Enllaçats presentarà a la UCE de Prada la campanya de mocions per l'espai de comunicació en català


La xarxa d'entitats d'Enllaçats per la Llengua hi serà a Prada de Conflent, Catalunya Nord on se celebra la XLIX Universitat Catalana d'Estiu

El proper dilluns 21 d'agost dins l'espai FÒRUM OBERT a les 6 de la tarda es durà a terme l'activitat: "Presentació d'Enllaçats per la Llengua", on  les companyes Maria Antònia Font (STEI-i Illes Balears) i Montserrat Higueras (Amics de la Bressola) faran una breu explicació de què és la xarxa d'Enllaçats i presentaran la campanya endegada per Sant Joan que demana aprovar mocions als ajuntaments dels Països Catalans per l'Espai de Comunicació en Català.

Entre els objectius que reclama Enllaçats hi ha els següents:

-Assolir la plena reciprocitat de tots els canals en català.

-Treballar per a la creació del Consell de l’espai de comunicació en català amb la participació dels governs i dels ens de comunicació públics d’arreu del domini lingüístic.

-L’obertura immediata de la nova RTVV (Corporació Valenciana de Mitjans Audiovisuals) com a mitjà públic, plural i en valencià.

-Proposar la coordinació, entre les diferents corporacions del territori de parla catalana, en matèria de coproduccions, traducció i doblatge.

-Afavorir la proximitat de la informació amb el restabliment de delegacions de TV3 com la de Perpinyà, a Catalunya Nord.


Per altra banda, recordar que L'Arnau Colominas i la Maria Cucurull, del Centre de la Cultura Catalana d'Andorra (adherit a Enllaçats), seran a Prada el dia 19 d'agost amb motiu de la Diada andorrana a la UCE. Enguany, el tema se centra en la possible entrada d'Andorra a la Unió Europea. 

El títol de les ponències és el següent:

Andorra i el sentiment europeïsta. Arnau COLOMINAS i NAVARRO, director d’El Periòdic d’Andorra

Un nou estatus del català en la Unió Europea? Maria CUCURULL i CANYELLES, lingüista i professora de català


Cridem a l'assistència d'aquestes activitats.