatal; la reducció de la jornada laboral per generar nous llocs de treball; l’establiment d’una renda ciutadana i la posada en marxa de programes per acabar amb les desigualtats per raó de gènere, orientació sexual, procedència o edat.

Per Intersindical Valenciana, és necessària la derogació de la reforma laboral i la reforma de les pensions que només han servit per empitjorar les condicions de treball, reduir els salaris, abaratir els acomiadaments, retardar l’edat de jubilació i reduir les pensions. És per això, que el Sindicat està impulsant, en el marc de les Marxes de la Dignitat, una jornada estatal de lluita per al 22 d’octubre per fer front a les polítiques d’austeritat i reivindicar pa, treball, sostre i dignitat. A més, també participa en les Euromarxes 2015 que tindran lloc entre l’1 i el 17 d’octubre per reivindicar una altra Europa més justa i solidària. Unes mobilitzacions que també serviran per expressar el rebuig social al TTIP i altres tractats internacionals que pretenen continuar amb l’espoli dels pobles i limitar la sobirania dels estats.

Altra de les prioritats del Sindicat és l’aposta per la potenciació dels serveis públics (educació, sanitat, transport, justícia, serveis socials, bens comuns, comunicació…), de gestió pública, com una eina fonamental per acabar amb les desigualtats, garantir la cohesió social i els drets bàsics de la ciutadania. Per aquest sindicat també és necessària una reversió de les privatitzacions i externalitzacions que s’han produït en els darrers anys. Intersindical Valenciana també reclama la derogació de la llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local que retalla competències i limita la prestació dels serveis públics per part dels ajuntaments.

Una altra de les mesures concretes que es reivindica és l’augment de les partides pressupostàries en R + D + i per avançar en un canvi real del sistema productiu i acabar amb l’exili del personal investigador.

El Sindicat demana la reobertura de RTVV, amb una negociació real amb els diversos interlocutors socials, entre els quals han d’estar el Comité d’Empresa i els sindicats, i que respecte els drets laborals de la plantilla. Una reobertura que servesca que dinamitzar el sector audiovisual valencià i generar nous llocs de treball en aquest àmbit.

Intersindical Valenciana considera que cal fer front a la desigualtat per raons de gènere en la vida pública i privada, potenciant la igualtat real i efectiva entre dones i homes i els drets de les dones en tots els àmbits. En l’àmbit laboral, el Sindicat creu que és urgent acabar amb la bretxa salarial, la precarietat laboral de les dones i avançar en la implantació de permisos per naixement i/o adopció iguals, intransferibles i remunerats al 100% per als dos progenitors.
Per altra part, exigeix l’eradicació de la violència contra les dones en totes les seues formes, la consideració del terrorisme masclista com una qüestió d’Estat, i la reversió de totes les partides pressupostàries que s’han retallat en els darrers anys ampliant-les per garantir una veritable lluita contra aquesta xacra social. Intersindical Valenciana és una de les entitats impulsores de la Marxa Estatal contra les violències masclistes que tindrà lloc el 7 de novembre de 2015.
Per fer front a aquestes demandes, des de la Intersindical Valenciana es considera que cal un altre model de financiació més just que acabe amb l’actual espoli fiscal. Un sistema de finançament que servesca per la millora de vida de la majoria de la població, especialment la més desfavorida, i per la cohesió territorial del país. A més, per al Sindicat és necessària una auditoria ciutadana del deute de les diferents administracions valencianes per determinar el seu origen i saber quina part és il·legítima. El Sindicat afirma que els Pressupostos Generals de l’Estat per 2016 són discriminatoris per les valencianes i valencians i no serviran per atendre les demandes ni resoldre els problemes que, ara mateix, té la clase treballadora, en actiu o desocupada, i en conjunt de la ciutadania.

En l’apartat de les llibertats democràtiques es demana la derogació de la llei mordassa i la fi de la repressió envers les persones activistes socials i sindicals.

Finalment, des del Sindicat s’aposta per avançar en l’autogovern de les valencianes i valencians per la qual cosa considera que ens trobem en un moment oportú per assumir noves competències i per donar un pas endavant en la política lingüística per impulsar una veritable igualtat de les nostra llengua en tots els àmbits socials.