Els sindicats USTEC·STES-IAC, STEI i STEPV donen suport la mobilització del 14JEls sindicats USTEC·STES-IAC(Catalunya), STEI–Intersindical (Illes Balears) i STEPV–Intersindical Valenciana donen suport a la mobilització convocada per Somescola que tindrà lloc el proper 14J per defensar l'escola catalana i el model d'immersió lingüística.

Els tres sindicats, majoritaris a l'àmbit de l'ensenyament als seus respectius territoris, consideren que el model d'escola catalana aplicat a Catalunya és un model que ha funcionat amb èxit els darrers 30 anys i ha estat clau per cohesionar la societat catalana. Aquest model, que ha comptat amb el suport unànim de la comunitat educativa, ha estat reconegut per diverses institucions internacionals i ha estat avalat per informes de nombroses institucions pedagògiques d'arreu del món.

La immersió lingüística i la consideració del català com a llengua vehicular al sistema educatiu català ha contribuït a pal·liar el greu desequilibri que viu el català respecte del castellà en els àmbits socials i culturals, alhora que s'ha demostrat eficaç en l'acollida i la inclusió social dels infants i dels joves nouvinguts.

Per tot això, USTEC·STES-IAC, STEI i STEPV mostren el seu rebuig a les sentències del Tribunal Suprem espanyol, manifesten el seu suport al model d'escola catalana i criden al conjunt de la societat de Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra, L'Alguer i la Franja a participar en la convocatòria del 14J i a treballar conjuntament per fer front als atacs que pateix la nostra llengua comuna.


Palma, Barcelona, València, 10 de juny de 2014

Cap comentari: