Barcelona clama per l'escola en català a tot el territori!


Representants de les entitats educatives i en defensa de la llengua d'arreu els Països Catalans feren ahir a Barcelona una mostra d'unitat en defensa de l'escola en català i contra la llei Wert.


A la capcelera, al costat de la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, hi varen participar Escola Valenciana (Vicent Moreno) i Mª Antònia Font, del moviment eduactiu de les Illes Balears.
També hi donaren suport més de quaranta entitats de tot els territori, com els Amics de la Bressola, els sindicats Stepv,  la Ustec-Stes, o la CSC, així com d'altres com la FOLC o el Tempir al costat de moltes altres entitats. Des de la Franja, l'Associació de Pares del Matarranya en Defensa del català CLARIÓ també hi mostraren la seva solidaritat envers la concentració i des de l'Alguer Òmnium Cultural de l'Alguer.

Més de 100.000 persones, segons els organitzadors, varen assistir a el que va ser una gran festa en suport al model d'escola catalana, on famílies, alumnat, mestres, colles i entitats s'uniren amb una sola veu reivindicant el dret a decidir el nostres propi model d'escola.

Durant el manifest de Muriel Casals (ÒC), les referències a la unitat cultural i lingüística dels Països Catalans varen ser constants, recordant  la vaga de fam que està duent a terme el mestre de les Illes, en Jaume Sastre (que també rebé mostres de solidaritat de molta gent), la croada contra la llengua pròpia del govern Bauzá, dels alumnes que cada any queden fora de l'escolarització en català al País Valencià i, en general, de tots els dèficits que arrossega "uns territoris que estem enllaçats per la llengua", "una comunitat de deu milions d'europeus repartits en quatre estats".