Festa de la Mercè a l'Alguer



COMUNICAT ESTAMPA



Òmnium Cultural de l’Alguer continua la pròpia col·laboració amb els Frares Mercedaris de la parròquia de l’Alguer, l’històric orde religiós fundat a Barcelona l’any 1218 i arribat a l’Alguer l’any 1654 gràcies al Bisbe alguerés i mercedari Francesc Boyl.
En ocasió de la Festa de N.S. de la Mercè, Òmnium Cultural de l’Alguer, organitza un torneo de Baldúfola, que se tenguerà en los espacis posats a disposició de la parròquia de la Mercè, dissabte 2 d'agost a partir de les hores 18.00. Lo torneo és obert a tots, amb premis pels primers tres classificats i medalles de participació per tots los altros; se faran tres proves i sigueran premiats aquellos que faran girar, o millor "ballar", per més temps possible la baldúfola. Les inscripcions se poden fer a la parròquia de la Mercè cada dia de les hores 18.00 a les hores 20.00, o enviant una email a omnium.alguer@gmail.com o un missatge telefònic al número 3454419086; o també directament la tarda del torneo. Durant la tardada, hi siguerà també un estand on se poden trobar les publicacions en alguerés per minyons realitzades de la nostra associació i una petita exposició dels jocs populars més coneixuts a l'Alguer, com la baldúfola, les bales de vidre, lo pilombí i el tiraelàstic, que sigueran a disposició de qui vol provar als emprar.
Endemés, los socis d’Òmnium Cultural de l’Alguer sigueran a disposició per donar informacions als interessats a propòsit de les activitats que l’associació porta envant i per eventuals demanes d’adhesió.
Òmnium Cultural de l’Alguer convida tots a participar a totes les manifestacions en programa per la festa, que començaran dijous 31 de juliol i acabaran diumenge 3 d’agost.

Lo President
Stefano Campus



COMUNICATO STAMPA



Òmnium Cultural de l’Alguer continua nella collaborazione con i Padri Mercedari della parrocchia di Alghero, storico ordine religioso fondato a Barcellona l’anno 1218 e giunto in Alghero l’anno 1654 grazie al Vescovo algherese e mercedario Francesc Boyl.
In occasione della Festa della Mercede Òmnium Cultural de l’Alguer organizza un torneo di baldúfola, la trottola di legno, che si terrà sabato 2 di agosto dalle ore 18 negli spazi messi a disposizione dalla parrocchia della Mercede. Il torneo è aperto a tutti con premi per i primi tre classificati e una medaglia di partecipazione per tutti gli altri; sono previste tre prove e verranno premiati coloro che faranno ruotare la trottola per il maggior tempo possibile. Le iscrizioni possono essere fatte presso la parrocchia della Mercede ogni giorno, dalle ore 18.00 alle 20.00, oppure inviando un'email a omnium.alguer@gmail.com o un sms al 3454419086; o direttamente la sera del torneo.
Durante la serata verrà allestito uno stand in cui saranno presenti le pubblicazioni in algherese realizzate dalla nostra associazione e dedicate ai più giovani e una piccola esposizione di alcuni dei giochi popolari più noti ad Alghero, come la baldúfola (trottola di legno), les bales de vidre (biglie), lo pilombí i el tiraelàstic (fionda), che saranno a disposizione di chi vuole provare ad utilizzarli.
Saranno inoltre presenti i soci di Òmnium Cultural de l’Alguer che forniranno agli interessati informazioni sull’attività dell’associazione e accoglieranno eventuali richieste di adesione.
Òmnium Cultural de l’Alguer invita tutti a partecipare a tutte le manifestazioni in programma che decorrono da giovedì 31 luglio e si concludono domenica 3 agosto.

Il Presidente

Stefano Campus

Èxit de l'Acampada per l'escola pública al País Valencià

Aquests dies 16,17 i 18 de juliol una marea humana ha reivindicat a València una eduació pública, de qualitat, laïca, gratuïta i en valencià i contra la política educativa recentralitzadora, privatitzadora i de retallades de la conselleria d'educació de la Generalitat valenciana i de l'estat.

