Enllaçats celebra el pas endavant cap a l'espai de comunicació en català



Enllaçats per la Llengua celebra el pas endavant cap a un espai de comunicació en català

La xarxa d'entitats Enllaçats per la Llengua (ExLL) celebra que el Parlament de Catalunya hagi aprovat una moció presentada pel Grup Parlamentari CUP-CC instant a crear el Consell de l'Espai Audiovisual Català i que pretengui reforçar la col·laboració entre els mitjans de comunicació dels territoris del domini lingüístic i demani la reciprocitat de tots els canals en llengua catalana.

ExLL recorda que des del col·lectiu s'ha empés cap a aquesta decisió i s'ha fet d'altaveu d'aquesta demanda. Les entitats que treballen dins d'ExLL, i que representen la totalitat de de la catalanofonia, ja fa més d'un any que començaren una campanya per un espai de comunicació en català.

L'impuls de la creació del Consell Audiovisual fou la principal conclusió a què es va arribar en les jornades organitzades pel sindicat STEI Intersindical a Palma a finals de 2015 sota el títol "Per un espai de comunicació en català", que comptà amb professionals de la comunicació de tot l'àmbit dels Països Catalans.

ExLL també va mantenir el mes passat una reunió amb una representació del Grup Parlamentari CUP-CC, en què es van interessar per la campanya per un espai de comunicació en català promoguda per la xarxa d'entitats, i en què es posà en valor la necessitat d'articular aquest espai i s'analitzà la difícil situació dels mitjans en català arreu dels territoris de parla catalana.

La xarxa d'entitats vol, a més, remarcar la tasca del professor Josep Gifreu, també convidat a les jornades de Palma, per la gran tasca que ha desenvolupat durant molts anys per l'espai de comunicació en català i el seu paper com a principal demandant d'un Consell Audiovisual compartit, que avui és més a prop de ser una realitat.

En darrer terme, ExLL també vol agrair que aquesta moció aprovada pel Parlament de Catalunya parli de celebrar un acte públic de reconeixement a les persones i entitats que han contribuït a la reciprocitat dels canals en català amb el convenciment que amb iniciatives com aquesta es fan passes endavant per la normalització de la llengua catalana.



Enllaçats per la Llengua, 3 desembre de 2016