Els sindicats Enllaçats per la Llengua pel 1er de Maig

Manifestos i convocatòries:

Principat:

Ustec-STEs-IAC:

PA, TREBALL, SOSTRE, LLIBERTAT I DIGNITAT CAMINANT CAP A LA VAGA GENERAL !

Barcelona. 18:00 Via Laietana, 32

Girona. 11:30 Avinguda Jaume I, 46

Tarragona. 19:00 Plaça Imperial tarraco

Calella. 11:00 Plaça Catalunya






Intersindical-CSC:

Guanyem el futur! Independència i justícia social


Barcelona. 12:30 Plaça Universitat
















                                                             País Valencià:


Intersindical Valenciana:

Ara, un canvi real

Alacant, Escales Jorge Juan 11:30h.
Alcoi, l’Albereda, 38 11:45h.
Dénia, Pl. Jaume I, 12:00h.
Elx, Pl. Barcelona, 11:00h.
València, Pl. Sant Agustí 12:00h.
Vinaròs. Pl. Ajuntament 10:00h













Illes Balears i Pitiuses:

STEI-intersindical:


Pa, feina, sostre. Aturar les retallades, la corrupció i la repressió

Palma. 12:00 Plaça d'Espanya

Maó. 12:00 Plaça de s'Esplanada

Eivissa. 11:30 Cr. de Navarra, 11

                                                   Països Catalans:                                                                                           
Coordinadora Obrera SIndical_COS:












Manifestacions i convocatòries de la Intersindical Valenciana pel 1r de maig

De nou primer de Maig, de nou una commemoració que és més que un record, més que un homenatge, és la renovació del nostre compromís amb la classe treballadora, amb els exclosos i excloses, amb les víctimes d’una política depredadora que ha castigat i castiga a la majoria de la societat, és per això que no oblidem als milers que abans donaren la seua vida i el seu esforç per la construcció d’un món més lliure i més just. I és per això que hem lluitat, lluitem i lluitarem colze a colze, al si dels moviments socials transformadors que construeixen una alternativa social diferent. No volem més patir el pes de la història, volem construir el futur, ara toca el canvi real. 
Els darrers anys hem assistit a la descomposició d’un “ordre establit” caracteritzat pel progressiu empobriment d’una part de la societat, amb un atur brutal, les retallades salarials i l’aprimament de la despesa pública en sistemes de protecció social. Tot plegat, el nostre estat del benestar es troba en un estat de raquitisme, i les persones, en la misèria. I de fons, assistim a l’espectacle d’unes institucions opaques, corruptes i en procés de descomposició. 
Durant els anys de “l’estafa” que anomenen crisi, hem teixit una xarxa de resistència, que ens ha permés comprovar que, si la mobilització és forta, les bases del poder comencen a tremolar i que la por pot canviar de bàndol. 
En 2015 la mobilització no pot parar, és l’energia del canvi: cap canvi serà real sense la presència i participació activa de la ciutadania. Mai més podem cedir la sobirania a altres. Però 2015 deu ser també un any transcendent per iniciar la construcció d’un temps nou i, en aquesta construcció, els moviments socials hem de jugar un paper protagonista. Vivim un temps de gran activitat electoral: el 24 deMaig, les municipals i autonòmiques; a la tardor, les generals. Votar no serà suficient, a més haurem de ser part del futur i així hem d’exigir-ho. 

El sistema polític que hem conegut durant més de tres dècades camina cap al seu final. Que aquest canvi siga en benefici de la majoria social dependrà de la capacitat de transformar la nostra lluita, la mobilització i la resistència en un canvi que prioritze les necessitats de la majoria de la població. 
En els darrers anys, Intersindical Valenciana ha estat present en la majoria de les mobilitzacions laborals i socials que han tingut lloc al País Valencià: les nostres seus han sigut espais de confluència de moviments socials, hem participat en quasi totes les iniciatives col·lectives que s’hi han articulat Les Marxes de la dignitat, les mobilitzacions pel tancament de Canal 9, la Primavera Valenciana, el moviment per a exigir responsabilitats per les víctimes del metro, els moviments contra la violència masclista i pel dret a l’avortament, han sigut uns quants dels moviments unitaris en què Intersindical Valenciana hi ha participat. 
Com és lògic Intersindical ha estat compresa amb tots els moviments contra les retallades en els serveis públics i les privatitzacions en educació, sanitat o transport. Ens hem oposat amb fermesa a les retallades de les plantilles. Hem estat en aquestes lluites i seguirem lluitant, governe qui governe. 
Però això no significa que siguem neutrals respecte a les eleccions: la política ha de ser l’instrument del canvi de les condicions de vida de la població, i nosaltres tenim el dret i el deure d’exigir un canvi polític que comprenga alguns compromisos que facen possible un canvi real. 

