Escola Valenciana anuncia accions contra el tancament de les escoles públiques en valenciàLa Conselleria d’Educació signa la mort de cinc escoles públiques d’ensenyament en valencià:  EL CP Santa Quitèria d’Almassora, el CP Mestre Canós de Castelló de la Plana, el CP Sara Fernández de València ciutat, el CP Ciutat de Cremona d’Alaquàs i el CP l’Arc de Monòver amb la supressió d’unitats en Infantil en aquests centres.

155 unitats en valencià són les afectades per al curs que ve, d’elles 72 ja han estat suprimides automàticament per la Conselleria d’Educació

En total són 136 les escoles públiques afectades per la supressió d’unitats en valencià i 5 d’elles seran tancades. Hi ha 72 unitats en valencià suprimides d’Infantil i Primària i 83 més estan en centres amb doble línia educativa. En aquest segon cas queda resoldre quina unitat perden, si la de castellà o la de valencià.

Escola Valenciana qualifica aquesta resolució de la Conselleria d’Educació com un atac històric al nostre màxim tret d’identitat i el major atac per part d’un Govern valencià als programes d’ensenyament òptims en els últims 30 anys.

“Amb aquesta resolució no s’ha respectat el context sociolingüístic de les escoles, en uns casos han matat directament als centres, en altres han assestat un colp duríssim a la normalització de la nostra llengua en les grans ciutats, Alacant, València i Castelló”, ha valorat Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana.

Escola Valenciana anuncia que hi haurà mobilitzacions i emprendrà accions legals contra l’arranjament escolar.

Concentracions perquè la nostra escola no es tanca 

Plataforma Prou (per un ensenyament públic i en valencià)