Enllaçats, de dol per la mort de Miquel Albero

-Aquest dissabte 26 de setembre de 2015 ens ha deixat d'accident de trànsit en Miquel Albero Maestre, professor valencià que actualment exercia com a docent a Inca (Mallorca) i un dels impulsors i coordinadors de la campanya “Enllaçats per la Llengua” a les Illes Balears, a més de creador del logo del llaç amb els colors de la senyera.



-Les entitats formants d'Enllaçats per la Llengua lamenten profundament la pèrdua d'una persona de gran valua i amb un gran compromís en la defensa de la llengua catalana, en un context tan difícil com fou l'etapa de José Ramón Bauzá com a president balear.


Miquel Albero va néixer a Biar (Alt Vinalopó, País Valencià) i tenia 39 anys. Treballava de mestre a l'IES Pau Casesnoves d'Inca, a Mallorca. En Miquel fou un dels pioners en la resposta que des dels centres educatius s'aplicà contra la nova política lingüística educativa del govern Bauzá, que discriminava la llengua catalana a les aules després de molts anys de consens respecte a la immersió lingüística en català.

Fou un dels impulsor de la campanya d'Enllaçats pel Català i creador del logo amb el llaç quatribarrat que foren penjats en diverses escoles i instituts de les Illes per a defensar i reivindicar el català als centres educatius. En aquell moment ell n'exercia la docència a l'IES Albuhaira de Muro.

Abans de l'etapa del PP al govern autonòmic, va ser cap del Servei de política lingüística del Govern entre els anys 2007 i 2011.


Des de les entitats d'Enllaçats per la Llengua volem reconèixer la tasca d'en Miquel com a docent i activista per la llengua i cultura catalanes i expressar a la família i amics/gues el nostre més sincer condol en aquests moments tan difícils per a tots i totes.

El millor homenatge que li podem retre és el de continuar lluitant per la llengua que compartim tots els territoris de llengua catalana d'una manera eficaç i coordinada, i mostrar amb orgull el símbol d'unitat i solidaritat que, per sempre més, en Miquel ens va deixar com a llegat.





Que la terra et sigui lleu, amic





Enllaçats per la Llengua

Comunicació