Enllaçats per la Llengua celebra la trobada en política lingüística dels governs català, valencià i balear



Enllaçats per la Llengua celebra la trobada en política lingüística dels governs català, valencià i balear

Enllaçats per la Llengua (ExLL) anima els governs català, valencià i balear a seguir treballant plegats per l'impuls social del català i a fomentar la cooperació en matèria lingüística amb la resta d'administracions del domini lingüístic. La xarxa d'entitats considera vital la coordinació i l'entesa de les institucions en matèria lingüística per a refermar la unitat de la llengua; per tant, valora molt positivament la trobada del dia 9 de novembre a Barcelona dels màxims responsables de política lingüística de la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana i el Govern de les Illes Balears.

En aquesta reunió es varen tractar assumptes en matèria de drets lingüístics i socials, que afecten directament uns tretze milions de ciutadans i ciutadanes en àmbits com l'acreditació i la convalidació dels coneixements lingüístics a cada territori, l'avaluació del compliment per part de l'estat espanyol de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries, o la defensa conjunta envers polítiques estatals perjudicials quant a la llengua.

ExLL remarca que l'entesa pot incidir també sobre una millor gestió dels recursos públics dedicats a aquests afers als tres territoris. Així ho ha de garantir la voluntat de cooperació anunciada per les administracions reunides quant a compartir eines i recursos destinats a la traducció de textos legals estatals i europeus i a l'aprenentatge i impuls de l'ús social de la llengua.


La xarxa d'entitats recorda que des que fou creada l'any 2013 ha reclamat aquesta coordinació i cooperació de les administracions en matèria lingüística per defensar la unitat de la llengua i valoritzar-ne l'ús social. En darrer terme, ExLL espera que aquestes trobades tinguin continuïtat en el temps i que contribueixin a normalitzar les relacions entre les diferents institucions del domini lingüístic.



Enllaçats per la Llengua 
enllacatsperlallengua@gmail.com
Novembre de 2016