El 1er de maig de 2015 deu començar el canvi real. Aquests són els compromisos que Intersindical Valenciana exigirà als governs que es conformen en els processos electorals pròxims. ƒ 

Reestructuració del deute ƒ 

Fre a l’empobriment amb garanties universals per a tota la població ƒ 

Fi de la corrupció i transparència en la gestió pública ƒ 

Recuperació dels béns comuns per al patrimoni públic ƒ 

Recuperació dels drets socials perduts, reversibilitat i revocació de la Reforma Laboral ƒ 

Defensa de l’autogovern, la normalització lingüística i la cultura del País Valencià ƒ 
Promoció activa de polítiques d’igualtat ƒ Lluita contra la violència masclista i l’explotació sexual ƒ 

Dret a decidir de les dones sobre els seus cossos ƒ 

Desenvolupament de mecanismes de participació democràtica dels moviments socials i derogació de la legislació represiva. 

Visca el 1er de Maig 

Manifestacions: 

Alacant, Escales Jorge Juan 11:30h. 

Dénia, Pl. Jaume I, 12:00h. 

València, Pl. Sant Agustí 12:00h.

L'Alguer i Ullastrell s'agermanen amb un intercanvi cultural i musical



Lo dia 2 de maig la Coral d'Ullastrell siguerà a l'Alguer i endemés dels encontres culturals, s'exhibirà en un Concert a la Catedral de Santa Maria, a les hores 20.30. 

La visita constitueix la segona part d'un programa d'intercanvi ideat de l'Agrupació Cantors i Músics de l'Alguer, i portat envant amb el suport de diverses Institucions i Associacions, entre les quals també l'Òmnium Cultural de l'Alguer. És escomençat al mes de març d'enguany amb la visita i el concert de l'Agrupació Cantors i Músics de l'Alguer a Ullastrell.

Manifestació contra el TTIP el 1er de Maig a les Illes Balears [Stei-intersindical]

L'STEI es manifestarà el 1r de maig contra l'opacitat de les negociacions del TTIP

El sindicat convoca un acte reivindicatiu conjunt amb CCOO i UGT a Mallorca, Eivissa i Menorca


El sindicat STEI ha anunciat en una entrevista a Ona Mediterrània que convocarà una manifestació conjunta amb CCOO i UGT l'1 de maig. El motiu és protestar per la situació econòmica i laboral, però l'STEI també denunciarà «l'opacitat» sota la qual s'estan desenvolupant les negociacions del TTIP (Transatlantic Treatment of Investment and Partnership). Es tracta d'un acord entre els Estats Units i Europa que serviria, segons explica Caldentey, per dur a terme una «desregulació de les condicions laborals i per donar poder a les multinacionals» perquè puguin intervenir en l'economia segons la seva conveniència, obviant així l'interès dels ciutadans i dels treballadors. Davant la preocupació que manifesten els sindicats pel panorama social, explica Caldentey que han decidit posar-se d'acord per convocar de manera conjunta una manifestació a Mallorca, Eivissa i Menorca.
Però Caldentey no solament ha parlat de l'acte del Dia internacional del treballador. El secretari general de l'STEI ha abordat el conflicte de les retallades i ha assegurat que «el govern de Bauzá ha estat més papista que el Papa» perquè ha volgut aplicar-ne més de les que li eren requerides des de Madrid. Per exemplificar-ho explica que si bé des del govern de l'Estat espanyol van dictaminar que les baixes de docents serien cobertes en arribar als 10 dies d'absència, l'executiu autonòmic va fer un decret que establia que no havien de transcórrer 10 dies de baixa sinó 30. A més, Caldentey es lamenta que, el de Bauzá, sigui un govern «tan agressiu que consideri positiu fer retallades i que tregui pit per haver-les dut a terme».
Discriminació als treballadors públics segons si són possibles votants del PP o no
Però a banda del sector educatiu, el secretari general de l'STEI també ha fet referència a altres divisions laborals. Caldentey critica la decisió presa per l'executiu de pagar els endarreriments salarials de l'àmbit de Salut només a personal sanitari. D'aquesta manera, Caldentey sosté que és una mesura electoralista perquè el PP està fent un càlcul basant-se en el perfil dels treballadors. Afirma que estan donant doblers a les persones que «potencialment pensen que poden ser dels seus i a la resta els castiguen perquè poden no ser-ho».

