Un 25 d'abril per la llengua i el territori [València, Palma, Barcelona]

Aquest dissabte 25 d'abril la defensa de la llengua i el territori seran protagonistes pels carrers de València, Palma i les lletres seran homenatjades a Barcelona.

A València es celebrarà, com cada any convocada per ACPV, la manifestació de la Diada del 25 d'abril (18.00 Plaça Sant Agustí), que recorda la pèrdua de l'autogovern valencià el 1707, i que enguany és vista com el prolegòmen del canvi polític esperat a les eleccions del 24 de maig.

A PalmaTot està a punt per a la Diada per la Llengua i l'Autogovern que tendrà lloc demà, dissabte, 25 d'abril, a les 19.00 hores, a la plaça Major de Palma. L'Obra Cultural Balear i les entitats organitzadores fan una crida a tota la ciutadania a sortir al carrer per dir "Sí a la nostra llengua, a la cultura, al territori i als drets socials"
En aquest marc per la Diada també es durà a terme la Marxa per l'Educació Pública.

A Barcelona la CAL organitza el Sopa(r) de lletres el proper 25 d’abril al Casinet d’Hostafrancs. Un esdeveniment de reivindicació lingüística i cultural per revitalitzar la celebració de Sant Jordi com a diada per la llengua.




El dissabte 25 d’Abril “Suma’t al futur!”
Enguany, la manifestació exirà de la Plaça de Sant Agustí, València, a les 18h



El 25 d’abril marcarà l’inici del futur que permetrà al País Valencià eixir de la crisi econòmica i social, posar fi a la discriminació lingüística i cultural, i recuperar la nostra dignitat com a poble. 
La manifestació l’obrirà una representació de la Junta Directiva d’ACPV, de la Federació de Bandes de Música i de Salvem el Cabanyal, els presidents d’Escola Valenciana i de la Societat Coral El Micalet, i els portaveus de Ca Revolta, i ACICOM com a símbol de la unió de l’associacionisme valencià al voltant del 25 d’abril i de la nova etapa de diàleg, consens i treball positiu que s’obre al País Valencià.

Suma’t al futur, suma’t al 25 d’Abril!

El grup Carraixet presenta el vídeo clip de LES PARRANDES



El grup Carraixet presenta el vídeo gravat en la manifestació de l’any passat
LES PARRANDES és un tema popular de Biar, un petit poble de l’Alt Vinalopó, el qual se sol ballar en les festes locals. El 1979 l’escriptor valencià Rafael V. Arnal li va posar una lletra potent i reivindicativa de la unitat de la llengua, i CARRAIXET la va escampar arreu de la geografia de tots els Països Catalans. 




Personalitats valencianes destacades en el seu àmbit professional i social fan una Crida Cívica pel 25 d’Abril



Ana Aguado, Josep Lluís Albinyana, Manuel Alcaraz, Vicent Pitarch Almela, Julià Álvaro, Bárbara Aranda, Carmen Aranegui, Lydia Arenós, Josep Vicent Boira, Andrés Boix, Ricard Pérez Casado, Xavi Castillo, Laia Climent, Carles Cortés, Maribel Doménech, Martí Domínguez, Miquel Francés, Antoni Furió, Ferran Gadea, Amàlia Garrigós, Ana Gea, Víctor Palau, Joan Carles Girbés, Josep Lluís Gómez Mompart, Josep Gregori, Ramon Lapiedra, Anna Lluch, Ramon Marrades, Quique Medina, Antoni Miró, Gustau Muñoz, Nèstor Novell, Sandra Obiol, Joan Olmos, José Maria Perea Soro, Mª Josep Picó, Joan Ramon Peris, Ibán Ramon, Dídac Ballester, Pau Rausell, Manolo Rodríguez, Joan Romero, Pedro Ruiz, Rosa Serrano, Joan Sifre Martínez, Rosa Solbes, Ramon Soler, Vicent Soler, Violeta Tena, Vicent Torrent, Tudi Torró, Feliu Ventura



FESTA PEL CANVI
25 d'Abril 20.30h Alboraia
Amb Els Catarres, La Gossa Sorda, ZOO, Chikos del Maíz, El Diluvi i Traficants de Sucre.
El concert està organitzat per Acció Cultural del País Valencià el Bloc d'Estudiants Agermanats B.E.A. i amb producció de pro21cultural. 





Les entrades estaran a 15€ en taquilla. Podeu fer-vos amb elles de forma anticipada per 12€ als següents punts de venda:

*València: La Murta, Ca Revolta, Octubre CCC.
*Xàtiva: Llibreria la Costera.
*Gandia: Llibreria la Gavina.
Venda d'entrades online












Sopa(r) de lletres amb la CAL

Del 25/04/2015 al 25/04/2015
La CAL organitza el Sopa(r) de lletres el proper 25 d’abril al Casinet d’Hostafrancs. Un esdeveniment de reivindicació lingüística i cultural per revitalitzar la celebració de Sant Jordi com a diada per la llengua.

Durant la vetllada hi haurà un espectacle de gloses a càrrec de la companyia Cor de Carxofa i es farà un homenatge a algunes de les figures més destacades de la llengua i la literatura catalanes.

Consulta el menú fent clic a la imatge.

Més informació i venda d’entrades al telèfon 934 159 002, al correu cal@cal.cat i fent clic a la imatge.

Quan? Dissabte 25 d’abril a les 21 h
On? Casinet d’Hostafrancs.