Projecció de tres vídeos a l'Alguer de la tercera edició del concurs "Arrés és"


Dijous11 de maig, a les cinc i mitja de la tarda, a la Sala Siotto, carrer de Marconi, 10 (l'Alguer) es projectaran tres vídeos finalistes de la tercera edició del concurs "Arrés és", promogut per Òmnium Cultural de l'Alguer.

Els tres vídeos que es visualitzaran dijous tractan sobre: 
1. Un viatge en bicicleta d'uns joves exploradors algueresos l'any 1968.
2. L'exploració d'unes grutes dins del Parc Regional de Port del Comte.
3.Afronta la perspectiva d'una llengua i cultura minoritària davant el perill d'extinció.



Comunicat d'Òmnium l'Alguer:

Dijous 11 de maig a les hores 17,30 en la sala Siotto, carrer de Marconi 10, hi siguerà la projecció de tres dels vídeos que han participat a la tercera edició del concurs Arrés és, promovit de l’Òmnium Cultural de l’Alguer i de la Società Umanitaria di Alghero. 

Los vídeos presentats durant aqueixa tardada són: “ 1r rally ciclistic scout del Garda, 1968” realitzat de Giuseppe Sini que reconta de l’experiència vivida durant un llong viatge fet, al 1968, de l’autor i d’altros joves exploradors algueresos que condividiven la passió per la bicicleta; seguirà “Una gruta de sòmiu” presentat de Giampiero Mulas i del Grup Espeleològic alguerés i guanyador ex aequo del premi “ Arrés és” secció professionistes, que reconta l’exploració d’una de les grutes que se troben a dins del territori salvatge i fantàstic del Parc Regional de Port Comte, i que descriu amb bellíssimes imagins lo nostro inestimable patrimoni ambiental; i per acabar, lo vídeo presentat de Giovanni Collu i guanyador ex aequo del premi “ Arrés és” secció professionistes “ Lo Dia que els peixos han escomençat a pescar”, realitzat amb Ines Veiga i Jordi Llorella Oriol que arrecordant la cantant algueresa Luciana Sari afronta lo tema actual de les prospectives d’una llengua i d’una cultura minoritària en perill d’extinció. 
A la projecció sigueran presents los autors que presentaran los propis vídeos i dialogaran amb el públic present. La iniciativa és gratuïta i oberta al públic i per això dijous 11 de maig a les hores 17,30 séu tots convidats a la Sala Siotto, carrer de Marconi núm. 10.