Informació de Diari de Balears

Castelló per la Llengua presentarà la"carta linguística" per consolidar el valencià com a llengua de cohesió social


Castelló per la Llengua impulsa una "Carta lingüística de la ciutat" oberta a l'adhesió de les candidatures a l'Ajuntament de Castelló de la Plana

Amb la vista posada en les eleccions municipals del 24 de maig, que canviaran la configuració del consistori castellonenc i marcaran l'inici d'una nova legislatura, la plataforma Castelló per la Llengua ha volgut articular en aquest document un conjunt deconsensos mínims per a una gestió sostenible de les llengües a la ciutat. La "Carta lingüística", oberta a l'adhesió de les candidatures que concorreran a les eleccions, es presentarà públicament en una taula rodona amb representants de les candidaturessignants, dimecres 6 de maig a les 19h a la Tinença d'Alcaldia Oest (antiga estació).

En el text s'esbossa algunes línies d'actuació en els camps de l'Administració, la cultura i les festes, l'educació, i la promoció lingüística, per a avançar en la consolidació del valencià com a pedra angular de la cohesió social a la ciutat en un marc de convivència sostenible amb el castellà i les llengües de les noves migracions.

Convidem tots els castellonencs i castellonenques a participar de l'acte de presentació, i a dir-hi la vostra sobre com imagineu el futur lingüístic de Castelló de la Plana: perquè aquest futur l'hem de construir entre tots.

Castelló de la Plana, 28 d'abril del 2015

Milers de persones a Palma diuen Sí a la nostra llengua



La Diada per la Llengua i l'Autogovern del passat dissabte, 25 d'abril ha tornat a ésser un èxit. L'OCB vol donar les gràcies a les més de 20.000 persones que han dit "Sí a la nostra llengua, a la cultura, al territori i als drets socials", moltes de les quals provinents de la Marxa per l'Educació. L'entitat també vol agrair el suport de les entitats organitzadores de la Diada i també de les convidades de diferents àmbits que enguany han participat en el cercavila i en el mosaic humà. A més, l'OCB fa extensiu aquest agraïment als voluntaris de l'organització, sense els quals aquest acte no hagués estat possible; als grups de cultura popular (xeremiers, batucades, Cucorba i Música Nostra) que hi han pres part; i als veïnats de la plaça Major, que hi han col·laborat per fer les fotos aèries.
L'OCB aprofita per felicitar els organitzadors de la Marxa per l'Educació pel seu èxit de participació. Sense el seu esforç i els dels milers de caminants no hagués tengut lloc un dia que ha estat irrepetible per a totes les persones que estimam la llengua, la cultura, l'educació i el conjunt de drets democràtics i socials que ens fan ciutadans d'aquest país. El futur és nostre.

Un 25 d'abril per la llengua i el territori [València, Palma, Barcelona]

Aquest dissabte 25 d'abril la defensa de la llengua i el territori seran protagonistes pels carrers de València, Palma i les lletres seran homenatjades a Barcelona.

A València es celebrarà, com cada any convocada per ACPV, la manifestació de la Diada del 25 d'abril (18.00 Plaça Sant Agustí), que recorda la pèrdua de l'autogovern valencià el 1707, i que enguany és vista com el prolegòmen del canvi polític esperat a les eleccions del 24 de maig.

A PalmaTot està a punt per a la Diada per la Llengua i l'Autogovern que tendrà lloc demà, dissabte, 25 d'abril, a les 19.00 hores, a la plaça Major de Palma. L'Obra Cultural Balear i les entitats organitzadores fan una crida a tota la ciutadania a sortir al carrer per dir "Sí a la nostra llengua, a la cultura, al territori i als drets socials"
En aquest marc per la Diada també es durà a terme la Marxa per l'Educació Pública.

