El Tempir crida a la unitat contra la ingerència del Consell en matèria lingüística
L'entitat cívica El Tempir qualifica de "cortina de fum" els atacs del Govern a la normalització lingüística


L'Associació Cívica per la Llengua d'Elx ha fet públic un comunicat on denuncia "l'agressió" política del Govern valencià a l’AVL produïda arran de la definició de “valencià”, i fa una "crida ciutadana" a favor de la normalització lingüística del valencià "per fer efectiu" l’article 6 de l'Estatut d’Autonomia.


Una de les constants en el procés de normalització lingüística del valencià al nostre país és la ingerència política contínua pel que fa a la denominació de la llengua i a la seua exclusió dels àmbits d’ús que li correspondria com a llengua pròpia i en equitat amb l’espanyol. De fet, cada dia que passa l’actual govern de la Generalitat Valenciana empeny el valencià cap a la seua anihilació de la vida pública perquè s’accentue el seu grau dialectal i s’utilitze únicament en l’àmbit familiar. Per això, l’Associació Cívica per la Llengua El Tempir rebutja públicament l’enèsima ingerència del Govern valencià en l’AVL, produïda arran de la definició de “valencià” en el nou diccionari normatiu, que atempta contra la independència científica d’aquesta institució valenciana tal com en el seu moment ja va fer l’exconseller d’Educació i Cultura, Alejandro Font de Mora, que entrà a l’AVL per imposar-hi les tesis polítiques del PP i evitar un pronunciament científic sobre la denominació de la llengua del poble valencià.

D’altra banda, El Tempir fa una crida a tots els ciutadans a no entrar en un debat onomàstic que ja fa temps està resolt i sí a prendre una actitud ben activa, una actitud d’unitat, a favor de la normalització lingüística del valencià perquè puguem aconseguir entre tots fer realment efectiu l’article 6 del nostre Estatut d’Autonomia, que conculca dia sí i dia també, de manera farisea, el PP, el qual ha demostrat que la seua manera de defensar la promoció social del valencià és el tancament de la RTVV, per exemple. Així mateix, El Tempir se solidaritza amb l’AVL i refusa l’agressió política que ha patit, cosa impròpia d’un país democràtic i que ens fa retrocedir en el temps a èpoques dictatorials, que hauríem d’haver superat i no ha estat així. Cal treballar perquè el Consell promoga l’ús social del valencià i evitar que continue en l’estratègia d’atacar gratuïtament el prestigi de la llengua. Aquesta ingerència no ha de servir de cortina de fum ni impedir-nos parlar d’altres temes molt preocupants socialment com són la corrupció, les retallades de l’estat del benestar a casa nostra i el mal govern que patim els valencians.

(Font: ACL El Tempir)

Cap comentari: