El Tempir porta al jutgat la "valencianofòbia" del govern municipal d'Elx

Segons informa avui el diari "La Información", l'Associació Cívica per la Llengua El Tempir ha portat per via judicial l'Ajuntament d'Elx després de presentar una seixentena de denúncies per discriminació lingüística del valencià al Síndic de Greuges, en les quals han obtingut la raó.

El Tempir porta temps denunciant el tracte quant a la llengua pròpia del govern municipal des de l'arribada a l'alcaldia de Mercedes Alonso (PP), com la retolació només en castellà de molts cartells públics, el canvi de nom de l'aeroport i dels carrers o la marginació del topònim de la ciutat en català.

L'associació està realitzant tota una campanya activa contra l'incompliment constant del consistori de la llei municipal i l'estatut d'autonomia en referència a l'ús i foment del valencià, i cerca la dignificació i plena normalització de la llengua a la ciutat d'Elx ia  tot el migjorn valencià.

Enllaços relacionats:

Versió en valencià web OMIC

Retolació en valencià parades BiciElx

El Tempir acudirà a la via administrativa si l’Ajuntament d’Elx, AENA i el Ministeri de Foment no tenen en compte el valencià en la futura denominació de l’aeroport

La denúncia lingüística d’El Tempir provoca que l’Ajuntament d’Elx canvie la retolació del MAHE al valencià

.