A Barcelona la CAL organitza el Sopa(r) de lletres el proper 25 d’abril al Casinet d’Hostafrancs. Un esdeveniment de reivindicació lingüística i cultural per revitalitzar la celebració de Sant Jordi com a diada per la llengua.




El dissabte 25 d’Abril “Suma’t al futur!”
Enguany, la manifestació exirà de la Plaça de Sant Agustí, València, a les 18h



El 25 d’abril marcarà l’inici del futur que permetrà al País Valencià eixir de la crisi econòmica i social, posar fi a la discriminació lingüística i cultural, i recuperar la nostra dignitat com a poble. 
La manifestació l’obrirà una representació de la Junta Directiva d’ACPV, de la Federació de Bandes de Música i de Salvem el Cabanyal, els presidents d’Escola Valenciana i de la Societat Coral El Micalet, i els portaveus de Ca Revolta, i ACICOM com a símbol de la unió de l’associacionisme valencià al voltant del 25 d’abril i de la nova etapa de diàleg, consens i treball positiu que s’obre al País Valencià.

Suma’t al futur, suma’t al 25 d’Abril!

El grup Carraixet presenta el vídeo clip de LES PARRANDES



El grup Carraixet presenta el vídeo gravat en la manifestació de l’any passat
LES PARRANDES és un tema popular de Biar, un petit poble de l’Alt Vinalopó, el qual se sol ballar en les festes locals. El 1979 l’escriptor valencià Rafael V. Arnal li va posar una lletra potent i reivindicativa de la unitat de la llengua, i CARRAIXET la va escampar arreu de la geografia de tots els Països Catalans. 




Personalitats valencianes destacades en el seu àmbit professional i social fan una Crida Cívica pel 25 d’Abril



Ana Aguado, Josep Lluís Albinyana, Manuel Alcaraz, Vicent Pitarch Almela, Julià Álvaro, Bárbara Aranda, Carmen Aranegui, Lydia Arenós, Josep Vicent Boira, Andrés Boix, Ricard Pérez Casado, Xavi Castillo, Laia Climent, Carles Cortés, Maribel Doménech, Martí Domínguez, Miquel Francés, Antoni Furió, Ferran Gadea, Amàlia Garrigós, Ana Gea, Víctor Palau, Joan Carles Girbés, Josep Lluís Gómez Mompart, Josep Gregori, Ramon Lapiedra, Anna Lluch, Ramon Marrades, Quique Medina, Antoni Miró, Gustau Muñoz, Nèstor Novell, Sandra Obiol, Joan Olmos, José Maria Perea Soro, Mª Josep Picó, Joan Ramon Peris, Ibán Ramon, Dídac Ballester, Pau Rausell, Manolo Rodríguez, Joan Romero, Pedro Ruiz, Rosa Serrano, Joan Sifre Martínez, Rosa Solbes, Ramon Soler, Vicent Soler, Violeta Tena, Vicent Torrent, Tudi Torró, Feliu Ventura



FESTA PEL CANVI
25 d'Abril 20.30h Alboraia
Amb Els Catarres, La Gossa Sorda, ZOO, Chikos del Maíz, El Diluvi i Traficants de Sucre.
El concert està organitzat per Acció Cultural del País Valencià el Bloc d'Estudiants Agermanats B.E.A. i amb producció de pro21cultural. 





Les entrades estaran a 15€ en taquilla. Podeu fer-vos amb elles de forma anticipada per 12€ als següents punts de venda:

*València: La Murta, Ca Revolta, Octubre CCC.
*Xàtiva: Llibreria la Costera.
*Gandia: Llibreria la Gavina.
Venda d'entrades online












Sopa(r) de lletres amb la CAL

Del 25/04/2015 al 25/04/2015
La CAL organitza el Sopa(r) de lletres el proper 25 d’abril al Casinet d’Hostafrancs. Un esdeveniment de reivindicació lingüística i cultural per revitalitzar la celebració de Sant Jordi com a diada per la llengua.

Durant la vetllada hi haurà un espectacle de gloses a càrrec de la companyia Cor de Carxofa i es farà un homenatge a algunes de les figures més destacades de la llengua i la literatura catalanes.