Diverses persones, col·lectius i plataformes de tot el País Valencià han participat en les jornades, on hi destaquem les entitats, vinculades a Enllaçats per la Llengua, Plataforma PROU (també organitzadora), el sindicat STEPV, Castelló per la Llengua, l'ACL el Tempir, Escola Valenciana o la Confederació d'AMPA's Gonzalo Anaya, colze a colze amb d'altres com la plataforma Tots Som Cremona.






Els organitzadors fan una valoració molt positiva de les accions i hi anuncien noves iniciatives que donaran a conèixer pròximament.

L'enhorabona i tot el suport en aquesta lluita!




STEPV proposa un calendari de mobilitzacions per al curs que ve



En defensa de l'ensenyament públic


El Secretariat Nacional (SN) de STEPV, reunit aquest matí a Xàtiva, ha acordat iniciar un procés d'informació, consulta i presa de decisió sobre les mobilitzacions al sector educatiu. Aquest acord dóna compliment al mandat del Consell Nacional del Sindicat -màxim òrgan de decisió del Sindicat entre congresos- que va tindre lloc a Bellreguard el passat mes de juny.
En concret, el Consell Nacional va aprovar impulsar una gran mobilització contra les retallades, l'aplicació de la LOMQE, l'empitjorament de les condicions laborals del professorat, els acomiadaments i rebaremació de professorat interí, la manca de negociació real i efectiva en els òrgans de negociació i contra la política educativa del govern que ataca el dret universal a l'educació.

Per això, des del SN del STEPV, proposem al conjunt del professorat, a totes les organitzacions sindicals, a les associacions de pares i mares de l'alumnat, als sindicats estudiantils, a les plataformes per l'ensenyament públic i al conjunt de la societat valenciana l'obertura d'un procés de debat i de decisió, des de la base, per convocar unitàriament aquestes mobilitzacions.

En eixe sentit, el Sindicat proposa per decidir entre totes i tots, a més de les mesures i accions acordades per les diverses plataformes per l'ensenyament públic, les següents:

- Dilluns 6 d'octubre: en conmemoració del 5 octubre, dia mundial del docent, concentracions a tots els centres docents i lectura de manifestos a favor de l'ensenyament i per la recuperació de tots els nostres drets.

- Dijous 23 octubre, jornada de vaga educativa en tot el sector docent amb grans manifestacions.

- Dijous 27 novembre, en el marc de la setmana de llluita de les Marxes de la Dignitat -acordat el passat 29 de juny a Mérida- dia de lluita per l'ensenyament públic amb assenblees, tancaments i concentracions.
Per fer efectives totes aquestes accions, des de STEPV s'impulsaran asseemblees unitàries, obertes i decisòries per tal que el professorat i la comunitat educativa siga qui decidesca sobre les mobilitzacions i les negociacions que s'hi puguen produir.
STEPV proposarà aquestes accions en l'escola d'estiu de les Marees Verdes, on participarà els pròxims 16, 17 i 18 de juliol a Galícia i traslladarà a les assemblees les accions que s'hi puguen acordar en aquest marc de participació unitària. 
A més, el Sindicat impulsarà les accions acordades en la Trobada de Plataformes per l'Ensenyament Públic, com l'acampada per l'escola pública que es realitzarà els pròxims 16, 17 i 18 de juliol en la Conselleria d'Educació, i també altres accions d'inici de curs convocades per la Plataforma per l'Ensenyament Públic.

Xàtiva, 8 de juliol de 2014

Enllaç 

Ajudem a fer realitat el nou conte de la Bressola!

Nou projecte de micromecenatge dels Amics de la Bressola:
"En Fermí i la Valentina a la Catalunya Nord"

La Bressola segueix fent nous amics i els darrers són uns personatges molt particulars: en Fermí i la Valentina. Els ratolins del mas Casablanca han estat visitant les nostres escoles de la Catalunya del Nord i ara volen explicar-ho amb un nou conte. I fem un Verkami per fer-ho possible!


