Manifestació contra el TTIP el 1er de Maig a les Illes Balears [Stei-intersindical]

L'STEI es manifestarà el 1r de maig contra l'opacitat de les negociacions del TTIP

El sindicat convoca un acte reivindicatiu conjunt amb CCOO i UGT a Mallorca, Eivissa i Menorca


El sindicat STEI ha anunciat en una entrevista a Ona Mediterrània que convocarà una manifestació conjunta amb CCOO i UGT l'1 de maig. El motiu és protestar per la situació econòmica i laboral, però l'STEI també denunciarà «l'opacitat» sota la qual s'estan desenvolupant les negociacions del TTIP (Transatlantic Treatment of Investment and Partnership). Es tracta d'un acord entre els Estats Units i Europa que serviria, segons explica Caldentey, per dur a terme una «desregulació de les condicions laborals i per donar poder a les multinacionals» perquè puguin intervenir en l'economia segons la seva conveniència, obviant així l'interès dels ciutadans i dels treballadors. Davant la preocupació que manifesten els sindicats pel panorama social, explica Caldentey que han decidit posar-se d'acord per convocar de manera conjunta una manifestació a Mallorca, Eivissa i Menorca.
Però Caldentey no solament ha parlat de l'acte del Dia internacional del treballador. El secretari general de l'STEI ha abordat el conflicte de les retallades i ha assegurat que «el govern de Bauzá ha estat més papista que el Papa» perquè ha volgut aplicar-ne més de les que li eren requerides des de Madrid. Per exemplificar-ho explica que si bé des del govern de l'Estat espanyol van dictaminar que les baixes de docents serien cobertes en arribar als 10 dies d'absència, l'executiu autonòmic va fer un decret que establia que no havien de transcórrer 10 dies de baixa sinó 30. A més, Caldentey es lamenta que, el de Bauzá, sigui un govern «tan agressiu que consideri positiu fer retallades i que tregui pit per haver-les dut a terme».
Discriminació als treballadors públics segons si són possibles votants del PP o no
Però a banda del sector educatiu, el secretari general de l'STEI també ha fet referència a altres divisions laborals. Caldentey critica la decisió presa per l'executiu de pagar els endarreriments salarials de l'àmbit de Salut només a personal sanitari. D'aquesta manera, Caldentey sosté que és una mesura electoralista perquè el PP està fent un càlcul basant-se en el perfil dels treballadors. Afirma que estan donant doblers a les persones que «potencialment pensen que poden ser dels seus i a la resta els castiguen perquè poden no ser-ho».

Informació de Diari de Balears