Consulta el menú fent clic a la imatge.

Més informació i venda d’entrades al telèfon 934 159 002, al correu cal@cal.cat i fent clic a la imatge.

Quan? Dissabte 25 d’abril a les 21 h
On? Casinet d’Hostafrancs. 





Entitats d'arreu del territori reivindiquen un Sant Jordi de poesia en català









Sant Jordi, un llaç per la poesia i la llengua!


Entitats de la plataforma d'Enllaçats per la Llengua, col·lectius que representen la defensa del català a molts territoris de parla catalana, han encetat una campanya per la Diada de Sant Jordi amb el lema:" Sant Jordi, un llaç per la poesia i la llengua!". Diverses entitats han publicat una poesia pel 23 d'abril amb el llaç de la senyera, símbol de la defensa conjunta de la llengua catalana, tal i com es fa ressò el digital La Veu del País Valencià.
Les poesies tracten de temes diversos, i tenen la particularitat d'enllaçar autors i les diferents veus dels Països Catalans en una campanya unitària en defensa de la llengua catalana.

Stepv-Intersindical Valenciana _ Les Aigües, de Joan Vinyoli

FOLC_ Els cossos oblidats, de Salvador Iborra

Moviment Franjolí per la Llengua_ Conca del Matarranya, d'Àngel Villalba

Amics de la Bressola_ Instant, de Jordi Pere Cerdà

Enllaçats No Acatem!_ Cancó de els quatre llunes, de Jaume Vidal i Alcover

Intersindical-CSC_De Semàntica (La Fàbrica), d'en Miquel Martí i Pol

Acció Cultural dels Països Catalans_ Versos als catalans de 1969, de "Pere Quart"

Plataforma pel Dret a Decidir-País Valencià_ Elogi de la meua terra, de Carles Salvador

Plataforma pel Dret a Decidir (PDD)_ versos de Vicent Andrés Estellés

Stei-intersindical Illes Balears_Siau qui sou, de Guillem d'Efak

Indigents a Dojo_Demà serà una cançó, de Vicent Andrés Estellés

Blog Bola de Vidre_Quico Romeu_ Oda a Espanya, d'Enric Casasses

Més informació:

Tribuna.cat

La Veu PV

Espai Cívic Laveupv

Stepv-intersindical

Llibertat.cat

Racó Català




Manifest d'ExLL per Sant Jordi:

Les entitats que formem part d'Enllaçats per la Llengua_ExLL reivindiquem que la Diada de Sant Jordi d'enguany, d'ampla tradició a diferents territoris de parla catalana, sigui més que mai reivindicativa per la defensa de la nostra llengua comuna, i a més ho volem mostrar de la mà de la poesia.

Per celebrar aquest dia diverses entitats d'ExLL publicaran als seus portals web una poesia en català acompanyada del llaç per la llengua, símbol que ens uneix a tots. Aquesta campanya s'anomena: Sant Jordi, un llaç per la poesia i la llengua!

Aquest 2015, més que mai, necessitem de la força de tothom per empènyer alhora per la salut del català. Des d'Enllaçats per la Llengua recordem com els constants atacs vers la llengua des de moltes administracions (centrals, autonòmiques i locals) i partits polítics es van succeint, intentant el desmantellament dels drets lingüístics dels ciutadans catalanoparlants aconseguits a base d'intensa lluita durant molt de temps, des d'entitats culturals i sindicals.

En conseqüència, animem tothom a celebrar Sant Jordi com una gran festa, mentre també donem suport a les obres i activitats fetes en suport al català, doncs l'enfortiment del teixit social del territori és bàsic per fer front l'ofensiva contra la nostra llengua.
En suport a la defensa conjunta de la llengua catalana convidem tothom a portar el llaç amb la Senyera, símbol del nostre compromís en la defensa conjunta de la llengua.




Agrairem que feu el màxim de difusió d'aquestes informacions 



Salutacions cordials, 
Enllaçats per la Llengua http://exllengua.blogspot.com 
enllacatsperlallengua@gmail.com


Sant Jordi, un llaç per la poesia i la llengua! [Campanya ExLL]

Sant Jordi, un llaç per la poesia i la llengua!