Els Amics de la Bressola, en la línia que mantenim de creació i impuls de propostes educatives i culturals ara ens proposem fer una edició d'un nou conte d'en Fermí i la Valentina -populars personatges del Mas Casablanca- que, en aquesta ocasió, viuran les seves aventures a la Catalunya del Nord.

Objectiu de les aportacions

L'objectiu financer del projecte es poder costejar l'edició i la impressió i garantir un miler d'exemplars que es donaran als nins i nines de la Bressola com a regal al "caga tió" d'enguany que es farà, just abans de Nadal, a les escoles.
L'altra part de l'edició es distribuirà entre els mecenes i una resta es posarà a la venda a la xarxa de llibreries que habitualment té els llibres del mas Casablanca.

Pots fer-te mecenes i col·laborar amb el projecte des d'aquest web:

Nou impuls dels mitjans en català

La Ràdio.cat (Ràdio Terra) i el Mural, noves iniciatives radiofòniques a la cerca de la normalització de la llengua catalana a les ones, i que omplen una mica, si més no en voluntarisme i il·lusió, el buit deixat pel tancament de RTTV i la manca d'un espai català de comunicació.

Per altra banda, ACPV està recollint signatures per a presentar davant el congrés de diputats una ILP (Iniciativa Legislativa Popular) que reclami uns mitjans públics valencians de qualitat i en valencià, una nova RTTV digna per a tots el valencians/es. De les 50000 que en calen, a hores d'ara ja s'ha arribat a les 45000 signatures.


El Mural és una iniciativa d'Escola Valenciana realitzat per un equip de treballadors i treballadores de RTVV. Dirigit per la periodista Amàlia Garrigós, es completa amb periodistes, tècnics i productors amb una llarga trajectòria en el món radiofònic com són Pau Vendrell, Xelo Ribera, Esther Altabella, Pepe Moreno i Iñaki Maxkiaran. La proposta és absolutament de servei públic. No hi ha publicitat. L'equip humà que integra el programa el realitza de manera altruista i voluntària.
Plantejat com un programa radiofònic mensual, d'una hora de durada, parla de diferents temàtiques relacionades amb el valencià des de diferents àmbits i punts de vista. El propi nom del programa és una declaració d'intencions: un mural de veus, de geografia, de cultura, de política, de música i de col·lectius. Un mural de diversitat, de diàleg i de democràcia participativa. El Mural pretén ser un símbol per a reivindicar la nostra RTVV, la que volem; i demostrar que estem vius i amb ganes de construir una societat plural i digna.
El centre de producció de El Mural són les instal·lacions radiofòniques de què disposa l'Ajuntament d'Alboraia, que és una de les institucions col·laboradores en aquesta iniciativa per haver posat totes les facilitats i tot el material tècnic a l'abast dels professionals que l'elaboren



Ràdio Terra, una ràdio amb tots els accents

Aquest projecte ha aconseguit el suport i el finançament mitjançant el micromecenatge

UNA RÀDIO PER ALS PAÏSOS CATALANS. Un mitjà que ens descobreixi com som, amb tots els accents i des de tots els racons. Un projecte de ràdio popular decidit a reforçar el nostre espai de comunicació. 

Els temes a tractar atendran al criteri periodístic dels col·laboradors basats en la importància, rellevància i interès de la informació. La ràdio no atendrà cap agenda informativa. Haurà de fer camí.
 
Ràdio Terra serà amb la teva ajuda una realitat, amb una xarxa de corresponsals en cadascuna de les comarques, mitjans col·laboradors i persones coneixedores de diferents àmbits temàtics. Posem entre tots els ciments per a la construcció d'una ràdio per als Països Catalans. Una aposta decidida, professional i sense complexos per reforçar el nostre espai de comunicació.