Nou impuls dels mitjans en català

La Ràdio.cat (Ràdio Terra) i el Mural, noves iniciatives radiofòniques a la cerca de la normalització de la llengua catalana a les ones, i que omplen una mica, si més no en voluntarisme i il·lusió, el buit deixat pel tancament de RTTV i la manca d'un espai català de comunicació.

Per altra banda, ACPV està recollint signatures per a presentar davant el congrés de diputats una ILP (Iniciativa Legislativa Popular) que reclami uns mitjans públics valencians de qualitat i en valencià, una nova RTTV digna per a tots el valencians/es. De les 50000 que en calen, a hores d'ara ja s'ha arribat a les 45000 signatures.


El Mural és una iniciativa d'Escola Valenciana realitzat per un equip de treballadors i treballadores de RTVV. Dirigit per la periodista Amàlia Garrigós, es completa amb periodistes, tècnics i productors amb una llarga trajectòria en el món radiofònic com són Pau Vendrell, Xelo Ribera, Esther Altabella, Pepe Moreno i Iñaki Maxkiaran. La proposta és absolutament de servei públic. No hi ha publicitat. L'equip humà que integra el programa el realitza de manera altruista i voluntària.
Plantejat com un programa radiofònic mensual, d'una hora de durada, parla de diferents temàtiques relacionades amb el valencià des de diferents àmbits i punts de vista. El propi nom del programa és una declaració d'intencions: un mural de veus, de geografia, de cultura, de política, de música i de col·lectius. Un mural de diversitat, de diàleg i de democràcia participativa. El Mural pretén ser un símbol per a reivindicar la nostra RTVV, la que volem; i demostrar que estem vius i amb ganes de construir una societat plural i digna.
El centre de producció de El Mural són les instal·lacions radiofòniques de què disposa l'Ajuntament d'Alboraia, que és una de les institucions col·laboradores en aquesta iniciativa per haver posat totes les facilitats i tot el material tècnic a l'abast dels professionals que l'elaboren



Ràdio Terra, una ràdio amb tots els accents

Aquest projecte ha aconseguit el suport i el finançament mitjançant el micromecenatge

UNA RÀDIO PER ALS PAÏSOS CATALANS. Un mitjà que ens descobreixi com som, amb tots els accents i des de tots els racons. Un projecte de ràdio popular decidit a reforçar el nostre espai de comunicació. 

Els temes a tractar atendran al criteri periodístic dels col·laboradors basats en la importància, rellevància i interès de la informació. La ràdio no atendrà cap agenda informativa. Haurà de fer camí.
 
Ràdio Terra serà amb la teva ajuda una realitat, amb una xarxa de corresponsals en cadascuna de les comarques, mitjans col·laboradors i persones coneixedores de diferents àmbits temàtics. Posem entre tots els ciments per a la construcció d'una ràdio per als Països Catalans. Una aposta decidida, professional i sense complexos per reforçar el nostre espai de comunicació.