Muixaranguers i castellers junts pel dret a decidir el 8 de juny [Comunicat d'ACPV]

logo

València, 6 de juny de 2014

NOTA DE PREMSA
ACPV I LES MUIXERANGUES DEL PAÍS VALENCIÀ PEL DRET A VOTAR I LA LLENGUA
Acpv i muixerangues del País Valencià faran un acte a Algemesí en suport al dret de decidir

El proper diumenge dia 8 de juny s’aixecaran diversos castells en capitals europees com a expressió de suport popular al dret dels catalans a votar (independentment del sentit del vot de cada persona) sobre el seu futur, tal com una majoria absoluta de la seua ciutadania i del seu Parlament reclamen, en una acció que porta com a lema "Catalans want to vote. Human towers for democracy."
Acció Cultural del País Valencià (ACPV) -com entitat que defensa la llengua i cultura, i tenint en compte que la llengua no pot ser parcel·lada, i també els valors de progrés- té un acord de federació amb les entitats Òmnium Cultural –de Catalunya- i Obra Cultural Balear. En base a aquest acord, i de manera coordinada amb les altres dues entitats amb les quals formen la Federació Llull- hem impulsat la iniciativa que també al País Valencià s’aixeque una torre humana donant suport a la campanya i expressant, a més, el desig dels valencians de reclamar diàleg a un Govern que no el practica i de defensar la nostra llengua en el conjunt del seu àmbit.
Perquè no es tracta només de donar suport a la reclamació de la majoria de la societat catalana a un dret tan elemental com el del vot, sinó també reclamar al Govern espanyol una actitud més democràtica, de diàleg, en aquest i molts altres temes (censura de TV3, reformes unilaterals de l’ensenyament que no tenen en compte ni els drets lingüístics ni la qualitat, crisi social, etc). I també es tracta de reafirmar la unitat de la llengua, sovint tan atacada per aquest mateix Govern, amb una acció coordinada per les entitats que formem la Federació Llull.
És per això que hem proposat a les colles de muixerangues del País Valencià una iniciativa unitària protagonitzada per elles, com a representants de la cultura popular valenciana. L’acte consistirà en aixecar diumenge vinent 8 de juny, en la Plaça Major d'Algemesí, a les 12h, una única muixeranga, formada per membres de les colles de tot el País, com a símbol d’aquesta reclamació popular de democràcia i diàleg, i de respecte de la nostra llengua i cultura. Una acció senzilla i plena de simbolisme, un gest que representa la nostra voluntat de ser com a poble.