Les entitats que formem part d'Enllaçats per la Llengua_ExLL reivindiquem que la Diada de Sant Jordi d'enguany, d'ampla tradició a diferents territoris de parla catalana, sigui més que mai reivindicativa per la defensa de la nostra llengua comuna, i a més ho volem mostrar de la mà de la poesia.


Per celebrar aquest dia diverses entitats d'ExLL publicaran als seus portals web una poesia en català acompanyada del llaç per la llengua, símbol que ens uneix a tots. Aquesta campanya s'anomena: Sant Jordi, un llaç per la poesia i la llengua!


Aquest 2015, més que mai, necessitem de la força de tothom per empènyer alhora per la salut del català. Des d'Enllaçats per la Llengua recordem com els constants atacs vers la llengua des de moltes administracions (centrals, autonòmiques i locals) i partits polítics es van succeint, intentant el desmantellament dels drets lingüístics dels ciutadans catalanoparlants aconseguits a base d'intensa lluita durant molt de temps, des d'entitats culturals i sindicals.


En conseqüència, animem tothom a celebrar Sant Jordi com una gran festa, mentre també donem suport a les obres i activitats fetes en suport al català, doncs l'enfortiment del teixit social del territori és bàsic per fer front l'ofensiva contra la nostra llengua.
En suport a la defensa conjunta de la llengua catalana convidem tothom a portar el llaç amb la Senyera, símbol del nostre compromís en la defensa conjunta de la llengua.





Agrairem que feu el màxim de difusió d'aquestes informacions



Salutacions cordials,
Enllaçats per la Llengua http://exllengua.blogspot.com
enllacatsperlallengua@gmail.com



Enllaçats per la Llengua va sorgir davant la necessitat d’actuar conjuntament a tots els territoris dels Països Catalans de manera coordinada. Ha fet costat a la Bressola, als alcaldes i docents de la Franja de Ponent, a la Vaga Indefinida per l’educació a les illes Balears, a les agressions i amenaces contra la llengua al País Valencià i en general a l’ofensiva del PP en contra de la llengua allà on governa.


Més informació i entitats participants:



La Veu del País Valencià

Stepv-Intersindical Valenciana

FOLC

Moviment Franjolí per la Llengua

Amics de la Bressola

Enllaçats No Acatem!

Intersindical-CSC

Acció Cultural dels Països Catalans

Plataforma pel Dret a Decidir-País Valencià

Plataforma pel Dret a Decidir (PDD)






Crida perquè el 25 d'abril comenci el canvi al País Valencià [ACPV]

La Crida la protagonitza una àmplia representació de valencians i valencianes dels més diversos perfils professionals, ideològics i generacionals 
El dissabte 25 d’abril tindrà lloc la manifestació convocada per ACPV 

Toni Gisbert, secretari d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), ha iniciat la roda de premsa de presentació de la Crida Cívica pel 25 d’Abril amb la constatació que el País Valencià viu un moment molt especial i il·lusionant, marcat per l’obertura de l’esperança al futur. I també pel fet que els ciutadans han decidit prendre la paraula, per a dir no a les polítiques regressives que patim, però sobretot per a dir sí a una proposta de futur que passa per la participació, la cultura, el respecte a la llengua, l’economia productiva, la igualtat, la democràcia i el diàleg.

És en aquest sentit que Acció Cultural ha volgut donar la paraula a la ciutadania, a valencians i valencianes de reconegut prestigi professional i projecció social, que representen el millor d’aquest país, i també el futur possible. Valencians i valencianes de diversa procedència ideològica que són una representació del magnífic capital humà i social del país, i que han signat la “Crida Cívica pel 25 d’Abril”. 
Així, la llista de primers signants i el propòsit de la Crida converteix aquest 25 d’abril en una diada molt especial, oberta, positiva i integradora. 
Joan Romero, professor de la Universitat de València, en nom dels primers signants de la Crida, ha presentat la iniciativa com la recuperació de l’autoestima dels valencians, com l’afirmació que hi ha eixida a la crisi econòmica, social, democràtica i cultural que pateix el País, i com una invitació a tots els valencians i valencians, independentment de la seua procedència ideològica, que vulguen construir un futur comú. 
Finalment, Gisbert ha recordat que, en aquest context, el dissabte 25 d’abril tindrà lloc la tradicional manifestació, a les 18h, de la plaça de Sant Agustí de València, organitzada per ACPV.