Enllaçats per la Llengua participarà en la manifestació unitària del 9 d’Octubre





Enllaçats per la Llengua participarà en la manifestació unitària del 9 d’Octubre que tindrà lloc a València. Enguany ho farà per primera vegada des de la seua constitució com moviment que agrupa a diverses entitats socials i sindicals de Catalunya, Catalunya Nord, Andorra, la Franja, L’Alguer, Illes Balears i País Valencià.

Enllaçats per la Llengua (ExLL) portarà una pancarta amb els símbols més indentificatius del moviment: un llaç i un mapa dels Països Catalans on els territoris s’estrenyen la mà. És tota una declaració de principis ja que ExLL és un moviment que va sorgir davant la necessitat d’actuar conjuntament a tots els territoris de manera coordinada per defensar la nostra llengua i donar una resposta conjunta davant les continues agressions que pateix.

En eixe sentit, ExLL destaca el treball que les entitats valencianes que defensen la llengua estan fent des de fa anys per aconseguir un ús normal i que aquesta siga la llengua vehicular del sistema educatiu. Un treball que troba moltes dificultats per les polítiques antivalencianes del govern valencià. Un govern que, incomplint la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV), impedeix el seu ús normal i el seu ensenyament a les escoles. El recent tancament de RTVV, el decret de plurilingüisme, la prohibició de les emissions de TV3, la manca d’una política de normalització lingüística real… en són alguns exemples de les continues agressions que rep la nostra llengua al País Valencià.

Malgrat tot açò, com hem dit, el moviment de defensa de la llengua es troba viu arreu de les comarques valencianes i treballa de manera ferma i continuada per avançar en el procés de normalització lingüística.
La participació d’ExLL suposa un pas més en el treball per coordinar les actuacions de les entitats que en formen part, fer visible la seua voluntat de confluència i per donar suport a les reivindicacions nacionals del poble valencià.


València, 7 d’octubre de 2014


Salutacions cordials,

Enllaçats per la Llengua http://exllengua.blogspot.com
enllacatsperlallengua@gmail.com

(quedarem al cap i cal a les 17:45 hores al carrer Xàtiva (davant benzinera)






Enllaçats per la Llengua va sorgir davant la necessitat d’actuar conjuntament a tots els territoris dels Països Catalans de manera coordinada. Ha fet costat a la Bressola, als alcaldes i docents de la Franja de Ponent, a la Vaga Indefinida per l’educació a les illes Balears, a les agressions i amenaces contra la llengua al País Valencià i en general a l’ofensiva del PP en contra de la llengua allà on governa.










Entitats que formen part d'Enllaçats per la Llengua:




STEPV, STEI i IB, USTEC-IAC-STES, Confederació Sindical Catalana (CSC), Associació Amics de la Bressola, ACL El Tempir, Òmnium Cultural de l'Alguer, Escola Valenciana-Federació d'Associacions per la Llengua (FEV), Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Federació d'Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC), Assemblea de Mestres i professors en català Illes Balears, Castelló per la llengua, Plataforma PROU, Moviment Franjolí per la Llengua, Centre de Cultura Catalana d'Andorra, Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), CIEMEN, Confederació d'AMPAs Gonzalo Anaya, Coordinadora Obrera Sindical (COS), Bloc d'Estudiants Agermanats (BEA), Plataforma pel Dret a Decidir (PDD), Enllaçats No Acatem, Acció Cultural Països Catalans, Agrupació Borrianenca de Cultura


Recull de premsa:

El Punt Avui

La veu del País Valencià

presspeople