Comunicat conjunt FOLC-ENLLAÇATS PER LA LLENGUA




La Federació d'organitzacions per la llengua catalana (FOLC) i la xarxa d'Enllaçats per la Llengua volem manifestar el nostre suport públic a la societat civil catalana, als presidents i socis d'Òmnium Cultural (OC) i de l'Assemblea nacional Catalana (ANC), al Govern legítim de Catalunya, que una part és a l'exili i l'altra part roman empresonada a Madrid i a les institucions catalanes com són la Generalitat i el Parlament de Catalunya. 

Volem denunciar el que consideram un acte d'autoritarisme i repressió que podem qualificar d'abús de poder de l'estat espanyol cap al govern de Catalunya, la seva gent i les seves institucions històriques, legals i legítimes.

Sabem que la Justícia -amb la defensa clara i ferma que en fan els advocats del membres del govern català i dels presidents d'OC i l'ANC- haurà d'admetre els fets reals i no els inventats, que són els que consten al relat, que consideram fals i ple de mentides, del fiscal Maza. La jutgessa, que ha condemnat els nostres representants legítims a la presó incondicional, s'ha basat per fer-ho en l'informe fals del fiscal, un informe que no descriu els fets reals. Són, de cada vegada més, les persones, entitats i institucions de l'estat, d'Europa i de la resta del món, les que comencen a encendre llums damunt els fets i a posar taquígrafs per veure clarament la mala actuació de l'estat espanyol contra uns ciutadans europeus que han actuat des d'un Parlament elegit democràticament, d'acord amb una majoria de la societat civil i sempre de forma pacífica i demanant diàleg amb l'estat.

La veritat i la realitat dels fets guanyarà terreny i no podrà ser ignorada pels poders que volen esclafar la democràcia i aturar tot un poble que treballa per la igualtat de drets entre les persones, el dret a decidir el propi futur d'una forma democràtica i pacífica i la llibertat d'un poble. La realitat de Catalunya no és la que ens vol fer creure l'aparell de l'estat. La realitat és molt caparruda. És molt tossuda. El model de la transició trontolla. Ha caducat. A Catalunya hi ha un poble mobilitzat pacíficament perquè vol sobreviure com a poble, que ho fa d'acord amb els seus representant legítims, que vol que tothom pugui gaudir de pa, sostre i treball i que vol poder ser el que ja és: una nació diferent de la nació espanyola que es vol exercir el seu dret a l'autogovern. La ciutadania del segle XXI ja no accepta ser governada sota la impunitat de la mentida. No hi pot haver presos polítics al cor de l'Europa del segle XXI. Tot això tard o d'hora passarà factura a l'estat espanyol. 

És per tot això que la FOLC i Enllaçats per la Llengua -davant aquest abús de poder, dels informes plens de falsedats, de les persones empresonades acusades de delictes que consideram falsos i injusts-, que exigim la llibertat de tots els presos polítics i l'abolició del 155, que volem que acabi aquest assetjament constant a persones i institucions de Catalunya, exigim el restabliment de la Generalitat i de la democràcia, la implantació de l'estat de dret amb una veritable separació de poders -el legislatiu, l'executiu i el judicial- i fem una crida que, persones, entitats, grups socials, polítics, culturals... d'aquí i de la resta del món es pronunciïn davant uns fets injusts i manipulats. La injustícia no és un assumpte intern d'un estat. L'aplicació de la justícia d'una forma falsa i partidista no és un assumpte intern dels estats. Pronunciem-nos-hi. No podem romandre callats!

Font: FOLC

                                                         

-